Diana Șoșoacă

Sondaj: Încearcă partidele și grupurile de interese o blocheze pe Diana Șoșoacă?

7813
(reînnoit 08:06 07.04.2021)
Liberalii au depus o sesizare prin care doresc să o sancționeze pe Diana Şoşoacă, acuzând-o în fel și chip! Considerați că este o tentativă de a o bloca pe senatoare să mai întreprindă acțiuni curajoase și să facă declarații care deranjează grupurile de putere?

BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Ieri, Biroul permanent al Senatului a trimis Comisiei juridice o sesizare a grupului PNL care o vizează pe Diana Şoşoacă.

Pe un ton arogant, liberalii propun ”eliminarea unei probleme care se perpetuează de la începutul legislaturii în Parlamentul României: comportamentul necorespunzător, nociv şi neregulamentar al doamnei senator Diana Iovanovici-Şoşoacă”.

Liberalii scriu că este ”inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici-Şoşoacă să sfideze orice normă legală şi orice regulă a bunului-simţ în cea mai prestigioasă instituţie a ţării, în care fiecare dintre noi, la fel ca şi domnia sa, este legitimat prin votul electoratului. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului, cât şi românilor”.

Tupeul PNL este uriaș atunci când vorbesc de ”cea mai prestigioasă instituţie a ţării” – adică Parlamentul pe care l-au supus celor mai abjecte insulte alături de ”piața” din perioada 2017-2018!

Mai mult, liberalii o acuză pe Diana Șoșoacă de instigare la ”ură şi haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jigneşte, aduce ofense şi grave acuzaţii neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist”.

Desigur, ei nu dau exemple – asta în condițiile în care intervențiile senatoarei sunt publice, sunt vizibile pe site-ul Senatului – și nu există acolo aspecte de tip ”homofob, xenofob, extremist”… decât dacă apărarea credinței și tradițiilor românești presupune toate astea!

sondaj

Vor partidele și grupurile de interese să o blocheze pe Diana Șoșoacă?
 • DA – Diana Șoșoacă le dă în vileag secretele și faptele de care nu se vorbește
  89.7% (1317)
 • NU – Diana Șoșoacă trebuie sancționată, a depășit limitele
  8.9% (130)
 • Nu știu
  1.4% (20)
au votat: 1467

Liberalii fac chiar un apel la toate partidele ”să lăsăm orgoliile politice (…) trebuie să soluţionăm urgent problema”. Adică să o sancționeze dur pe Diana Șoșoacă, chiar modificând Regulamentul!

Ori, în condițiile în care Diana Șoșoacă NU a ”înjurat” sau ”insultat și calomniat” așa cum o acuză liberalii – la concluzie se poate ajunge? Că vor să închidă gura senatoarei!

S-a speriat mafia politică de Diana Șoșoacă și vrea să o reducă la tăcere, așa cum se dorea, fără succes, în cazul lui Vadim Tudor? Sigur, Diana Șoșoacă este singură, nu are un partid puternic, cum era PRM-ul lui Vadim.

Dar are o bună parte din opinia publică – care fie e de partea ei, fie e atentă la ce spune senatoarea!

În acest context, lansăm un sondaj cu o singură întrebare:

Vor partidele și grupurile de interese să o blocheze pe Diana Șoșoacă?

DA – Diana Șoșoacă le dă în vileag secretele și faptele de care nu se vorbește

NU – Diana Șoșoacă trebuie sancționată, a depășit limitele

Nu știu

7813
Tagurile:
Sondaj, Diana Șoșoacă

Vor partidele și grupurile de interese o blocheze pe Diana Șoșoacă?

0
0

Загрузка...
Nicușor Dan

Sondaj: Ar trebui declanșată demiterea lui Nicușor Dan după tragedia de la ”Matei Balș”?

487
(reînnoit 15:32 30.01.2021)
Din datele prezentate rezultă clar că de una dintre cauzele tragediei poate fi acuzat primarul Capitalei – în condițiile în care acesta NU își asumă responsabilitatea și nu spune adevărul, ar trebui declanșat referendumul de demitere?

BUCUREȘTI, 30 ian – Sputnik. Autoritățile, în frunte cu președintele, premierul, ministrul Sănătății și primarul Capitalei nu își asumă nicio răspundere, nicio vină pentru tragedia de la Matei Balș.

Ori, din date rezultă posibilitatea ca explozia să se fi datorat prezenței unor aeroterme aduse pacienților din cauza frigului în care aceștia erau ținuți! Ceea ce duce la învinovățirea primarului General și a premierului pentru lipsa furnizării agentului termic la spitalul ”Matei Balș”.

Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea îl acuză pe Nicușor Dan că ”a mințit pe față că spitalul Balș avea căldură”, și vorbește de demiterea acestuia prin referendum!

”Ministrul Sănătății și „comandantul acțiunii” nu pot fi demiși decât de premier (individual) sau de Parlament (prin moțiune de cenzură) - dar primarul general al Capitalei, care a mințit pe față că spitalul Balș avea căldură, poate fi demis prin referendum”, spune Piperea.

Pentru asta, arată avocatul, ”sunt necesare 450 de mii de semnături”.

sondaj

Ar trebui declanșată demiterea lui Nicușor Dan după tragedia de la ”Matei Balș”?
 • DA – Nicușor Dan ar trebui demis, a mințit și e responsabil în cazul ”Matei Balș”
  0% (0)
 • NU – Nicușor Dan este abia la început de drum
  0% (0)
 • Nu mă pronunț
  0% (0)
au votat: 1467

Pe de altă parte, Piperea atrage atenția bucureștenilor că iarna de-abia s-a instalat, ”deci căldura din case, spitale și școli o să mai lipsească mult și bine, poate pe întregul mandat al respectivului primar general”.

