Nicușor Dan

Sondaj: Ar trebui declanșată demiterea lui Nicușor Dan după tragedia de la ”Matei Balș”?

489
(reînnoit 15:32 30.01.2021)
Din datele prezentate rezultă clar că de una dintre cauzele tragediei poate fi acuzat primarul Capitalei – în condițiile în care acesta NU își asumă responsabilitatea și nu spune adevărul, ar trebui declanșat referendumul de demitere?

BUCUREȘTI, 30 ian – Sputnik. Autoritățile, în frunte cu președintele, premierul, ministrul Sănătății și primarul Capitalei nu își asumă nicio răspundere, nicio vină pentru tragedia de la Matei Balș.

Ori, din date rezultă posibilitatea ca explozia să se fi datorat prezenței unor aeroterme aduse pacienților din cauza frigului în care aceștia erau ținuți! Ceea ce duce la învinovățirea primarului General și a premierului pentru lipsa furnizării agentului termic la spitalul ”Matei Balș”.

Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea îl acuză pe Nicușor Dan că ”a mințit pe față că spitalul Balș avea căldură”, și vorbește de demiterea acestuia prin referendum!

”Ministrul Sănătății și „comandantul acțiunii” nu pot fi demiși decât de premier (individual) sau de Parlament (prin moțiune de cenzură) - dar primarul general al Capitalei, care a mințit pe față că spitalul Balș avea căldură, poate fi demis prin referendum”, spune Piperea.

Pentru asta, arată avocatul, ”sunt necesare 450 de mii de semnături”.

sondaj

Ar trebui declanșată demiterea lui Nicușor Dan după tragedia de la ”Matei Balș”?
 • DA – Nicușor Dan ar trebui demis, a mințit și e responsabil în cazul ”Matei Balș”
  91.7% (211)
 • NU – Nicușor Dan este abia la început de drum
  7.0% (16)
 • Nu mă pronunț
  1.3% (3)
au votat: 230

Pe de altă parte, Piperea atrage atenția bucureștenilor că iarna de-abia s-a instalat, ”deci căldura din case, spitale și școli o să mai lipsească mult și bine, poate pe întregul mandat al respectivului primar general”.

”De aceea, este nevoie ca mandatul să îi fie scurtat cât mai rapid și cât mai energic”, conchide avocatul Piperea.   

Menționăm și faptul că mandatul lui Nicușor Dan e marcat deja de lipsa căldurii și apei calde  în mai multe zone din București, dar și de alte scandaluri.

În aceste condiții vă invităm să vă spuneți părerea prin intermediul unui sondaj, răspunzând la o întrebare:

Ar trebui declanșată procedura de demitere a Primarului General după tragedia de la ”Matei Balș”?

DA – Nicușor Dan ar trebui demis, a mințit și e responsabil în cazul ”Matei Balș”

NU – Nicușor Dan este abia la început de drum

Nu mă pronunț

489
Tagurile:
Sondaj, Nicușor Dan, demitere, Spitalul Matei Balș, Incendiu
Тема:
Incendiul de la Institutul "Matei Balș" (42)
Diana Șoșoacă

Sondaj: Încearcă partidele și grupurile de interese o blocheze pe Diana Șoșoacă?

7887
(reînnoit 08:06 07.04.2021)
Liberalii au depus o sesizare prin care doresc să o sancționeze pe Diana Şoşoacă, acuzând-o în fel și chip! Considerați că este o tentativă de a o bloca pe senatoare să mai întreprindă acțiuni curajoase și să facă declarații care deranjează grupurile de putere?

BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Ieri, Biroul permanent al Senatului a trimis Comisiei juridice o sesizare a grupului PNL care o vizează pe Diana Şoşoacă.

Pe un ton arogant, liberalii propun ”eliminarea unei probleme care se perpetuează de la începutul legislaturii în Parlamentul României: comportamentul necorespunzător, nociv şi neregulamentar al doamnei senator Diana Iovanovici-Şoşoacă”.

Liberalii scriu că este ”inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici-Şoşoacă să sfideze orice normă legală şi orice regulă a bunului-simţ în cea mai prestigioasă instituţie a ţării, în care fiecare dintre noi, la fel ca şi domnia sa, este legitimat prin votul electoratului. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului, cât şi românilor”.

