Donald Trump, Joe Biden

Test: cu cine ați vota la alegeri, în SUA? Trump sau Biden?

966
(reînnoit 07:35 02.11.2020)
Se apropie ziua cea mai importantă – nu doar pentru SUA, ci și pentru întreaga lume: victoria curentului conservator, reprezentat de Donald Trump, sau a progresiștilor, al căror exponent este Joe Biden

BUCUREȘTI, 2 nov – Sputnik. Mai este foarte puțin până vom afla cine este câștigătorul cursei pentru Casa Albă. Miza este uriașă, din toate punctele de vedere. Ba chiar, aș spune, este mai mare decât a fost vreodată!

De data asta nu e în joc doar conducerea unei țări cu PIB de peste 20 de trilioane de dolari, nici schimbările de orientare geostrategică est-vest și nord-sud, nici măcar temerile pe care le au NATO și UE, că victoria lui Trump le pune în pericol integritatea sau chiar existența – ci ceva mult mai important, cu valențe istorice profunde!

În acest moment se dă bătălia între conservatorismul  apărător al tradițiilor, moralei și religiei – și așa zisul progresism, care contestă meridiane ale civilizației istorice, valorile lor,  principiile, propunând ”icoane” și modele noi, în numele unei ”libertăți” și al unui ”progres” care se bazează pe radicalisme și idei neverificate!

Așa cum menționam, e vorba și de o bătălie a orientărilor geostrategice, politica lui Trump însemnând încetarea războaielor – fiind primul președinte SUA din ultimele trei decenii care nu începe un război – pe când revenirea democraților este dorită de marii profitori ai războaielor – NATO și industria de război a SUA.

Pe de altă parte, Trump a declanșat un adevărat război economic cu China, implicând și UE, pe când democrații au permis puterii de la Răsărit o penetrare economică pe toate fronturile!

În fine, așa cum s-a spus în repetate rânduri, pentru România Trump nu a reprezentat un mare avantaj – ne-a trimis un ambasador mai obraznic decât precedentul, a continuat jecmănirea ”strategică”, iar dominația în stil de colonie a continuat, ba chiar mai abitir! Pe vremea lui Trump a fost încarcerat Dragnea, imixtiunea ambasadei a fost la un nivel șocant – iar ONG-urile finanțate de grupări de interese americane și-au văzut de treabă liniștite!

sondaj

Cu cine ați vota la alegeri, în SUA? Trump sau Biden?
 • Donald Trump
  78.8% (311)
 • Joe Biden
  14.9% (59)
 • Cu nici unul dintre ei
  6.3% (25)
au votat: 395

Dar, ce e drept, Trump rămâne o speranță – și anume că se va revanșa în viitorul mandat – și va permite firescului, naturalului să se dezvolte și în țara noastră. Trump a avut ca inamic #REZIST, aceeași grupare care a subminat guvernarea și majoritatea liber aleasă în 2016, blocând – cu larga susținere a Occidentului – orice tentativă de dezvoltare suverană și atitudine suveranistă a României.

Pe scurt, Trump este o speranță, fără a fi însă o certitudine – pe când Biden este o certitudine, aceea că vom avea ceea ce avem acum: imixtiune în treburile interne, joaca de-a corupția și pușcăria, transformarea României într-un „spațiu NATO”, crearea de tensiuni și sporirea ideii că sunt ”amenințați” și atacați ”hibrid”.

În aceste condiții, chiar dacă nu se pune problema să conteze în vreun fel pentru alegerile din SUA, este interesant de  știut care este opinia românilor – cu cine ar vota dacă ar avea această posibilitate? Cu Donald Trump sau cu Joe Biden?

Aceasta este și întrebarea la care vă invităm să răspundeți, în cadrul unui sondaj de opinie:

Cu cine ați vota la alegeri, în SUA? Trump sau Biden?

 • Donald Trump
 • Joe Biden
 • Cu nici unul dintre ei
966
Tagurile:
Joe Biden, Donald Trump, SUA, Alegeri prezidenţiale

Cu cine ați vota la alegeri, în SUA? Trump sau Biden?

