Liviu Dragnea

Sondaj: La 1 an după sentință, CREDEȚI Liviu Dragnea a fost condamnat politic?

12513
(reînnoit 07:00 26.05.2020)
La 1 an după condamnarea și încarcerarea liderului PSD, este interesant de aflat pulsul opiniei publice în legătură cu ipoteza că Liviu Dragnea a fost condamnat politic

BUCUREȘTI, 26 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mâine, 27 mai, se împlinește 1 an de când liderul celui mai mare partid din România a fost condamnat de Curtea Supremă la închisoare.

Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în procesul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Dragnea a fost condamnat pentru ”instigare la abuz în serviciu”. În motivare se arată că  ”Funcţiile deţinute de inculpatul Dragnea Liviu în perioada infracţională, de preşedinte, atât al CJ Teleorman cât şi al organizaţiei judeţene a PSD, îi confereau acestuia autoritate, putere şi influenţă, realizând contextul favorabil iniţierii şi desfăşurării activităţii infracţionale”.

Decizia a fost dată de un complet format din 5 judecători, din care patru au fost pentru condamnare iar al cincilea a fost” pentru rejudecarea întregului dosar”.

sondaj

Credeți că Liviu Dragnea a suferit o condamnare politică?
  • DA – Liviu Dragnea a fost condamnat politic
    83.0% (2116)
  • NU – Liviu Dragnea a fost condamnat pentru fapte grave
    17.0% (433)
au votat: 2549

Prejudiciul a fost ridicol, circa 8000 euro, în contextul… României de azi și de ieri! Dosarul a fost marcat de decizia CCR privind completurile de trei, dar și de alte ”coincidențe”.

Scriam atunci că prima condamnare a lui Dragnea e o absurditate, în condițiile unui demers practicat de toți liderii politici, demnitari sau nu – aceea de a impulsiona ieșirea la vot; a doua, la fel de absurdă pentru situația actuală, în care toate instituțiile gem de angajați pe pile, ba chiar în funcții înalte și bine plătite, nu la o direcție oarecare dintr-un județ.

De asemenea comenta că aceste două dosare sunt pline de vicii, nu există probe clare, iar asupra magistraților și a justiției integral s-a făcut o continuă presiune, imediat după alegerile din 2016.

De asemenea, modul în care s-a dat sentința, a doua zi după alegerile europarlamentare, care trebuiau să fie semnalul preluării puterii de către Iohannis și PNL, este suspect – iar la vremea respectivă analizam ce s-ar putea afla în spate.

Recapitulând anul care a trecut să menționăm trei aspecte principale:

- s-au  încercat demersuri de eliberare de către avocații lui Dragnea, dar nimic din partea PSD în acest sens;

- cuvântul de ordine a fost ”anticipate”

- PSD a fost preluat de persoane care au insistat pe ”ruperea” de trecut, de teme fundamentale precum suveranitatea (inclusiv în economie), reforma sistemului de justiție și bătălia cu ”statul paralel”

Sunt și alte aspecte dar aș mai vrea să mai subliniez unul singur: odată cu dispariția lui Liviu Dragnea NU a mai rămas niciun lider și niciun partid puternic care să manifeste tendințe suveranitate și chiar să reacționeze la ingerințele străine flagrante în România.

În aceste condiții, este interesant de aflat pulsul opiniei publice în legătură cu ipoteza că Dragnea ar fi fost condamnat politic. Vom face asta prin intermediul unui sondaj, cu o singură întrebare:

Credeți că Liviu Dragnea a suferit o condamnare politică?

DA – Liviu Dragnea a fost condamnat politic

NU – Liviu Dragnea a fost condamnat pentru fapte grave

Vom publica și vom comenta rezultatele sondajului – care va dura până pe 28 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12513
Tagurile:
Sentință, Politica, condamnare, Liviu Dragnea
Тема:
Condamnarea lui Liviu Dragnea. Criza din PSD (25)

Credeți Liviu Dragnea a suferit o condamnare politică?

