Nelu Tătaru

Sondaj: Tătaru ar trebui DEMIS după ce a acuzat românii ”Am ajuns ciuma Europei”?

2587
Ministrul nu și-a asumat responsabilitatea pentru cifrele infectărilor, ci a dat vina pe români, care ar fi adus țara în această stare ”nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli”

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Ieri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o declarație șocantă, afirmând că România ”a ajuns ciuma Europei”.

Ministrul a dat vina pe români, care ar fi adus țara în această stare ”nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli”.

”Atâta timp cât avem acele curente negaționiste, cât avem acea bagatelizare a celor trei, patru luni prin care am trecut împreună și toată lumea a respectat niște reguli, este destul de greu”, a declarat Tătaru.

Într-o declarație făcută la Târgu Mureș, ministrul a făcut o comparație  - ”Dacă ne uităm în toată Europa și în toată lumea nu avem cum să mai fim subiectivi - am ajuns ciuma Europei”.

”Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli”, a declarat Nelu Tătaru.

După cum se vede, în ciuda faptului că i s-au votat toate propunerile în parlament și că a avut susținerea totală a președintelui României, ministrul nu își asumă nicio responsabilitate, ci dă vina pe români! El folosește și expresia mincinoasă și manipulatoare ”negaționiști”, în condițiile în care NU este vorba de așa ceva, ci de cetățeni care contestă măsurile guvernului!

sondaj

Tătaru ar trebui să DEMIS după ce a acuzat românii că ”Am ajuns ciuma Europei”?
 • DA – ministrul ar trebui demis, nu își asumă responsabilitatea pentru eșecul politicilor
  90.6% (279)
 • NU – ministrul are dreptate, cetățenii și campaniile ”negaționiste” sunt de vină
  8.4% (26)
 • Nu știu
  1.0% (3)
au votat: 308

Mai mult, conform datelor prezentate de primarul general și de alți demnitari, ministrul a prezentat date neconforme cu realitatea, panicând populația.

”Cui folosesc aceste dezinformări? Mai multa acțiune, mai puțin fake news!! Dacă ministrul Sănătății este depășit de situație, de ce nu demisionează?”, a declarat Gabriela Firea revoltată.

Reamintim că ministerul a respins procedura propusă de dr. Streinu și de primarul Firea – testarea masivă – dar a și menținut ”soluția”, unică în Europa, a internării și izolării forțate a asimptomaticilor.

În aceste condiții – și mai ales observând că politica ministerului NU dă rezultate, iar reacția ministrului este de a arunca vina pe cetățeni – considerați că ministrul Sănătății ar trebui demis?

Vă invităm să vă spuneți opinia participând la un sondaj, răspunzând la o întrebare:

Tătaru ar trebui DEMIS după ce a acuzat românii că ”Am ajuns ciuma Europei”?

DA – ministrul ar trebui demis, nu își asumă responsabilitatea pentru eșecul politicilor

NU – ministrul are dreptate, cetățenii și campaniile ”negaționiste” sunt de vină

Nu știu

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2587
Tagurile:
infectat, coronavirus, Români, Sondaj, Nelu Tătaru, Demisie

Tătaru ar trebui DEMIS după ce a acuzat românii ”Am ajuns ciuma Europei”?

0
0

Загрузка...
Liviu Dragnea

Sondaj: La 1 an după sentință, CREDEȚI Liviu Dragnea a fost condamnat politic?

12517
(reînnoit 07:00 26.05.2020)
La 1 an după condamnarea și încarcerarea liderului PSD, este interesant de aflat pulsul opiniei publice în legătură cu ipoteza că Liviu Dragnea a fost condamnat politic

BUCUREȘTI, 26 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mâine, 27 mai, se împlinește 1 an de când liderul celui mai mare partid din România a fost condamnat de Curtea Supremă la închisoare.

Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în procesul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Dragnea a fost condamnat pentru ”instigare la abuz în serviciu”. În motivare se arată că  ”Funcţiile deţinute de inculpatul Dragnea Liviu în perioada infracţională, de preşedinte, atât al CJ Teleorman cât şi al organizaţiei judeţene a PSD, îi confereau acestuia autoritate, putere şi influenţă, realizând contextul favorabil iniţierii şi desfăşurării activităţii infracţionale”.

Decizia a fost dată de un complet format din 5 judecători, din care patru au fost pentru condamnare iar al cincilea a fost” pentru rejudecarea întregului dosar”.

sondaj

Credeți că Liviu Dragnea a suferit o condamnare politică?
 • DA – Liviu Dragnea a fost condamnat politic
  0% (0)
 • NU – Liviu Dragnea a fost condamnat pentru fapte grave
  0% (0)
au votat: 308

Prejudiciul a fost ridicol, circa 8000 euro, în contextul… României de azi și de ieri! Dosarul a fost marcat de decizia CCR privind completurile de trei, dar și de alte ”coincidențe”.