Tupeul PNL este uriaș atunci când vorbesc de ”cea mai prestigioasă instituţie a ţării” – adică Parlamentul pe care l-au supus celor mai abjecte insulte alături de ”piața” din perioada 2017-2018!

Mai mult, liberalii o acuză pe Diana Șoșoacă de instigare la ”ură şi haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jigneşte, aduce ofense şi grave acuzaţii neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist”.

Desigur, ei nu dau exemple – asta în condițiile în care intervențiile senatoarei sunt publice, sunt vizibile pe site-ul Senatului – și nu există acolo aspecte de tip ”homofob, xenofob, extremist”… decât dacă apărarea credinței și tradițiilor românești presupune toate astea!

sondaj

Vor partidele și grupurile de interese să o blocheze pe Diana Șoșoacă?
 • DA – Diana Șoșoacă le dă în vileag secretele și faptele de care nu se vorbește
  0% (0)
 • NU – Diana Șoșoacă trebuie sancționată, a depășit limitele
  0% (0)
 • Nu știu
  0% (0)
au votat: 230

Liberalii fac chiar un apel la toate partidele ”să lăsăm orgoliile politice (…) trebuie să soluţionăm urgent problema”. Adică să o sancționeze dur pe Diana Șoșoacă, chiar modificând Regulamentul!

Ori, în condițiile în care Diana Șoșoacă NU a ”înjurat” sau ”insultat și calomniat” așa cum o acuză liberalii – la concluzie se poate ajunge? Că vor să închidă gura senatoarei!

S-a speriat mafia politică de Diana Șoșoacă și vrea să o reducă la tăcere, așa cum se dorea, fără succes, în cazul lui Vadim Tudor? Sigur, Diana Șoșoacă este singură, nu are un partid puternic, cum era PRM-ul lui Vadim.

Dar are o bună parte din opinia publică – care fie e de partea ei, fie e atentă la ce spune senatoarea!

În acest context, lansăm un sondaj cu o singură întrebare:

Vor partidele și grupurile de interese să o blocheze pe Diana Șoșoacă?

DA – Diana Șoșoacă le dă în vileag secretele și faptele de care nu se vorbește

NU – Diana Șoșoacă trebuie sancționată, a depășit limitele

Nu știu

7887
Tagurile:
Sondaj, Diana Șoșoacă

Загрузка...

Vor partidele și grupurile de interese o blocheze pe Diana Șoșoacă?

0
0

Загрузка...

Rusia: escaladarea tensiunilor între Israel și Hamas, ameninţare la securitatea regionalăg

0
(reînnoit 19:44 17.05.2021)
Posibila escaladare necontrolată a conflictului palestinian-israelian ar reprezenta un pericol semnificativ, având în vedere sistemul fragil de securitate din Orientul Mijlociu, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

BUCUREŞTI, 17 mai – Sputnik. „Evident, conflictul prezintă un pericol în cazul creșterii și continuării necontrolate a acestuia, având în vedere că multe țări au relații destul de dificile ... Iar sistemul regional de securitate este destul de fragil în general”, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Sputnik News. 

„Deficitul uriaș de încredere reciprocă și riscul îndelungat al conflictelor regionale cu siguranță nu contribuie la stabilizarea regională. Dar este foarte important să împiedicăm ca evenimentele să evolueze într-un scenariu foarte violent. Prin urmare, se depune un efort susţinut de către Cvartetul [pentru Orientul Mijlociu] ... pentru a împiedica noi atacuri”, a adăugat Peskov.

Săptămâna trecută, reprezentanți speciali ai Cvartetului pentru Orientul Mijlociu al mediatorilor internaționali - Rusia, Statele Unite, UE și ONU - au discutat despre organizarea unei întruniri privind soluționarea conflictului palestinian-israelian.

Ciocniri violente au izbucnit în perioada 7-10 mai între palestinieni și poliția israeliană, ducând la cel mai grav conflict din ultimii ani. Revoltele au început simultan în două zone ale Ierusalimului de Est: lângă Muntele Templului și în cartierul Sheikh Jarrah, unde mai multe familii arabe au fost evacuate prin decizia instanței israeliene.

Situația de la granița dintre Israel și Fâșia Gaza s-a deteriorat în ultima săptămână, în contextul unor schimburi de atacuri cu rachete.

0
Tagurile:
Israel, Rusia

Загрузка...