Grădiniță

Sondaj: De acord cu supravegherea video și audio obligatorie în creșe și grădinițe?

458
Un proiect de lege inițiat de către deputatul Ovidiu Raețchi, care prevede ca toate unitățile antepreșcolare și preșcolare să aibă obligația dotării incintei și sălilor de clasă cu camere video și audio stârnește controverse.

BUCUREȘTI, 17 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Raețchi spune că există un gol legislativ, motiv pentru care trebuie intervenit. Și aceasta pentru că ”au loc abuzuri asupra celor mici, dar ele nu pot fi probate decât prin improvizații ale părinților, care nu rezistă întotdeauna în fața insistențelor”. Mai mult, deputatul se întreabă ce se întâmplă dacă părinții nu văd, nu suspectează că micuțul ar fi abuzat la creșă sau la grădiniță sau nu pot demonstra asemenea lucruri?

sondaj

De acord cu supravegherea video și audio obligatorie în creșe și grădinițe?
  • Da, ar fi util pentru părinți să vadă ce se întâmplă cu copiii
    46.7% (92)
  • Nu, ar însemna că nu există încredere în cadrele didactice
    52.8% (104)
  • Nu știu/Nu mă interesează
    0.5% (1)
au votat: 197

Directorul unei grădinițe private spune că a renunțat la monitorizarea audio-video pentru că se ajunsese în situația în care relația cadru didactic-profesor se transformase într-una de control și supraveghere și a afirmat că ea trebuie să se construiască pe încredere

Cadrele didactice, însă, spun că ar fi bine să vadă și părinții cum este să lucrezi cu clase numeroase, de 35-40 de elevi și cum stau ei înghesuiți în clase și bănci.

Părinții sunt de acord cu obligativitatea monitorizării audio-video a sălilor de grupă, aducând ca argument faptul că în creșe și grădinițe se petrec abuzuri asupra copiilor și, în felul acesta, ar sta mai liniștiți.

În acest context, vă propunem un sondaj de opinie, răspunzând la următoarea întrebare simplă:

Sunteți sau nu de acord cu supravegherea video și audio obligatorie în creșe și grădinițe?

Da, ar fi util pentru părinți să vadă ce se întâmplă cu copiii

Nu, ar însemna că nu există încredere în cadrele didactice

Nu știu/Nu mă interesează.

458
Tagurile:
Grădinițe, Creșe, video, Sondaj

Загрузка...