Înainte de furtună

Furtună violentă la Mamaia: Imagini înfiorătoare surprinse de turiști

731
(reînnoit 15:56 23.07.2018)
Un video de toată oroarea a fost postat pe rețelele de socializare: o furtună violentă la Mamaia i-a băgat în sperieți pe turiști.

BUCUREȘTI, 23 iul — Sputnik. Turiștii de la Mamaia au postat pe rețelele de socializare imagini din timpul unei furtuni care s-a abătut asupra județului Constanța. Anterior, meteorologii au emis cod galben de vreme rea, iar duminică seară au fost semnalate episoade violente de furtună.

Camera a surprins momentul în care vântul puternic spulberă umbrelele şi şezlongurile de pe plajă.

731
Tagurile:
video, furtună, Mamaia, România
Tematic
Meteo: România – cod portocaliu de vijelii și precipitații, Moldova - ploi în toată țara
Ați văzut vreo dată o dublă tornadă? Acești pescari ruși au avut ocazia! VIDEO
Tornadă neobişnuită lângă România - VIDEO. Avertizări meteo prelungite
Circulaţie dificilă din cauza ninsorii

Avertizare meteo: cod galben de viscol şi ninsori. Zonele vizate

322
Administrația Națională de Meteorologie a publicat o avertizare meteo de cod galben de viscol şi ninsori local însemnate cantitativ. Care sunt zonele afectate.

BUCUREŞTI, 22 ian – Sputnik, Doina Crainic. Codul galben emis de Administrația Națională de Meteorologie este valabil în şapte judeţe. Astfel, în intervalul 22 ianuarie, ora 16 - 23 ianuarie, ora 10, în Munții Banatului și în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali va ninge viscolit, iar vântul va avea intensificări în special la altitudinile mari, cu rafale de peste 80…90 km/h.

Zăpada va fi spulberată și troienită, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ.

De asemenea, în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și în cea mai mare parte a județelor Argeș și Caraș-Severin, va ninge local însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

322
Tagurile:
vremea, prognoza, Meteo
Tematic
Alertă meteo pentru Marea Britanie: Cea mai severă cădere de zăpadă din ultimii ani
Meteo: Cum va fi vremea în weekend. Se întorc ninsorile şi gerul?
UK, prognoză meteo alarmantă: ger, ninsori şi zăpadă până la 10 cm săptămâna viitoare
Alertă meteo: ninsorile şi viscolul se întorc aproape în toată ţara!

Загрузка...
Ninsori abundente în Marea Britanie. Arhivă

UK, prognoză meteo alarmantă: ger, ninsori şi zăpadă până la 10 cm săptămâna viitoare

2098
(reînnoit 12:28 21.01.2019)
Marea Britanie urmează să fie acoperită de zăpadă săptămâna viitoare, urmând depuneri semnificative de până la 10 cm, arată o diagramă meteo îngrijorătoare publicată de WXCharts. De asemenea, temperaturile vor scădea drastic.

BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik, Doina Crainic. Diagrama arată că mai multe zone din Marea Britanie vor fi acoperite de zăpadă timp de trei săptămâni începând cu săptămâna viitoare.

viscol, polei, drum, spulber, ninsoare
© Photo : courtesy of: Inspectoratul de Patrulare

Cea mai mare parte a țării este pregătită să se confrunte cu căderi „semnificative” de zăpadă săptămâna viitoare pe măsură ce un front rece arctic se îndreaptă către Marea Britanie, potrivit Express

BBC a avertizat că scăderea accentuată a temperaturii în această săptămână „este destul de similară cu ceea ce se se va întâmpla săptămâna viitoare”. O scădere a temperaturii sub zero grade va coincide cu apropierea unui aer rece arctic din Oceanul Atlantic, care va determina ninsori puternice în Marea Britanie.

„Temperaturile vor scădea sub pragul de îngheț în zonele rurale în această seară, ceea ce va determina formarea poleiului. Frontul care vine din Atlantic (...) va duce la răcirea vremii şi ninsori. (...) Va fi momentul când vom avea căderi semnificative şi perturbatoare de zăpadă în mai multe zone ale țării”, a declarat meteorologul Helen Willetts de la BBC.

De asemenea, meteorologul Simon Partridge avertizează că un „front activ” care se îndreaptă către nord-vest, în timpul zilei de luni, va aduce ploi și ninsori abundente, însoţite de vânturi puternice.

Temperaturile ar putea scădea până la -10 grade săptămâna viitoare. Agenţia Met Office a avertizat că ninsorile ar putea dura de săptămâna viitoare până cel puțin la jumătatea lunii februarie.

Se aşteaptă ca nordul Marii Britanii să fie cel mai grav afectat, Scoția și Newcastle urmând să fie acoperite de mai multă zăpadă, după Leeds și Manchester.

2098
Tagurile:
zăpadă, prognoza, vremea, Meteo, Londra, Marea Britanie

Загрузка...
В России сегодня презентовали международный проект Бессмертная память

“Memoria nemuritoare”: În Rusia a fost prezentat un nou proiect

92
(reînnoit 19:50 25.02.2021)
În centrul de presă al grupului media „Rossiya Segodnya” de la Moscova s-a desfășurat o masă rotundă în format de videoconferință, dedicată prezentării unui nou proiect.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Conferința video “Genocidul nazist: noi documente și materiale” a reunit participanți din Rusia, Letonia, Kazahstan și Tadjikistan, raportori ai Adunării popoarelor din Eurasia și experți ai proiectului multimedia al agenției RIA Novosti “Nürnberg. Începutul păcii”.

