O femeie ține o fotografie cu Liviu Dragnea

Sondaj: Este doar o coincidență trimiterea lui Dragnea în judecată în pragul eliberării?

2095
(reînnoit 14:48 18.05.2021)
Un sondaj menit să arate părerea dumneavoastră despre o aparentă coincidență între decizia instanței care îl apropie pe Dragnea de eliberarea condiționată – și decizia DNA de a-l trimite în judecată într-un nou dosar

BUCUREȘTI, 18 mai – Sputnik. După cum se știe, ieri au fost transmise două decizii extrem de importante pentru Liviu Dragnea.

Prima dată, Judecătoria Sectorului 5 a decis să respingă contestațiile la cererea de liberare a fostului șef al PSD – iar la numai câteva ore, DNA anunță că l-a trimis în judecată pentru un alt dosar, bizara ”afacere” a vizitei la înscăunarea lui Donald Trump.

Să fie doar o coincidență? Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, spune deschis: NU cred!

”Nu este o coincidenta, eu personal, ca avocat, așa cred”, a declarat cunoscuta avocată. ”Mi se pare că e o trimitere în judecata așa… ca om, ca percepție, eu așa o privesc, înainte cu doua zile de judecarea contestației...”.

Reamintim că, mâine, Tribunalul Bucureşti va stabili dacă Liviu Dragnea poate fi eliberat condiționat din Penitenciarul Rahova.

sondaj

Este o coincidență trimiterea lui Dragnea în judecată ACUM, în pragul eliberării?
 • DA – este o coincidență, justiția este independentă
  12.0% (66)
 • NU – nu este o coincidență, nu doresc ca Dragnea să fie liberat, din motive politice sau de teamă să nu vorbească
  84.4% (465)
 • Nu știu, nu mă pronunț
  3.6% (20)
au votat: 551

Reamintim și de controversatele decizii din cele două condamnări pe baza cărora a fost trimis Dragnea după gratii – controverse majore fiind atât în dosarul ”Referendumul”, cât și în dosarul angajărilor de la CJ Teleorman.

În fine, reamintim și că procedura trimiterilor în judecată și condamnărilor ”în cascadă” se practică în România, cazuri notorii fiind al lui Sorin Vîntu, sau al foștilor baroni PSD Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

În aceste condiții, este interesant de aflat opinia cititorilor noștri, pe care dorim să le aflăm printr-un sondaj cu o singură întrebare:

Este doar o coincidență trimiterea lui Dragnea în judecată ACUM, în pragul eliberării?

 • DA – este o coincidență, justiția este independentă
 • NU – nu este o coincidență, nu doresc ca Dragnea să fie liberat, din motive politice sau de teamă să nu vorbească
 • Nu știu, nu mă pronunț
2095
Tagurile:
Judecată, Dosar, Liviu Dragnea

Este o coincidență trimiterea lui Dragnea în judecată ACUM, în pragul eliberării?

0
0

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Sondaj: Încearcă partidele și grupurile de interese o blocheze pe Diana Șoșoacă?

7916
(reînnoit 08:06 07.04.2021)
Liberalii au depus o sesizare prin care doresc să o sancționeze pe Diana Şoşoacă, acuzând-o în fel și chip! Considerați că este o tentativă de a o bloca pe senatoare să mai întreprindă acțiuni curajoase și să facă declarații care deranjează grupurile de putere?

BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Ieri, Biroul permanent al Senatului a trimis Comisiei juridice o sesizare a grupului PNL care o vizează pe Diana Şoşoacă.

Pe un ton arogant, liberalii propun ”eliminarea unei probleme care se perpetuează de la începutul legislaturii în Parlamentul României: comportamentul necorespunzător, nociv şi neregulamentar al doamnei senator Diana Iovanovici-Şoşoacă”.

Liberalii scriu că este ”inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici-Şoşoacă să sfideze orice normă legală şi orice regulă a bunului-simţ în cea mai prestigioasă instituţie a ţării, în care fiecare dintre noi, la fel ca şi domnia sa, este legitimat prin votul electoratului. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului, cât şi românilor”.

