Furtună de zăpadă în munți

Avertizare meteo: o nouă furtună de ninsoare este aşteptată în Europa în weekend

477
Mai multe regiuni din Europa au fost afectate de ninsori, iar meteorologii avertizează că un nou val de precipitaţii ar putea să se abată în ultimele zile ale săptămânii.

BUCUREŞTI, 11 ian – Sputnik, Doina Crainic. În unele zone din Europa stratul de zăpadă atinge chiar şi câţiva metri, iar meteorologii avertizează că un nou val de precipitaţii sub formă de ninsoare este aşteptat în weekend, relatează DPA, citată de Agerpres.

În Alpi, nivelul de alertă de avalanşă nu a fost suspendat. Echipele din Austria au trimis, pe calea aerului, echipe pentru a cerceta zonele cele mai afectate de căderile de zăpadă.

Circa 300 de locuitori din Innsbruck, capitala landului Tirol, au fost sfătuiţi să rămână în case vineri şi să ţină ferestrele închise pentru a nu fi afectaţi de o eventuală avalanşă.

La Aeroportului din Frankfurt circa o zecime dintre zboruri - aproximativ 120 - au fost anulate din cauza condiţiilor nefavorabile de pe piste. Iar în Munchen, au fost contramandate circa 90 de.

De asemenea, în Germania, unii şoferi au petrecut noaptea în maşini, în special conducătorii auto surprinşi pe autostrada A8 în apropiere de Chiemsee, în sudul ţării.

În Elveţia, mai mulţi turişti au fost coborâţi vineri din pasul Schwaegalp după ce o avalanşă a afectat joi hotelul montan în care erau cazaţi, potrivit unui anunţ al poliţiei. La altitudini de 1.500 de metri, stratul de zăpadă măsoară între 1,5 şi 2,5 metri.

477
Tematic
IGSU: Ninsorile și viscolul au produs efecte în 11 județe
Români, staţi acasă – recomandarea DSU. Cod galben de viscol și ninsori
Iarna face ravagii - drumuri închise, restricţii de tonaj şi pericol de avalanşă

Загрузка...