Cătușe

Sondaj De acord cu măsurile DNA luate contra medicului Mircea Beuran?

3082
Sputnik România – Moldova vă invită să vă exprimați opinia în privința cazului care ține pe jar România – reținerea renumitului chirurg Mircea Beuran

BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik, Evan Răutu. De aseară, România fierbe – reținerea medicului Mircea Beuran, unul dintre cei mai mari chirurgi, a dezlănțuit un sentiment de revoltă în rândul multor internauți și persoane publice.

sondaj

Sunteți de acord cu acțiunea DNA contra profesorului Mircea Beuran?
 • DA, procurorii DNA au procedat bine
  4.0% (53)
 • NU, Mircea Beuran nu trebuia reținut, ancheta este abuzivă
  94.2% (1249)
 • Nu știu
  1.8% (24)
au votat: 1326

În urma unui ”denunț”, procurorii DNA au făcut o percheziție acasă la Mircea Beuran și la spitalul Floreasca, l-au audiat timp de 8 ore și au decis reținerea marelui medic pentru 24 de ore. E posibil ca azi să se ceară mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Renumitul chirurg este acuzat de luare de mită – ar fi primit o sumă de 10.000 euro pentru a scoate la concurs un post de asistent ”cu dedicație” pentru mituitor. Postul nu a fost scos la concurs, dar mituitorul ar fi denunțat totul la DNA, la sfatul deputatului USR Ungureanu.

Mulți consideră măsura un abuz, mai ales că suma e mică, Beuran nu e demnitar, deci DNA nu avea obiect de activitate – iar faima marelui chirurg de „salvator de vieți” atârnă greu în cumpănă.

Pe de altă parte, sunt mulți care susțin demersurile deputatului USR Ungureanu împotriva medicilor presupus ”corupți” – inclusiv măsurile dure ale DNA.

În aceste condiții, Sputnik România – Moldova vă invită să vă exprimați opinia prin intermediul unui sondaj de opinie, răspunzând la o întrebare:

Sunteți de acord cu acțiunea DNA contra profesorului Mircea Beuran?

- DA, procurorii DNA au procedat bine

- NU, Mircea Beuran nu trebuia reținut, ancheta este abuzivă

- Nu știu

3082
Tagurile:
DNA, Sondaj, Mircea Beuran
O femeie ține o fotografie cu Liviu Dragnea

Sondaj: Este doar o coincidență trimiterea lui Dragnea în judecată în pragul eliberării?

2096
(reînnoit 14:48 18.05.2021)
Un sondaj menit să arate părerea dumneavoastră despre o aparentă coincidență între decizia instanței care îl apropie pe Dragnea de eliberarea condiționată – și decizia DNA de a-l trimite în judecată într-un nou dosar

BUCUREȘTI, 18 mai – Sputnik. După cum se știe, ieri au fost transmise două decizii extrem de importante pentru Liviu Dragnea.

Prima dată, Judecătoria Sectorului 5 a decis să respingă contestațiile la cererea de liberare a fostului șef al PSD – iar la numai câteva ore, DNA anunță că l-a trimis în judecată pentru un alt dosar, bizara ”afacere” a vizitei la înscăunarea lui Donald Trump.

Să fie doar o coincidență? Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, spune deschis: NU cred!

”Nu este o coincidenta, eu personal, ca avocat, așa cred”, a declarat cunoscuta avocată. ”Mi se pare că e o trimitere în judecata așa… ca om, ca percepție, eu așa o privesc, înainte cu doua zile de judecarea contestației...”.

Reamintim că, mâine, Tribunalul Bucureşti va stabili dacă Liviu Dragnea poate fi eliberat condiționat din Penitenciarul Rahova.

sondaj

Este o coincidență trimiterea lui Dragnea în judecată ACUM, în pragul eliberării?
 • DA – este o coincidență, justiția este independentă
  0% (0)
 • NU – nu este o coincidență, nu doresc ca Dragnea să fie liberat, din motive politice sau de teamă să nu vorbească
  0% (0)
 • Nu știu, nu mă pronunț
  0% (0)
au votat: 1326

Reamintim și de controversatele decizii din cele două condamnări pe baza cărora a fost trimis Dragnea după gratii – controverse majore fiind atât în dosarul ”Referendumul”, cât și în dosarul angajărilor de la CJ Teleorman.

