Corneliu Vadim Tudor

Sondaj: Are nevoie România de un lider politic naționalist și intelectual, ca Vadim Tudor?

607
Actualulul context mondial se caracterizează printr-un adevărat război între globalismul integraționist și o reacție naționalistă sau conservator - tradiționalistă. Europa este principala scenă a acestui război, iar în multe dintre statele europene se observă creșteri ale partidelor cu tentă națională.

Grupul de la Vișegrad este campionul acestei reacții, adoptând o politică naționistă la nivel de stat, fapt care a și condus la sancțiuni din partea UE.

În același timp, trei puteri de prim rang ale lumii, Rusia, Turcia și Israel, sunt conduse de lideri naționaliști, care se bucură de o largă susținere populară — și care au rezultate excelente în toate domeniile.

Nu în ultimul rând, președintele SUA, Donald Trump, se manifestă într-un registru apropiat naționalismului, iar omul său de încredere, Steve Bannon, are un proiect de susținere a naționalismului european.

În aceste condiții, România devine izolată în forma sa de „colonie", de stat care nu vizează decât "integrarea în structuri". Ascensiunea unor lideri slabi, fără pregătire și experiență politică, fără cultură, a căror principală „strategie" este obediența față de reprezentanții „partenerilor" și ai puterilor europene nemulțumește populația — indiferent de culoarea politică.

Astăzi se împlinesc 3 ani de la trecerea în eternitate a marelui lider naționalist Corneliu Vadim Tudor. Personalitate a culturii, Vadim a generat cel mai puternic curent naționalist postrevoluționar — cu impact la nivel internațional.

Vadim Tudor a fost și un reper în politica românească — și un cenzor extrem de exigent al guvernărilor. Dicursurile sale au făcut istorie, iar stilul său vituperant avea un impact deosebit în opinia public.

Dispariția sa, pe 14 septembrie 2015, a lăsat un imens gol în politica și presa română, dar a creat și condițiile va România să ajungă în această stare cu totul absurdă: singura țară europeană în care naționalismul la cote de… marjă de eroare! Iar rezultatul este cel despre care scriam mai sus — transformarea României într-o colonie!

În aceste condiții, Sputnik România-Moldova vă propune un sondaj cu următoare întrebare:

Are nevoie România de un lider politic naționalist și intelectual, ca Vadim Tudor?

Da — România are nevoie de un asemenea lider, altfel vom dispărea, prin asimilare

NU — Vadim aparține trecutului, acum România trebuie să accepte condițiile impuse se "partenerii strategici"

Nu știu

Cele mai importante răspunsuri vor fi publicate în analiza rezultatului sondajului

607
Tagurile:
sondaj, necesitate, lider naționalist și intelectual, Corneliu Vadim Tudor, România
Tematic
Un român alături de Trump, pe urmele lui Vadim
Răzbunarea lui Vadim și șarlatanii ”Trianon 100”
Crescută de Vadim, Olguța e total nemulțumită de șovăiala CEx PSD
Ipocriți din toate partidele, cereți-i iertare lui Vadim!
Cea mai gravă lovitură pentru România - pierde enorm, Vadim avusese dreptate!
Nelu Tătaru

Sondaj: Tătaru ar trebui DEMIS după ce a acuzat românii ”Am ajuns ciuma Europei”?

2587
Ministrul nu și-a asumat responsabilitatea pentru cifrele infectărilor, ci a dat vina pe români, care ar fi adus țara în această stare ”nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli”

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Ieri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o declarație șocantă, afirmând că România ”a ajuns ciuma Europei”.

Ministrul a dat vina pe români, care ar fi adus țara în această stare ”nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli”.

”Atâta timp cât avem acele curente negaționiste, cât avem acea bagatelizare a celor trei, patru luni prin care am trecut împreună și toată lumea a respectat niște reguli, este destul de greu”, a declarat Tătaru.

Într-o declarație făcută la Târgu Mureș, ministrul a făcut o comparație  - ”Dacă ne uităm în toată Europa și în toată lumea nu avem cum să mai fim subiectivi - am ajuns ciuma Europei”.

”Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând niște reguli sau instigând să nu respectăm niște reguli”, a declarat Nelu Tătaru.

