Spital

Sondaj: De acord ca banii pentru Arme fie alocați Sănătății?

593
(reînnoit 15:43 07.04.2020)
Pleșoianu: ”Orban, nu fiți SLUGI! Nu tăia banii oamenilor! Transferați cheltuielile pentru ”bum-bum” către SĂNĂTATE!”

BUCUREȘTI, 7 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Deputatul Liviu Pleșoianu face de mai multe zile un apel către Guvern și Parlament privind realocarea unei părți a cheltuielilor pentru armament, către Sănătate. Apeluri în acest sens au făcut și personalități ale societății civile, printre care Dan Chitic, Bogdan Duca și alții.

sondaj

Sunteți de acord ca o parte din banii pentru armament să fie realocați pentru Sănătate?
 • DA, sunt de acord, problemele din Sănătate sunt urgente și reale
  92.0% (183)
 • NU, înarmarea trebuie să continue, ne-am angajat față de NATO
  7.5% (15)
 • Nu știu
  0.5% (1)
au votat: 199

Reamintim că România alocă aproape 2.1 %  din PIB pentru Apărare, primind felicitările SUA și ale NATO, ca o campioană la ceste capitol. Banii sunt, în mare parte, destinați cumpărării de armament din SUA.

În același timp, în conformitate cu datelor Eurostat, publicate în raportul din aprilie, România ocupă ultimul loc între statele UE în privința procentului alocat Sănătății, cu numai 5.2% din PIB.

În condițiile pandemiei s-au constat lipsuri uriașe în sistemul de Sănătate, fiind necesare investiții masive. Ori, o parte ar putea veni de la absurdele cheltuieli pe sisteme de rachete și altele care nu fac decât să îmbogățească industria americană de război. 

Mai mult, dacă NU se va lua această decizie, reducerile se vor face din alte domenii, eventual inclusiv prin preconizatele reduceri de salarii sau chiar de personal.

”Iohannis, reevaluează URGENT cheltuielile pentru armament!”, cere Liviu Pleșoianu. ”Nu aveți NICIUN motiv real pentru a tăia din banii oamenilor! Opriți ACUM toate cheltuielile pentru "bum-bum, poc-poc": transferați MILIARDELE de EURO către SĂNĂTATE, către sprijinirea românilor și opriți orice credit de angajament pentru 2020 și 2021 (astfel încât să nu mai semnați contracte tip "ȘEPCUȚĂ STRATEGICĂ", cu scadența în anii viitori)!”.

Cum poate lua România această decizie? ”E simplu, Iohannis, Orban! Trebuie doar să nu fiți SLUGI”, transmite deputatul Liviu Pleșoianu, într-o recentă postare.

Este interesant de văzut ce susținere publică are această inițiativă – dacă românii sunt de acord cu ea. Pentru această vă invităm să vă exprimați printr-un sondaj:

Sunteți de acord ca o parte din banii pentru armament să fie realocați pentru Sănătate?

- DA, sunt de acord, problemele din Sănătate sunt urgente și reale

- NU, înarmarea trebuie să continue, ne-am angajat față de NATO

- Nu știu

593
Tagurile:
sănătate, Armament, bani, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1130)
Nelu Tătaru

Sondaj: Tătaru ar trebui DEMIS după ce a acuzat românii ”Am ajuns ciuma Europei”?

2587
Ministrul nu și-a asumat responsabilitatea pentru cifrele infectărilor, ci a dat vina pe români, care ar fi adus țara în această stare ”nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli”

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Ieri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o declarație șocantă, afirmând că România ”a ajuns ciuma Europei”.

Ministrul a dat vina pe români, care ar fi adus țara în această stare ”nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli”.

”Atâta timp cât avem acele curente negaționiste, cât avem acea bagatelizare a celor trei, patru luni prin care am trecut împreună și toată lumea a respectat niște reguli, este destul de greu”, a declarat Tătaru.

Într-o declarație făcută la Târgu Mureș, ministrul a făcut o comparație  - ”Dacă ne uităm în toată Europa și în toată lumea nu avem cum să mai fim subiectivi - am ajuns ciuma Europei”.

”Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli”, a declarat Nelu Tătaru.

