Klaus Iohannis

A greșit Iohannis respingând din start vaccinul din Rusia pentru nu e din UE sau SUA?

741
Cu toate că se plânge de absența unui vaccin, Iohannis respinge ideea vaccinului din Rusia, pe baza criteriilor politice și strategice, deși nu are nicio atribuție în acest domeniu

BUCUREȘTI, 13 aug – Sputnik. În cadrul conferințe de presă, președintele Iohannis a fost întrebat despre vaccinul din Rusia și posibilitatea achiziționării acestuia. Ei bine, cu toate că s-a plâns de absența unui vaccin, Iohannis a avut o reacție rapidă - a respins ideea, pe baza criteriilor de… apartenență unională.

Iohannis a vorbit despre lipsa unui vaccin omologat în UE, dar presa a atras atenția că Rusia a anunțat că a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19. ”Ar putea România să ia în calcul încheierea unui precontract pentru acest vaccin?”, a întrebat un jurnalist.

”România este parte din Uniunea Europeană și încheie precontracte cu entități din Uniunea Europeană”, a replicat Iohannis, adăugând apoi că ”Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin pe care l-ați menționat”.

Așa cum arătat, mulți internauți au fost revoltați după acest răspuns bazat pe criterii de apartenență politică, ”strategică” și unională.

sondaj

A greșit Iohannis respingând din start vaccinul din Rusia – pentru că nu e din UE sau SUA?
 • DA – Iohannis a greșit, nu trebuia să respingă pe criterii de supunere față de UE și SUA
  85.4% (99)
 • NU – Iohannis are dreptate, vaccinul din Rusia trebuie refuzat pentru că nu e din UE sau SUA
  10.3% (12)
 • Nu știu
  4.3% (5)
au votat: 116

Iohannis pare că ignoră total faptul că studiile și cercetările pentru vaccinul anunțat de Vladimir Putin au fost realizate una dintre cele mai importante și respectate școli medicale și farmaceutice din lume, cea rusă.

De asemenea, este de remarcat că Iohannis a respins ideea vaccinului, deși e posibil ca OMS să își dea acordul după testările impuse – și nici nu a făcut apel la opiniile specialiștilor români, acționând, cum spuneam, politic și în baza acuzatului servilism față de SUA și Bruxelles.

În plus, Iohannis NU are nicio atribuție constituțională sau legală în a decide dacă România cumpără sau nu un vaccin. De ce NU a menționat asta în răspuns? Poate pentru că vrea impună Guvernului, dincolo de lege și Constituție? Nu ar fi ceva nou.

În aceste condiții, este interesant de aflat opinia românilor față de atitudinea președintelui Iohannis. În acest sens, vă invităm să participați la uni sondaj, răspunzând la următoarea întrebare:

A greșit Iohannis respingând din start vaccinul din Rusia – pentru că nu e din UE sau SUA?

DA – Iohannis a greșit, nu trebuia să respingă pe criterii de supunere față de UE și SUA

NU – Iohannis are dreptate, vaccinul din Rusia trebuie refuzat pentru că nu e din UE sau SUA

Nu știu

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

741
Tagurile:
SUA, UE, Rusia, vaccin, Klaus Iohannis
11 septembrie, WOrld Trade Center

Sondajul zilei: A fost ”11 septembrie” un atentat terorist sau o mega înscenare?

1352
(reînnoit 07:36 11.09.2020)
Teoria conspirației pune drama de la 11 septembrie pe seama unei mega înscenări a Deep State-ului american și a serviciilor SUA, cele care au preluat total puterea după ce s-a declarat o permanentă stare de alertă mondială împotriva „terorismului”

BUCUREȘTI, 11 sept – Sputnik. Au trecut 19 ani de la unul dintre cele mai dramatice momente de după Al doilea Război mondial, un episod care a schimbat fața lumii, deschizându-se o nouă eră: a așa ziselor state teroriste - care sprijină terorismului mondial și care ar pune în pericol statele din ”lumea civilizată”.

Pe de altă parte, sub imperiul imaginilor extraordinare ale ”Turnurilor gemene” prăbușindu-se, opinia publică americană și mondială nu s-a opus unor intervenții militare de anvergură, soldate cu un număr uriaș de victime și ocuparea unor state.