După cum se vede, în ciuda faptului că i s-au votat toate propunerile în parlament și că a avut susținerea totală a președintelui României, ministrul nu își asumă nicio responsabilitate, ci dă vina pe români! El folosește și expresia mincinoasă și manipulatoare ”negaționiști”, în condițiile în care NU este vorba de așa ceva, ci de cetățeni care contestă măsurile guvernului!

sondaj

Tătaru ar trebui să DEMIS după ce a acuzat românii că ”Am ajuns ciuma Europei”?
  • DA – ministrul ar trebui demis, nu își asumă responsabilitatea pentru eșecul politicilor
    0% (0)
  • NU – ministrul are dreptate, cetățenii și campaniile ”negaționiste” sunt de vină
    0% (0)
  • Nu știu
    0% (0)
au votat:

Mai mult, conform datelor prezentate de primarul general și de alți demnitari, ministrul a prezentat date neconforme cu realitatea, panicând populația.

”Cui folosesc aceste dezinformări? Mai multa acțiune, mai puțin fake news!! Dacă ministrul Sănătății este depășit de situație, de ce nu demisionează?”, a declarat Gabriela Firea revoltată.

Reamintim că ministerul a respins procedura propusă de dr. Streinu și de primarul Firea – testarea masivă – dar a și menținut ”soluția”, unică în Europa, a internării și izolării forțate a asimptomaticilor.

În aceste condiții – și mai ales observând că politica ministerului NU dă rezultate, iar reacția ministrului este de a arunca vina pe cetățeni – considerați că ministrul Sănătății ar trebui demis?

Vă invităm să vă spuneți opinia participând la un sondaj, răspunzând la o întrebare:

Tătaru ar trebui DEMIS după ce a acuzat românii că ”Am ajuns ciuma Europei”?

DA – ministrul ar trebui demis, nu își asumă responsabilitatea pentru eșecul politicilor

NU – ministrul are dreptate, cetățenii și campaniile ”negaționiste” sunt de vină

Nu știu

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2587
Tagurile:
infectat, coronavirus, Români, Sondaj, Nelu Tătaru, Demisie

Загрузка...

Tătaru ar trebui DEMIS după ce a acuzat românii ”Am ajuns ciuma Europei”?

0
0

Загрузка...
Вакцина

Vaccinul Covid-19: Rafila confirmă ”studii clinice” pe români!

0
(reînnoit 11:55 05.08.2020)
Alexandru Rafila: ”Nu cred în aceste cifre. Sper să nu fie mai grav. Oamenii trebuie să înțeleagă că este o situație serioasă, nu este dramatică”.

BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. După apariția analizei Sputnik – singura care a arătat că medicamentul trimis de Comisia Europeană va fi administrat românilor fără ca ultimele teste să fie făcute, au urmat atacuri absurde și manipulatorii împotriva noastră.

Desigur, chiar și aceste atacuri absurde demonstrează că există un mare interes obscur. Reamintim că nu am făcut decât să cităm din prezentarea trimisă de CE și dintr-un studiu al celei mai prestigioase reviste medicale britanice.

”Deoarece Veklury a primit autorizație condiționată, compania care comercializează medicamentul va furniza agenției date suplimentare privind calitatea, eficacitatea și siguranța medicamentului până în august 2020 și rapoartele finale ale studiilor efectuate cu Veklury până în decembrie 2020”, arată Agenția Europeană a Medicamentului.

Ori, românii încep să ia dozele în august – așa că le iau în faze de testare.

Există și vaccinuri în fază de testare, iar România va face ”studii clinice” cu aceste vaccinuri. Nu o spunem noi, ci însuți Alexandru Rafila, reprezentantul nostru în conducerea OMS!

Provocat de Marius Tucă pe această temă – ”Au trecut 6 luni și nu se anunță prea curând vaccinul”, a spus cunoscutul jurnalist – profesorul Rafila a spus clar: ”În Romania se vor face studii clinice”.

„Multe dintre companiile care dezvolta vaccinul îl vor vinde la nivel de producție… o să vedem dacă o să-l vândă cu un preț mic”, a spus Rafila, continuând la fel de sceptic – ”Nu cred ca vom avea vaccin mai devreme de un an. Dacă noi avem zece mii de cazuri active nu putem să îi tratăm pe toți cu 2, 3 doze”.