0
0

Загрузка...
Rareș Bogdan

Sondaj devastator pentru PNL - scădere majoră! Rareș Bogdan a avut dreptate!

441
(reînnoit 16:40 30.04.2020)
Sondajul confirmă în bună măsură avertismentul lui Rareș Bogdan - PNL e în scădere gravă și continuă. Câștigătorul e Victor Ponta.

BUCUREȘTI, 30 apr – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp a fost dat publicității ultimul ”Barometru Europa FM”, un sondaj de tradiție realizat de IMAS pentru cunoscutul post de radio. Sondajul arată o scădere dramatică a PNL, fapt care se încadrează în avertismentul lansat recent de Rareș Bogdan.

Concret, acum o săptămână, în cadrul unei ședințe PNL, Rareș Bogdan și Florin Roman au avertizat în ședința conducerii că din cauza lipsei de informații transmise de miniștri, comunicatorii partidului sunt făcuți praf în emisiunile la care participă.

”Miniștrilor le spun doar atât: Să își bage mințile în cap și să comunice cu partidul și să nu facă pe nebunii, pentru că altfel voi ieși public și îi voi spulbera”, a spus Rareș Bogdan, conform Digi24.

La rândul său, liderul deputaților liberali, Florin Roman, a arătat că din cauză că miniștri nu informează partidul, comunicatorii sunt surprinși neinformați chiar în direct! ”La TV nu mai merg ca să aflu de acolo ce decide guvernul și să mă fac de minune”, a spus Florin Roman.

De asemenea, cei doi au avertizat – ”Am pierdut online-ul, de o lună nu mai existăm în online, suntem măcelăriți, PSD se descurcă de minune în online”.

Ei bine, sondajul confirmă în bună măsură cele spuse - PNL e în scădere gravă și continuă, ajungând la 33%, de la 47% în ianuarie!

Pe de altă parte, PSD nu a crescut, se menţine la 25% - probabil datorită politicii pasive a lui Ciolacu și a prestațiilor sale ambigue, inconsistente, fără nici un mesaj clar pentru electorat – și cu apropiere excesivă de Iohannis.

În schimb, marele câștigător este Victor Ponta, al cărui partid - Pro România - a crescut mai peste două procente, fiind la un pas de USR! Prestația excelentă a lui Ponta, care s-a evidențiat cu soluții clare, bazate pe vasta sa și fructuoasa-i experiență guvernamentală, sunt principalul motiv. De asemenea, renunțarea la atacurile urâte la liderii PSD au contat mult. E foarte posibil ca Ponta să fi preluat din electoratul social democrat – deci la Ponta a mers ”creșterea PSD” de care vorbea Rareș Bogdan. 

USR e în scădere, prestațiile lamentabile ale lui Barna și ale altor lideri fiind resimțite de un electorat capricios – în schimb PLUS-ul lui Cioloș, aproape tăcut, se menține la o cotă bună.

Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 6 – 24 aprilie, pe un eşantion de 1.010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Iată cifrele din Barometrul Europa FM realizat de IMAS:

1. PNL - 33%

2. PSD - 24,8%

3. USR -  10,8%

4. ProRomânia - 8,2%

5. UDMR - 5,5%

6. PLUS - 5,1%

7. ALDE - 4,4%

8. PMP - 3,4%

Sondaj IMAS realizat la comanda EuropaFM. Printscreen EuropaFM
Sondaj IMAS realizat la comanda EuropaFM
Sondaj IMAS realizat la comanda EuropaFM. Printscreen EuropaFM
Sondaj IMAS realizat la comanda EuropaFM

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

441
Tagurile:
PNL, Sondaj
Tematic
Scandalul autonomiei: PNL vine cu o acuzație nouă, liderii PSD ar trebui să explice
Teodorovici face praf Guvernul PNL – ”Afectat de pandemia de PROSTIE generalizată”
Sondaj CURS pe timp de pandemie: scade PNL, crește PSD și Pro România

Загрузка...
TIR

Europarlamentar român despre transportul european: ”Cum elimină Vestul concurența din Est”

0
(reînnoit 10:10 11.07.2020)
Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a avut o ieșire foarte dură împotriva noilor reglementări votate de Paramentul European în domeniul transporturilor, diagnosticul său fiind foarte clar: Vestul a eliminat în acest fel concurența transportatorilor din Est.