”De aceea, este nevoie ca mandatul să îi fie scurtat cât mai rapid și cât mai energic”, conchide avocatul Piperea.   

Menționăm și faptul că mandatul lui Nicușor Dan e marcat deja de lipsa căldurii și apei calde  în mai multe zone din București, dar și de alte scandaluri.

În aceste condiții vă invităm să vă spuneți părerea prin intermediul unui sondaj, răspunzând la o întrebare:

Ar trebui declanșată procedura de demitere a Primarului General după tragedia de la ”Matei Balș”?

DA – Nicușor Dan ar trebui demis, a mințit și e responsabil în cazul ”Matei Balș”

NU – Nicușor Dan este abia la început de drum

Nu mă pronunț

487
Tagurile:
Sondaj, Nicușor Dan, demitere, Spitalul Matei Balș, Incendiu
Тема:
Incendiul de la Institutul "Matei Balș"

Загрузка...
Cum mașinile ajung la parcarea privată

Dacă ai uitat permisul acasă - Este sau nu ridicată mașina

0
(reînnoit 18:15 17.04.2021)
Deși în lege este menționat clar că orice șofer trebuie să aibă la sine permisul de conducere atunci când urcă la volan, mai sunt totuși cazuri când aceștia îl uită acasă.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Regulamentul Circulației Rutiere prevede expres că orice șofer este obligat să aibă asupra sa permisul de conducere atunci când urcă la volan. Șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Veaceslav Sârbu, a explicat pentru Sputnik Moldova ce se întâmplă în cazul în care conducătorii auto sunt stopați de agenții de patrulare și nu pot prezenta carnetul de șofer. 

"Articolul 232 spune clar că, dacă un automobil este condus de către o persoană care nu are asupra sa permis de conducere ori dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație, a permisului sau actul de înmatriculare de stat a vehiculului, sau polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă, atunci se sancționează cu amendă de la 3 la 6 unități contravenționale, ceea ce înseamnă o amendă între 150 și 300 de lei", a precizat Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

În același timp, reprezentantul poliției susține că se fac și excepții de la acestă prevedere. Astfel, în cazul în care șoferul dispune de permis de conducere, dar l-a uitat acasă sau în alt loc, agentul de patrulare verifică prin sistemul informațional dacă persoana dispune de dreptul de a conduce mijlocul de transport sau dacă este privat de permisul de conducere, însă la fel i se aplică o amendă de la 3 la 6 unități convenționale. Mai mult, agentul de patrulare poate lua decizia ca șoferul să fie înlăturat de la volanul mașinii, iar automobilul să fie dus la o parcare specială. 

"Articolul 438 îi permite agentului de patrulare să înlăture conducătorul auto de la volanul mașinii dacă nu are asupra sa documentul ce confirmă dreptul de a conduce sau a folosi vehiculul. Temei legal există și a existat mereu. Dacă agentul de patrulare, din motive tehnice, nu poate verifica prin sistemul informațional dacă persoana dispune de permis de conducere, șoferul este înlăturat de la volan și se chemă evacuatorul la fața locului, iar mașina este dusă la parcarea specială. În același timp, o altă normă spune că în cazul în care mașina este ridicată pe evacutor, dar șoferul are pe cineva la fața locului cu permis de conducere, persoana achită doar pentru cheltuielile suportate de evacuator că a venit la fața locului și amenda de la 3 la 6 unități convenționale. Aceleași măsuri se aplică și în condițiile în care șoferul reușește să prezinte permisul", a declarat Veaceslav Sârbu.

Totodată, omul legii a explicat de ce poza din telefon cu permisul de conducere nu este un argument în apărarea șoferilor. 

"Dacă agentul de patrulare nu poate verifica în sistemul informațional, iar conducătorul auto arată doar o poză din telefon, asta ar fi pe responsabilitatea polițistului nemijlocit, căci printr-o poză nu poți verifica dacă e veridic sau nu actul, sau dacă permisul e fals sau adevărat. De asta norma legală obligă agentul de patrulare să verifice fizic permisul de conducere", a mai spus Veaceslav Sârbu, șeful Serviciului Juridic al Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Agentul de patrulare este cel care decide cum să aplice legea, iar șoferii care nu sunt de acord cu decizia luată, o pot contesta ulterior în instanța de judecată. Mai mult, conducătorul auto NU are dreptul să-i spună polițistului cum să procedeze, fiindcă în astfel de cazuri se mai poate alege cu o amendă. 

"Legea spune clar că sunt interzise imixtiunile în deciziile agentului de patrulare. Niciun cetățean nu are dreptul să-i spună cum să procedeze sau să-l corecteze. Imixtiunea, sub orice formă, în activitatea agentului constatator cu scopul de a împiedica exercitarea atribuţiilor funcţionale se sancţionează cu amendă de la 24 la 36 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 30 la 60 de ore",  a precizat Veaceslav Sârbu.

0
Tagurile:
mașină, permis auto
Tematic
A rămas fără permis de conducere: Primul șofer, victimă a noii legi (VIDEO)
Top sfaturi și life hack-uri pentru șoferi în timpul iernii: Cum să supraviețuim frigului
Șoferii - fără permis de conducere dacă nu achită amenzile. Noul proiect de lege

Загрузка...