De altfel, toată discuția între Marius Tucă și Alexandru Rafila este foarte interesantă, medicul dovedind încă o dată este cel mai deschis și mai onest dintre ”reperele” medicale din pandemie.

Iată fragmente din dialogul pe care îl puteți urmări integral pe Mediafax.

Virus și strategie

M. Tucă: S-a dovedit că nu este un virus sezonier.

A. Rafila: Da, este o contradicție…

M. Tucă: Vom avea virusul și în iarnă?

A. Rafila: Sigur că da. Și la noi au fost opinii că după 10 săptămâni dispare, dar nu a fost așa. Sunt foarte mulți colegi care lucrează în laboratoarele spitalelor care fac astfel de teste. Ei lucrează extrem. Au munca fără întrerupere. Trebuie să ne gândim la o strategie, să poată să fie înlocuiți.

M. Tucă: Autoritățile trebuie să aibă o strategie. Este clar că se va suprapune cu virusul gripal.

A. Rafila: Da, trebuie să știm să facem diferența. Avem sub unul la mie proporția de infectați.

”Nu cred în aceste cifre”

M. Tucă: Cum vedeți evoluția? Sunt voci care spun că vom ajunge la 2.000, la 5.000…

A. Rafila: Nu cred în aceste cifre. Sper sa nu fie mai grav. Cifrele pe care le am, arată o rată de infectare în jur de 1,2. În România am ajuns la o mie și ceva de cazuri. Dacă am o stabilizare a numerelor, atunci înseamnă că toate aceste predicții vor fi date peste cap. Oamenii trebuie să înțeleagă că este o situație serioasă, nu este dramatică. Măsurile care au început sa fie luate, modul în care explicam oamenilor este cel mai important. Trebuie să explicam de ce purtam masca în aer liber și când.

Deschideri „pilot” în zone puțin infectate

A. Rafila: Ai cazuri, nu deschizi. Unde nu am cazuri, pot să deschid. Şi în România, sunt zone cu foarte puţine cazuri zilnice şi am putea să le folosim ca proiect pilot pentru relaxarea unor măsuri. Să vedem ce se întâmplă două săptămâni dacă deschid restaurantele în judeţul Harghita, de exemplu, că acolo am puţine cazuri.

Opțiunea imunizării de turmă, varianta prof.dr. Traian Ionescu

M. Tucă: Traian Ionescu a luptat mulți ani cu epidemiile. El spune ca era nevoie de imunitate de turma, lockdown-ul e o greșeală, trebuia să dea drumul treptat la oameni, invențiile astea "extraordinare", de a închide, de a sancționa, sunt fantastice la români. Trebuie testare masivă de la început, raportările despre pandemie sunt false sau greșite.

A. Rafila: Cu unele chestii sunt de acord, cu unele nu. Referitor la imunitatea de turmă și infectarea progresivă de grupuri de indivizi a fost încercată în Marea Britanie, și au renunțat la idee, inclusiv primul ministru britanic s-a infectat… Şi în Suedia.

Obligativitatea măștii

M. Tucă: Tot vorbim de mască. Olandezii sunt altfel. Guvernul olandez nu recomandă oamenilor să poarte mască, afirmând că eficacitatea acestora nu a fost demonstrată. De ce?

A. Rafila: Nu știu, au motivele lor, eu nu am nici un fel de informații legate de inutilitatea măștii, ba chiar există studii care susțin ca măștile previn transmiterea cu 90%. Este foarte clar că în momentul în care utilizezi o barieră mecanică între persoane, efectul e reducerea transmisibilității. În Italia se dau sancțiuni serioase celor care refuză să poarte masca în spații închise.

Notă: în schimb, din imaginile transmise din Italia, în cluburi și discoteci în aer liber nu se poartă nici mască, nici nu există distanțare, nici număr limită de participanți!

0
Tagurile:
Români, vaccin, COVID-19
Tematic
Teoria Conspirației, alimentată oficial: vaccin COVID-19, PROTEJAT guvernamental!
Crucea Roşie: Foametea și nevoia de vaccin pot declanșa un nou val de migrație post-Covid
Ministrul Sănătății vrea să cumpere vaccin pentru jumătate din populația României
Un alt vaccin rusesc împotriva Covid-19 intră în studiile clinice
„Un moment Sputnik”: Rusia speră să fie primul producător de vaccin anti-Covid 19

Загрузка...