Tupeul PNL este uriaș atunci când vorbesc de ”cea mai prestigioasă instituţie a ţării” – adică Parlamentul pe care l-au supus celor mai abjecte insulte alături de ”piața” din perioada 2017-2018!

Mai mult, liberalii o acuză pe Diana Șoșoacă de instigare la ”ură şi haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jigneşte, aduce ofense şi grave acuzaţii neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist”.

Desigur, ei nu dau exemple – asta în condițiile în care intervențiile senatoarei sunt publice, sunt vizibile pe site-ul Senatului – și nu există acolo aspecte de tip ”homofob, xenofob, extremist”… decât dacă apărarea credinței și tradițiilor românești presupune toate astea!

sondaj

Vor partidele și grupurile de interese să o blocheze pe Diana Șoșoacă?
 • DA – Diana Șoșoacă le dă în vileag secretele și faptele de care nu se vorbește
  0% (0)
 • NU – Diana Șoșoacă trebuie sancționată, a depășit limitele
  0% (0)
 • Nu știu
  0% (0)
au votat: 551

Liberalii fac chiar un apel la toate partidele ”să lăsăm orgoliile politice (…) trebuie să soluţionăm urgent problema”. Adică să o sancționeze dur pe Diana Șoșoacă, chiar modificând Regulamentul!

Ori, în condițiile în care Diana Șoșoacă NU a ”înjurat” sau ”insultat și calomniat” așa cum o acuză liberalii – la concluzie se poate ajunge? Că vor să închidă gura senatoarei!

S-a speriat mafia politică de Diana Șoșoacă și vrea să o reducă la tăcere, așa cum se dorea, fără succes, în cazul lui Vadim Tudor? Sigur, Diana Șoșoacă este singură, nu are un partid puternic, cum era PRM-ul lui Vadim.

Dar are o bună parte din opinia publică – care fie e de partea ei, fie e atentă la ce spune senatoarea!

În acest context, lansăm un sondaj cu o singură întrebare:

Vor partidele și grupurile de interese să o blocheze pe Diana Șoșoacă?

DA – Diana Șoșoacă le dă în vileag secretele și faptele de care nu se vorbește

NU – Diana Șoșoacă trebuie sancționată, a depășit limitele

Nu știu

7916
Tagurile:
Sondaj, Diana Șoșoacă

Загрузка...
TV-пульт

Un celebru serialul rus va fi difuzat și la Televiziunea Română

0
(reînnoit 18:26 21.06.2021)
Un serial rus de excepție, „Godunov”, lansat în 2019, va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00

BUCUREȘTI,  21 iun – Sputnik. Producția „Godunov”, regizată de Timur Alpatov şi Alexei Andrianov, a fost cel mai popular serial al anului 2019 la televiziunea rusă și va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00.

Considerată una dintre cele mai bune miniserii istorice realizate vreodată, „Godunov” a fost filmată în locurile în care au avut loc evenimentele, cu decoruri şi costume autentice.

Rolul principal este interpretat de Serghei Bezrukov, fost director artistic al Teatrului Dramatic din Moscova. Alături de el, din distribuţie fac parte Aleksandra Nikiforova, Svetlana Hodcenkova şi Andrei Merzlikin.

Drama istorică îl are în centru pe ţarul rus Boris Fiodorovici Godunov şi are la bază romanul „Naufragiu pe insula speranţei” al lui Konstantin Badigin din 1978.

Acţiunea are loc în secolul al XVI-lea. Rusia condusă de Ivan cel Groaznic, ai cărui ani de glorie au trecut, trăieşte vremuri tulburi, conspiraţii, răscoale şi invazii ale tătarilor. Moartea ţarului duce la instalarea pe tron a fiului său, care, fiind bolnav mintal, are nevoie de un regent. Aşa începe ascensiunea ambiţiosului Boris Godunov, fost membru al gărzii personale a lui Ivan şi căsătorit cu fiica acestuia. Întâi regent, apoi ţar încoronat de Adunarea Naţională, Godunov a fost cel care a pus capăt îndelungatei domnii a dinastiei Rurik, rămânând în istorie drept una dintre cele mai misterioase figuri politice ale Ţaratului Rusiei.

0
Tagurile:
Televiziune

Загрузка...