Scriam atunci că prima condamnare a lui Dragnea e o absurditate, în condițiile unui demers practicat de toți liderii politici, demnitari sau nu – aceea de a impulsiona ieșirea la vot; a doua, la fel de absurdă pentru situația actuală, în care toate instituțiile gem de angajați pe pile, ba chiar în funcții înalte și bine plătite, nu la o direcție oarecare dintr-un județ.

De asemenea comenta că aceste două dosare sunt pline de vicii, nu există probe clare, iar asupra magistraților și a justiției integral s-a făcut o continuă presiune, imediat după alegerile din 2016.

De asemenea, modul în care s-a dat sentința, a doua zi după alegerile europarlamentare, care trebuiau să fie semnalul preluării puterii de către Iohannis și PNL, este suspect – iar la vremea respectivă analizam ce s-ar putea afla în spate.

Recapitulând anul care a trecut să menționăm trei aspecte principale:

- s-au  încercat demersuri de eliberare de către avocații lui Dragnea, dar nimic din partea PSD în acest sens;

- cuvântul de ordine a fost ”anticipate”

- PSD a fost preluat de persoane care au insistat pe ”ruperea” de trecut, de teme fundamentale precum suveranitatea (inclusiv în economie), reforma sistemului de justiție și bătălia cu ”statul paralel”

Sunt și alte aspecte dar aș mai vrea să mai subliniez unul singur: odată cu dispariția lui Liviu Dragnea NU a mai rămas niciun lider și niciun partid puternic care să manifeste tendințe suveranitate și chiar să reacționeze la ingerințele străine flagrante în România.

În aceste condiții, este interesant de aflat pulsul opiniei publice în legătură cu ipoteza că Dragnea ar fi fost condamnat politic. Vom face asta prin intermediul unui sondaj, cu o singură întrebare:

Credeți că Liviu Dragnea a suferit o condamnare politică?

DA – Liviu Dragnea a fost condamnat politic

NU – Liviu Dragnea a fost condamnat pentru fapte grave

Vom publica și vom comenta rezultatele sondajului – care va dura până pe 28 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12517
Tagurile:
Sentință, Politica, condamnare, Liviu Dragnea
Тема:
Condamnarea lui Liviu Dragnea. Criza din PSD

Загрузка...
Medici

Război în Sănătate: medicii acuză sunt împinși facă malpraxis

0
Situație dificilă în București, acolo unde medicii fac acuzații grave la adresa Direcției de Sănătate Publică, afirmând că instituția instigă la încălcarea legii, în contextul monitorizării pacienților cu COVID-19 aflați în carantină sau izolare.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Scandal în sănătatea bucureșteană, acolo unde curg acuzațiile referitoare la o serie de disfuncționalități apărute între medicii de familie și Direcția de Sănătate Publică legate de rezolvarea situației pacienților care au fost confirmați sau suspecți de COVID-19 și ulterior izolați sau carantinați la domiciliu.

Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, spune că medicii de familie au avut întâlniri cu reprezentanții DSP și au stabilit să dea o declarație în baza căreia DSP să transmită dovada de izolare pentru pacientul respectiv, care e absolut necesară pentru a se elibera concediul medical.

Disfuncționalitățile de comunicare dintre medici și DSP au apărut ulterior.

Mai exact, problema a pornit de la faptul că medicii de familie aveau nevoie de o dovadă din partea DSP pentru pacienții care au fost confirmați sau suspecți de COVID-19. Doar în acest fel, medicii de familie puteau elibera concediul medical al acestor pacienți.  

”Însă această dovadă nu era eliberată de DSP și medicii nu-și puteau face treaba”, a subliniat Poiană.

În ceea ce privește acuzațiile de malpraxis, Poiană spune că aceste acuzații sunt cele aduse de asociațiile medicilor de familie, iar Colegiul Medicilor din București se alătură demersurilor medicilor de familie.

În opinia Cătălinei Poiană, problema se poate rezolva prin mediere. Mai exact, din punctul de vedere al Colegiului Medicilor București se poate media o comunicare mai bună cu reprezentanții DSP-ului și cu reprezentanții asociațiilor medicilor de familie pentru a stabili exact traseul documentelor și pașii în așa fel încât ”să se identifice cadrul legislativ în baza căruia medicii de familie își pot exercita această activitate”.

”Cred că, pur și simplu, e vorba de o comunicare ce nu s-a putut realiza tocmai bine”, a spus Poiană.

Aceasta a subliniat că resursele umane ale DSP sunt limitate, dar a precizat că și medicii de familie trebuie sprijiniți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
România, medici

Загрузка...