0
0

Загрузка...
Cristian Tudor Popescu

Sondaj: Ar trebui condamnat CTP pentru insultarea Bisericii?

3528
Patriarhul BOR a fost insultat într-un mod incalificabil, iar prin textul său – care nu este singular în acest sens – jurnalistul Cristian Tudor Popescu a jignit grav și românii ortodocși

BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Într-un articol recent, cunoscutul și controversatul jurnalist Cristian Tudor Popescu l-a insultat pe Patriarhul Daniel, dar și pe credincioșii ortodocși.

Iată unul dintre pasajele din textul scris de CTP, care au șocat și revoltat românii:

”Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește”, scrie Popescu.

Insultele continuă în întreg textul lui Popescu, se referă la ”Ștăbimea Bisericii Ortodoxe Române” care ”a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism”.

”Ba chiar a fost Răul însuși: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la dărâmarea și alungarea pe roate a bisericilor”… și așa mai departe.

Folosind pe lângă diverse alegații și speculații insulte și calomnii grosolane, Popescu jignește grav persoana Patriarhului, deci prin el Biserica Ortodoxă Română, instituția fundamentală a spiritualității românești, dar și a istoriei poporului român.

sondaj

Ar trebui condamnat CTP pentru insultarea Bisericii și a credincioșilor?
 • DA – CTP ar trebui să fie anchetat de procurori și condamnat dacă e vinovat
  0% (0)
 • NU – procurorii nu ar trebui să se sesizeze, e vorba de libertatea de exprimare
  0% (0)
 • Nu știu
  0% (0)
au votat: 395

Și, desigur, jignește și insultă marea majoritate a românilor, creștin ortodocși – atât direct, numindu-i ”vite”, dar și insultându-le, așa cum arătam, instituția fundamentală a spiritualității și, implicit, credința.

Prin demersul său incalificabil, Popescu a creat și o stare de tensiune și revoltă în populație, într-un moment dificil.

Ori, în aceste condiții, fapta sa nu ar trebui pedepsită? O asemenea faptă foarte gravă poate fi asociată ”libertății de exprimare” sau ”libertății presei”?  

În cazul acesta, nu există oare referiri în Codul Penal? Pe internet s-au făcut referiri la articolul Art. 369 Cod Penal – ”Incitarea la ură sau discriminare”, care are textul următor:

”Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

În cazul de față, apare clar o incitare la ură contra clerului ortodox, în frunte cu Patriarhul -  dar o și incitare la dispreț (deci o atitudine discriminatorie) față de credincioșii ortodocși, pe care-i consideră, așa cum se poate citi, ”vite”!

Desigur, este treaba procurorilor să se sesizeze, ori a oamenilor de drept să sesizeze autoritățile – dar ne facem datoria de a cere părerea opiniei publice: pedepsit penal Cristian Tudor Popescu pentru demersul său oribil?

Vă invităm să vă spuneți opinia prin intermediul unui sondaj, răspunzând la o singură întrebare:

Ar trebui condamnat CTP pentru insultarea Bisericii și a credincioșilor?

DA – CTP ar trebui să fie anchetat de procurori și condamnat dacă e vinovat.

NU – procurorii nu ar trebui să se sesizeze, e vorba de libertatea de exprimare

Nu știu

3528
Tagurile:
Sondaj, Biserică, atac, CTP

Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții Italia va negocia cu Rusia procurarea vaccinului Sputnik V

0
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat agenției RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului de pe Piața Roșie.

Vaccin
РФПИ и Центр имени Гамалеи

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Insitutul Gamaleia a demarat discuțiile pe acest subiect cu agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, adunci agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul din vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

0
Tagurile:
Rusia, Italia, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Viktor Orban, gata să cumpere vaccin din Rusia
Un nou contract pentru vaccin anti-Covid – al șaselea!
Acuzația zilei: ”Se vinde iluzia unui vaccin care NU EXISTĂ!”

Загрузка...