Seismograf

Cutremur neobișnuit în România ce magnitudine a avut

258
Informaţia a fost furnizată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, care a precizat că seismul s-a produs în Caraş-Severin.

BUCUREŞTI, 9 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Magnitudinea seismului a fost de 3,7 grade pe scara Richter, anunţă INCDFP.

Acesta s-a produs la ora 3.14, la o adâncime de 4 kilometri.

 

Cutremure, 8-9 noiembrie
Cutremure, 8-9 noiembrie

 

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Băile Herculane(27km), Caransebeş (32km), Orşova (41km), Oţelu Roşu (43km), Reşiţa (47km).

Menţionăm că în cursul dimineţii de ieri au avut loc alte două cutremure notabile, în zona Vrancea, ambele la adâncimea de 73 de kilometri. Primul a avut magnitudinea de 3,7 (la ora 5:47) și al doilea o magnitudine de 3,5 (la ora 7:35), precizează digi24.ro.

Mai mult, seisme notabile cu magnitudinea peste 3 au avut loc și în anterioarele trei zile. Şi anume, pe 5 noiembrie a fost un cutremur de 3,1 grade. A doua zi, pe 6 noiembrie, s-a înregistrat aceeași magnitudine. Tot 3,1grade a avut magnitudinea înregistrată și în urmă cu două zile, pe 7 noiembrie.

În acest an, cel mai mare seism, cu magnitudinea de 5,8 grade s-a produs în ziua de 28 octombrie, în zona seismică Vrancea. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

258
Tagurile:
Adâncime, magnitudine, cutremur
Tematic
Un alt cutremur puternic ar putea avea loc până pe data de 6 noiembrie
Un cutremur de 6,2 în Noua Zeelandă a perturbat ședința Parlamentului
Atenție, probleme în Vrancea – cutremure importante în serie - în zonă activată!
Există o explicație: De ce cutremurele se produc mai des pe timpul nopții

Загрузка...