În fine, reamintim și că procedura trimiterilor în judecată și condamnărilor ”în cascadă” se practică în România, cazuri notorii fiind al lui Sorin Vîntu, sau al foștilor baroni PSD Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

În aceste condiții, este interesant de aflat opinia cititorilor noștri, pe care dorim să le aflăm printr-un sondaj cu o singură întrebare:

Este doar o coincidență trimiterea lui Dragnea în judecată ACUM, în pragul eliberării?

 • DA – este o coincidență, justiția este independentă
 • NU – nu este o coincidență, nu doresc ca Dragnea să fie liberat, din motive politice sau de teamă să nu vorbească
 • Nu știu, nu mă pronunț
2096
Tagurile:
Judecată, Dosar, Liviu Dragnea

Загрузка...

Este o coincidență trimiterea lui Dragnea în judecată ACUM, în pragul eliberării?

0
0

Загрузка...
Мария Захарова

Maria Zaharova, răspunsul zilei după incidentul din Marea Neagră

690
(reînnoit 20:42 23.06.2021)
În legătură cu incidentul din Marea Neagră, Maria Zaharova dă britanicilor și comunității internaționale un răspuns excepțional, folosind… marfa clientului!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, ambasadoarea Maria Zaharova, dă un răspuns excepțional la reacțiile oficialilor NATO și britanici după incidentul din Marea Neagră, în care o navă de război britanică a fost obligată să iasă din apele teritoriale rusești.

Conform autorităților ruse, nava britanică nu a răspuns apelurilor autorităților ruse, care au tras lovitori de avertisment.

Maria Zaharova dă cel mai inteligent răspuns, folosind chiar „marfa clientului”. În acest sens, ambasadoarea reproduce ”3 știri, una mai frumoasă decât cealaltă”, care scot la iveală falsitatea reacțiilor britanice.

Știrea nr. 1: ”Departamentul britanic al Apărării a descris rapoartele despre focuri de avertizare asupra navei sale care pătrundeau în apele teritoriale ale Crimeii drept „dezinformare rusă””, scrie Zaharova.

Știrea nr. 2: ”Un jurnalist de la BBC, la bordul unei nave britanice, a confirmat că nava a intrat în mod deliberat în apele teritoriale rusești”, consemnează Maria Zaharova, punctânc că jurnalistul ”a mai menționat că „aproximativ 20” de avioane rusești au survolat nava și că a auzit focuri de avertizare”.

Știrea nr. 3: ”Ambasada Marii Britanii a spus că „nu s-au tras focuri de armă asupra distrugătorului Defender. Nava Marinei Regale a făcut o trecere pașnică prin apele teritoriale ale Ucrainei în conformitate cu dreptul internațional. Descrierea acestor evenimente de partea rusă este inexactă”, reproduce Zaharova declarația legației britanice.

Întrebarea vine firesc și distrugător: ”Cine minte: ministerul britanic al apărării, jurnalistul britanic al postului TV BBC sau ambasada britanică la Moscova?”.

”Există un răspuns”, scrie ironic Zaharova, ”De data aceasta - Departamentul Britanic al Apărării și Ambasada Britanică”.

De asemenea, Zaharova remarcă ironic -  ”Ei bine, nu pot toate serviciile secrete britanice să înlocuiască „BBC””.

”Londra și-a pierdut manierele. Aș dori să îi sfătuiesc pe partenerii britanici: data viitoare când doriți să ”intrați pașnic”, bateți la ușă”, încheie Maria Zaharova răspunsul său. 

 

690
Tagurile:
Mariei Zaharova

Загрузка...