Proteste la București, 11 August 2018

SONDAJ: Ar trebui măsuri radicale - reținere și arestare - contra agresorilor #REZIST?

1080
Ultimele luni au consemnat mai multe agresiuni săvârșite de unii așa ziși protestatari, începând cu urmărirea, hărțuirea și agresarea verbală a unor demnitari, ajungând până la agresiuni fizice și atacarea violentă forțelor de ordine, cu scopul vădit de a pătrunde prin forță în clădirea Guvernului.

Practic, se constată prezența unor anumite personaje la toate manifestațiile, aceiași indivizi comițând acțiuni ilegale, unele sancționate contravențional de poliție. Indivizii în cauză par a fi "protestatari de profesie", nefiind clar care sunt sursele lor de venit pentru traiul zilnic.

În plus, indivizii în cauză sunt încurajați de grupări care activează în mediul online, dar participă și la întruniri.

sondaj

Ar trebui luate măsuri radicale, inclusiv reținerea și arestarea, contra agresorilor #REZIST?
  • DA, ar trebui arestați în condițiile în care agresează demnitari sau forțe de ordine
    58.5% (509)
  • Nu, agresiunea verbală este un mijloc de protest, nu trebuie reșinuți sau arestați
    40.6% (354)
  • Nu mă pronunț
    0.9% (8)
au votat: 466

Informații apărute în presă denotă existența unor grupări organizate, cu "case conspirative" și finanțări de la persoane din țară, dar și din afara granițelor. În plus, așa zisele "proteste spontane" sunt bazate pe o "logistică" importantă, finanțată deasemenea de grupări interne și externe.

Urmărirea și agresarea verbală a președintelui CCR Valer Dorneanu pare a fi revoltat opinia publică, iar mai multe personalități s-au exprimat în sensul obligației Parchetului General în acest caz.

Menționăm că, de cealaltă parte, "protestatarii" susțin măsuri radicale — "pușcăria" — împotriva persoanelor pe care ei le consideră vinovate.

În acest context, în care avem de-a face cu o extindere a violenței împotriva demnitarilor de prim rang, Sputnik Moldova — România vă propune un sondaj cu următoarea întrebare:

Ar trebui luate măsuri radicale împotriva protestarilor de profesie, incluziv reținerea și arestarea?

DA, ar trebui arestați în condițiile în care agresează demnitari sau forțe de ordine;

NU, agresiunea verbală este un mijloc de protest, nu trebuie reșinuți sau arestați;

Nu mă pronunț.

1080

Загрузка...