Un alt efect a fost declanșarea destabilizării Orientului, cu dezlănțuirea unei migrații care a dat peste cap Occidentul – dar și cu o extindere a ”terorismului” în statele UE.

De loc de neglijat, în urma atacului asupra Afganistanului, a cărui conducerea a fost considerată vinovată de drama de la 11 septembrie 2001, a început noua politică a SUA și NATO în Orient, continuată cu dezastruoasa ”Primăvară arabă” și alte acțiuni care au adus numai dezastre, nicidecum vreo rezolvare a problemelor ”democrației” sau ale ”terorismului”.

sondaj

A fost ”11 septembrie” un atentat sau o mega înscenare?
 • DA – a fost un atentat al teroriștilor Al-Qaeeda, așa cum susțin oficialii SUA
  0% (0)
 • NU – a fost o mega înscenare, pusă la cale de o Deep State și de servicii secrete
  0% (0)
 • Nu știu, nu sunt lămurit încă
  0% (0)
au votat: 116

Pe de altă parte, atacurile SUA și NATO – unele, fără acord ONU, altele dovedite pe motive false, ca în Irak – au avut consecințe majore în zona resurselor și a transportului acestora, intervențiile părând a fi mai degrabă un război energetic decât unul pentru ”democratizare” sau „contra terorismului”.

Revenind la 11 septembrie 2001, subiectul este și acum controversat, existând multe dubii asupra incidentelor de atunci – multe dubii exprimate chiar de cercetători americani, documentariști și oameni de media, cineaști etc. S-au realizat filme, s-au scris cărți și articole care pun la îndoială varianta oficială.

Teoria conspirației pune drama de la 11 septembrie pe seama unei mega înscenări a Deep State-ului american și a serviciilor SUA, cele care au preluat total puterea după ce s-a declarat o permanentă stare de alertă mondială împotriva „terorismului”.

De altfel, se poate spune că ”9/11” este principala temă a conspiraționistului axat pe teme contemporane.

În aceste condiții credem că este interesant de aflat care este opinia în România acum, după 19 ani de la controversatele incidente. Vă propunem deci să vă spuneți opinia, participând la un sondaj de opinie cu o singură întrebare:

A fost ”11 septembrie” un atentat sau o mega înscenare?

DA – a fost un atentat al teroriștilor Al-Qaeeda, așa cum susțin oficialii SUA

NU – a fost o mega înscenare, pusă la cale de o Deep State și de servicii secrete

Nu știu, nu sunt lămurit încă 

1352
Tagurile:
11 septembrie 2001, 11 septembrie

Загрузка...

A fost ”11 septembrie” un atentat sau o mega înscenare?

0
0

Загрузка...
Pictură

București: Cursuri de desen pentru copii și adulți la Centrul Rus

0
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București anunță deschiderea noilor cursuri de atelier de pictură pentru adulți și copii, precum și cursuri de desen.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Copiii și adulții care vor să învețe să picteze se pot înscrie la cursurile organizate în acest scop de Centrul Rus pentru Știință și Cultură de la București.

Este vorba despre deschiderea noilor cursuri de atelier de pictură pentru adulți și copii și a cursurilor de desen.

Cursurile se organizează pentru copii începând cu vârsta de 9 ani.

Atelierul de pictură pentru copii – începând cu vârsta de 9 ani și pentru adulți se va desfășura sub îndrumarea artistului plastic Irina Lavrente, profesor de arte plastice.

În program intră desenul academic, tehnica acuarelei, pictura vitraliilor, secretele picturii rusești populare, arta caligrafiei și pictura pe materiale textile.

Cursurile se organizează miercuri, joi și vineri de la 17.30. Durata unei ședințe, cu excepția caligrafiei, este de două ore pe săptămână.

Costul este de 300 de lei/curs pentru adulți și 200 de lei/curs pentru copii.

Ședințele individuale costă 100 lei/oră.

Pentru detalii, reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București vă invită să îi contactați.

0
Tagurile:
Bucuresti

Загрузка...