Subiectul central al discuțiilor a constituit prezentarea proiectului internațional al adunării – “Memoria nemuritoare”, sarcina căreia este identificarea și digitalizarea unei cantități mari de date din arhivele străine, care arată proporțiile crimelor naziștilor împotriva cetățenilor sovietici. De asemenea, proiectul va include și materialele făcute publice după încheierea Tribunalului de la Nürnberg, primul din istorie care a recunoscut agresiunea drept cea mai gravă crimă și a prezentat opiniei publice crimele naziștilor împotriva păcii și umanității, transmite RIA Novosti.

Andrei Beliyaninov, secretarul general al Adunării popoarelor Eurasiei: “Societatea civilă din Rusia și restul lumii se alătură tot mai activ păstrării memoriei istorice. Activitatea Comitetului organizatoric internațional a proiectului “Memoria nemuritoare” de păstrare a patrimoniului istoric al Marelui Război pentru Apărarea Patriei și al Celui De-Al Doilea Război Mondial răspunde în același timp intereselor Rusiei și tuturor statelor – învingătoare și aliate. Existența unei cereri pentru o astfel de structură civică devine tot mai evidentă, dacă luăm în considerație campania propagandistică antirusă fără precedent, declanșată în ultimii ani. În toată lumea devine tot mai dificilă să organizăm și să desfășurăm evenimente legate de comemorarea chiar și a unor evenimente care sunt lipsite de orice ambiguitate în conținutul lor ideologic, cum ar fi înfrângerea fascismului de către Uniunea Sovietică și țările din coaliția antihitleristă. O sarcină importantă a comitetului internațional organizator al proiectului “Memoria nemuritoare” este crearea unei bănci digitale comune a documentelor cu privire la crimele naziste, precum și crearea unor dosare ale naziștilor și complicilor lor, care au comis crime împotriva păcii și umanității. Această sarcină științifică și organizatorică onorabilă cade pe umerii generației actuale. Îndeplinirea ei va contribui la restabilirea dreptății istorice și va deveni o barieră sigură în fața celor care încearcă să rescrie istoria, să reabiliteze nazismul și să ponegrească marea victorie a poporului sovietic și a tuturor țărilor și popoarelor, a învingătorilor nazismului”.

De asemenea, în cadrul mesei rotunde au fost prezentat și proiectul transmedia istoric al RIA Novosti – “Nürnberg. Începutul păcii”, lansat în anul aniversării a 75-a de la principalul proces de judecată al secolului XX. În cadrul acestui proiect, pe portalul nuremberg.media și în rețele de socializare sunt publicate materiale dedicate Tribunalului de la Nürnberg, în limba rusă, germană, franceză și engleză.

Proiectul oferă cititorilor mărturii de arhivă și muzeistice unice, fotografii, desene, cronici video, care oferă un prilej de a simți acest proiect zi de zi. La baza proiectului se află mărturiile de la persoana întâi, obținute de autori din arhivele rusești și străine. Acestea vor fi suplimentate e expoziții, podcasturi, discuții publice, spectacole. O parte indispensabilă a proiectului va deveni și o reconstrucție VR unică a istoriilor principalilor inculpați ai tribunalului.

“Problema documentelor care dezvăluie crimele nazismului este una centrală în cadrul proiectului. Petrecem mult timp în arhive, lucrăm cu materialele publicate – foto, video, sunet, manuscrise dactilografiate. În centrul materialelor noastre se află întotdeauna un document. Sunt niște mărturii atât de puternice, încât uneori chiar și cei mai căliți colegi simt niște dificultăți emoționale în timp ce lucrează cu tema dată. Iată de ce acordăm o mare atenție acestei activități importante de căutare și digitalizare a documentelor, legate de crimele împotriva populației civile a URSS, - abia urmează să studiem acest strat al memoriei istorice”, a menționat coordonatorul proiectului, jurnalistul și scriitorul Natalia Osipova.

Participanții la masa rotunda au convenit asupra publicării unei selecții de material a proiectului “Memoria nemuritoare” despre crimele naziștilor împotriva cetățenilor sovietici pe portalul nuremberg.media.

Adunarea popoarelor Eurasiai este o organizație neguvernamentală internațională, ai cărui scop este formarea unui model civic integrationist în numele consolidării păcii și armoniei prin dezvoltarea cooperării multilaterale și a diplomației civice (populare) în spațiul eurasiatic. În prezent, aceasta cuprinde reprezentanți ai peste 43 de state. Adunarea a încheiat 107 de acorduri de parteneriat în domeniul culturii, antreprenoriatului, dezvoltării relațiilor integraționiste între popoarelor Eurasiei și a diplomației populare.

Proiectul “Nürnberg. Începutul păcii” se desfășoară cu sprijinul partenerilor generali media: posturile de televiziune Rossiya 24 și Moskva 24, portalul de știri Vesti.ru, postul de radio Vesti FM, site-ul Komsomolskaia Pravda. Parteneri media a proiectului sunt postul de radio Mayak, postul de radio Radio Rossiya, cinematograful online tvzavr, Muzeul de Stat de Istorie, Muzeul Evreiesc și centrul de toleranță.

92
Tagurile:
Rossiya Segodnya

Загрузка...