BRUXELLES, 11 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Mihai Tudose, fost premier și actual europarlamentar al PSD, i-a cerut premierului Ludovic Orban, într-un editorial publicat de Digi24, să pregătească atacarea la Curtea de Justiție a UE a noilor regulamente pe transporturi prin care ”Vestul elimină concurența din Est”.

Aceste regulamente contravin tratatelor Uniunii, Pactului Ecologic European și obiectivelor privind neutralitatea climatică și redresarea economică, argumentează Tudose.

”Este revoltător faptul că statele occidentale și-au mobilizat guvernele și europarlamentarii pentru a impune norme restrictive transportatorilor est-europeni. Practic, se urmărește scoaterea de pe piața europeană a firmelor de transport din Est. România și alte opt state membre, care vor fi direct afectate, au făcut eforturi în Consiliu și în Parlamentul European pentru a stopa acest pachet legislativ fără precedent. Fără succes, din păcate”, descrie europarlamentarul situația.

Tudose nu face economie de cuvinte dure, iar criticile la adresa UE sunt pe măsură:

”Așa arată unitatea europeană? Asta e solidaritatea atât de mult clamată? Ni se cere să fim solidari, de exemplu, când vine vorba de migrație, dar iată că suntem scoși în mod incorect din jocul economic! Și asta cu încălcarea principiului liberei circulații a bunurilor și persoanelor, care constituie fundamentul Pieței Interne europene...”, arată Tudose în editorialul amintit.

Europarlamentarul se întreabă, de altfel, de ce a fost atât de urgent votul din plenul europarlamentar, de ce nu s-a așteptat, așa cum era normal, rezultatul unui studiu de impact privind impactul de mediu și asupra funcționării Pieței Unice al normelor Pachetului Mobilitate, aflat în derulare.

”De ce nu s-a ținut cont de solicitarea noastră, a eurodeputaților din Est, de a se amâna decizia, având în vedere impactul pandemiei asupra economiei în general și a transporturilor în particular?”, se întreabă Tudose cu tâlc, acesta observând că se vorbește atât despre relansarea transportului, dar în practică se distruge un segment important de piață, ceea ce va înrăutăți situația social-economică, deja precară, din noile state membre ale Uniunii.

Tudose apreciază faptul că Adina Vălean, comisarul pentru Transporturi, a atenționat că întoarcerea obligatorie a camioanelor goale în statul de bază la fiecare opt săptămâni va cauza deficiențe în sistemul de transport, inclusiv congestionarea traficului, și creșterea poluării, prin emisii sporite în mod inutil.

Dar Tudose avertizează că acest ”nou regim protecționist impus de statele vestice va afecta grav economia românească, în condițiile în care transporturile înseamnă 400.000 de angajați și jumătate din excedentul comerțului extern cu servicii al României, adică un câștig anual pentru țară de peste 4 miliarde de euro”.

Din acest motiv, singura soluție, spune Tudose, este ca Guvernul să pregătească sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru a combate modul neloial în care vechile state membre își elimină concurența!

În final, Tudose încheie cu o notă amară, arătând că el nu dă un mesaj anti-european, ci unul pentru o Europă cu adevărat unită și solidară în fapte, nu doar în vorbe și în funcție numai de interesele unora!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Europarlamentar, Vestul, Transportatori

Загрузка...