După cum se vede, în ciuda faptului că i s-au votat toate propunerile în parlament și că a avut susținerea totală a președintelui României, ministrul nu își asumă nicio responsabilitate, ci dă vina pe români! El folosește și expresia mincinoasă și manipulatoare ”negaționiști”, în condițiile în care NU este vorba de așa ceva, ci de cetățeni care contestă măsurile guvernului!

sondaj

Tătaru ar trebui să DEMIS după ce a acuzat românii că ”Am ajuns ciuma Europei”?
 • DA – ministrul ar trebui demis, nu își asumă responsabilitatea pentru eșecul politicilor
  0% (0)
 • NU – ministrul are dreptate, cetățenii și campaniile ”negaționiste” sunt de vină
  0% (0)
 • Nu știu
  0% (0)
au votat: 199

Mai mult, conform datelor prezentate de primarul general și de alți demnitari, ministrul a prezentat date neconforme cu realitatea, panicând populația.

”Cui folosesc aceste dezinformări? Mai multa acțiune, mai puțin fake news!! Dacă ministrul Sănătății este depășit de situație, de ce nu demisionează?”, a declarat Gabriela Firea revoltată.

Reamintim că ministerul a respins procedura propusă de dr. Streinu și de primarul Firea – testarea masivă – dar a și menținut ”soluția”, unică în Europa, a internării și izolării forțate a asimptomaticilor.

În aceste condiții – și mai ales observând că politica ministerului NU dă rezultate, iar reacția ministrului este de a arunca vina pe cetățeni – considerați că ministrul Sănătății ar trebui demis?

Vă invităm să vă spuneți opinia participând la un sondaj, răspunzând la o întrebare:

Tătaru ar trebui DEMIS după ce a acuzat românii că ”Am ajuns ciuma Europei”?

DA – ministrul ar trebui demis, nu își asumă responsabilitatea pentru eșecul politicilor

NU – ministrul are dreptate, cetățenii și campaniile ”negaționiste” sunt de vină

Nu știu

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2587
Tagurile:
infectat, coronavirus, Români, Sondaj, Nelu Tătaru, Demisie

Загрузка...

Tătaru ar trebui DEMIS după ce a acuzat românii ”Am ajuns ciuma Europei”?

0
0

Загрузка...
de la bière (image d'illustration)

Câte beri poți bea pe zi fără risc pentru sănătate? Filtrată sau nefiltrată?

0
Pentru a evita efectele nedorite asupra sănătății, un nutriționist rus recomandă să nu se consume mai mult de 300 de mililitri de bere pe zi. Mai spune că este mai bine să optezi pentru bere nefiltrată, obținută din produse naturale.

CHIȘINĂU, 8 aug - Sputnik. Nutriționistul Elena Solomatina recomandă, într-un interviu acordat ziarului Vetcherniaïa Moskva, să nu se bea mai mult de 300 de mililitri de bere pe zi pentru a evita problemele de sănătate.

„300 de mililitri de bere este o normă zilnică acceptabilă, care poate fi băută cu un aperitiv bun, de preferință nu gras. Nu ar trebui să bei bere pe stomacul gol, deoarece poate provoca spasme de stomac și crampe”, a spus ea pentru ziarul citat.

Potrivit acesteia, este mai bine să se acorde preferință berii nefiltrate. În plus, ea observă că această băutură poate fi bună doar dacă este făcută din produse naturale.

Consecințe dăunătoare

Cu toate acestea, nutriționistul avertizează împotriva consumului excesiv de bere, deoarece provoacă o scădere a testosteronului la bărbați. Potrivit ei, de-a lungul timpului, pe lângă binecunoscuta burtă de bere, bărbatul începe să prezinte trăsături feminine în silueta sa, ba chiar caracterul său se poate schimba: de la rezervat la mai isteric.

„Este clar că această băutură este contraindicată copiilor, gravidelor și femeilor care alăptează. Nu recomand consumul persoanelor care suferă de tulburări mentale, ale sistemului nervos, care sunt predispuși la ateroscleroză și la diabetici”, adaugă nutriționistul.

Chiar și berea fără alcool

În plus, ea avertizează că chiar și berile nealcoolice pot fi dăunătoare pentru sănătate.

„Berea fără alcool sau cu alcool scăzut are un indice glicemic ridicat, contribuie la dezvoltarea rezistenței la insulină și provoacă diabetul de tip II. În plus, a bea o băutură care nu conține nici măcar un grad de alcool este o cale directă către formarea plăcilor aterosclerotice și apariția excesului de greutate”, explică ea pentru ziar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
sănătate, Bere

Загрузка...