Cătușe

Sondaj De acord cu măsurile DNA luate contra medicului Mircea Beuran?

3080
Sputnik România – Moldova vă invită să vă exprimați opinia în privința cazului care ține pe jar România – reținerea renumitului chirurg Mircea Beuran

BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik, Evan Răutu. De aseară, România fierbe – reținerea medicului Mircea Beuran, unul dintre cei mai mari chirurgi, a dezlănțuit un sentiment de revoltă în rândul multor internauți și persoane publice.

sondaj

Sunteți de acord cu acțiunea DNA contra profesorului Mircea Beuran?
 • DA, procurorii DNA au procedat bine
  3.9% (52)
 • NU, Mircea Beuran nu trebuia reținut, ancheta este abuzivă
  94.3% (1244)
 • Nu știu
  1.8% (24)
au votat: 1320

În urma unui ”denunț”, procurorii DNA au făcut o percheziție acasă la Mircea Beuran și la spitalul Floreasca, l-au audiat timp de 8 ore și au decis reținerea marelui medic pentru 24 de ore. E posibil ca azi să se ceară mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Renumitul chirurg este acuzat de luare de mită – ar fi primit o sumă de 10.000 euro pentru a scoate la concurs un post de asistent ”cu dedicație” pentru mituitor. Postul nu a fost scos la concurs, dar mituitorul ar fi denunțat totul la DNA, la sfatul deputatului USR Ungureanu.

Mulți consideră măsura un abuz, mai ales că suma e mică, Beuran nu e demnitar, deci DNA nu avea obiect de activitate – iar faima marelui chirurg de „salvator de vieți” atârnă greu în cumpănă.

Pe de altă parte, sunt mulți care susțin demersurile deputatului USR Ungureanu împotriva medicilor presupus ”corupți” – inclusiv măsurile dure ale DNA.

În aceste condiții, Sputnik România – Moldova vă invită să vă exprimați opinia prin intermediul unui sondaj de opinie, răspunzând la o întrebare:

Sunteți de acord cu acțiunea DNA contra profesorului Mircea Beuran?

- DA, procurorii DNA au procedat bine

- NU, Mircea Beuran nu trebuia reținut, ancheta este abuzivă

- Nu știu

3080
Tagurile:
DNA, Sondaj, Mircea Beuran
11 septembrie, WOrld Trade Center

Sondajul zilei: A fost ”11 septembrie” un atentat terorist sau o mega înscenare?

1349
(reînnoit 07:36 11.09.2020)
Teoria conspirației pune drama de la 11 septembrie pe seama unei mega înscenări a Deep State-ului american și a serviciilor SUA, cele care au preluat total puterea după ce s-a declarat o permanentă stare de alertă mondială împotriva „terorismului”

BUCUREȘTI, 11 sept – Sputnik. Au trecut 19 ani de la unul dintre cele mai dramatice momente de după Al doilea Război mondial, un episod care a schimbat fața lumii, deschizându-se o nouă eră: a așa ziselor state teroriste - care sprijină terorismului mondial și care ar pune în pericol statele din ”lumea civilizată”.

Pe de altă parte, sub imperiul imaginilor extraordinare ale ”Turnurilor gemene” prăbușindu-se, opinia publică americană și mondială nu s-a opus unor intervenții militare de anvergură, soldate cu un număr uriaș de victime și ocuparea unor state.

Un alt efect a fost declanșarea destabilizării Orientului, cu dezlănțuirea unei migrații care a dat peste cap Occidentul – dar și cu o extindere a ”terorismului” în statele UE.

De loc de neglijat, în urma atacului asupra Afganistanului, a cărui conducerea a fost considerată vinovată de drama de la 11 septembrie 2001, a început noua politică a SUA și NATO în Orient, continuată cu dezastruoasa ”Primăvară arabă” și alte acțiuni care au adus numai dezastre, nicidecum vreo rezolvare a problemelor ”democrației” sau ale ”terorismului”.

sondaj

A fost ”11 septembrie” un atentat sau o mega înscenare?
 • DA – a fost un atentat al teroriștilor Al-Qaeeda, așa cum susțin oficialii SUA
  0% (0)
 • NU – a fost o mega înscenare, pusă la cale de o Deep State și de servicii secrete
  0% (0)
 • Nu știu, nu sunt lămurit încă
  0% (0)
au votat: 1320

Pe de altă parte, atacurile SUA și NATO – unele, fără acord ONU, altele dovedite pe motive false, ca în Irak – au avut consecințe majore în zona resurselor și a transportului acestora, intervențiile părând a fi mai degrabă un război energetic decât unul pentru ”democratizare” sau „contra terorismului”.

Revenind la 11 septembrie 2001, subiectul este și acum controversat, existând multe dubii asupra incidentelor de atunci – multe dubii exprimate chiar de cercetători americani, documentariști și oameni de media, cineaști etc. S-au realizat filme, s-au scris cărți și articole care pun la îndoială varianta oficială.

Teoria conspirației pune drama de la 11 septembrie pe seama unei mega înscenări a Deep State-ului american și a serviciilor SUA, cele care au preluat total puterea după ce s-a declarat o permanentă stare de alertă mondială împotriva „terorismului”.

De altfel, se poate spune că ”9/11” este principala temă a conspiraționistului axat pe teme contemporane.

În aceste condiții credem că este interesant de aflat care este opinia în România acum, după 19 ani de la controversatele incidente. Vă propunem deci să vă spuneți opinia, participând la un sondaj de opinie cu o singură întrebare:

A fost ”11 septembrie” un atentat sau o mega înscenare?

DA – a fost un atentat al teroriștilor Al-Qaeeda, așa cum susțin oficialii SUA

NU – a fost o mega înscenare, pusă la cale de o Deep State și de servicii secrete

Nu știu, nu sunt lămurit încă 

1349
Tagurile:
11 septembrie 2001, 11 septembrie

Загрузка...

A fost ”11 septembrie” un atentat sau o mega înscenare?

0
0

Загрузка...
Город

Vremea se schimbă iar: surpriza meteo din următoarele zile

28
(reînnoit 09:04 20.09.2020)
După un episod de vreme rece, meteorologii anunţă că, în următoarele zile, vremea se schimbă din nou. Astfel, vom avea parte iar de temperaturi de vară în ultima decadă a lunii septembrie. Unde va fi cel mai cald.

BUCUREŞTI, 20 sept – Sputnik. Meteorologii au o veste bună: de marţi vremea se încălzeşte iar, astfel că vom avea parte din nou de temperaturi de vară, în ultima decadă a lunii septembrie.

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi ușor, potrivit Romania TV . Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 26 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a 0 grade în cele din estul Transilvaniei, unde vor mai fi condiții de brumă.

Marţi, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și la munte (mai ales pe creste). Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 29 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali spre 1 grad, unde vor fi condiții de brumă. Dimineața și noaptea, cu totul izolat, se va forma ceață.

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului, nordul Moldovei și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 6 și 16 grade. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

De joi până sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă, însă pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, mai ales în jumătatea de vest a țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
prognoza meteo

Загрузка...