Florin Morariu

Sondaj: fie decorat Florin Morariu, românul curajos de la Londra

2836
(reînnoit 15:41 04.06.2017)
Lucrează la un restaurant în Lodra, se numește Florin Morariu, nu se cunosc multe date despre el, dar se poate spune că e un caz unic: este românul a dat exemplu de curaj și prezență de spirit să nu stea de-o parte când lumea în jurul lui se instaura teroarea.

Două atacuri au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Londra, au fost ucise șapte persoane și câteva zeci rănite. Poliția și trumpele speciale britanice au fost surprinse din nou, reacționând tardiv.

sondaj

Sunteți de acord ca Florin Morariu, un român simplu care a dat exemplu de curaj și atitudine Marii Britanii și Europei, să fie decorat de statul român?
 • Da, Florin Morariu ar trebui decorat de statul român
  87.7% (426)
 • Nu, gestul lui Florin Morariu nu merită evidențiat de autoritățile române
  12.3% (60)
au votat: 4

În aceste condiții, Florin Morariu a avut curajul să se bată cu unul dintre teroriștii care atacaseră lumea cu arme de foc și a arme albe, iar apoi a plecat pe străzi și a filmat scene de coșmar, dar care vor fi folosite la roconstituirea cumplitului incident.

Atitudinea lui Florin este unică, este un exemplu atât pentru britanic cât și pentru o Europă aflată sub asaltul terorii. Mass media românești și internaționale au preluat imaginile sale și milioane de oameni l-au văzut pe românul care a avut curaj și atitudine.

Florin Morariu este un om simplu care a plecat să-și găsească o viață mai bună în Anglia, departe de casă. În aceste zile, când soarta cetățenilor UE din Marea Britanie este incertă, atitudinea lui Florin ar trebui să genereze recunoștință din partea auturităților și a populației britanice — fapt care ar putea ajuta ca milioane de rezidenți să fie priviți cu alți ochi chiar de susținătorii fanatici ai Brexit.

Considerăm că, în condițiile în care imaginea României este afectată de acuzațiile aduse clasei politice, dar și de fapte ale emigranților români mult mediatizate de presa occidentală, gestul și exemplul lui Florin Morariu nu poate trece neevidențiat de autoritățile române.

În opinia noastră, Florin Morariu ar trebui să primească o distincție din partea statului român, o decorație drept recunoștință pentru atitudinea unui român simplu, dar corect și curajos.

Sputnik Moldova România vă propune un sondaj, cu întrebarea:

Sunteți de acord ca Florin Morariu, un român simplu care a dat exemplu de curaj și atitudine Marii Britanii și Europei, să fie decorat de statul român?

Da, Florin Morariu ar trebui decorat de statul român.

Nu, gestul lui Florin Morariu nu merită evidențiat de autoritățile române.

Cele mai interesante opinii vor fi publicate în analiza sondajului.

2836
Tagurile:
curajos, teroriști, restaurant, erou, Sondaj, Florin Morariu, Londra
Тема:
Dublul atentat în Londra (12)
Tematic
Brexit, sondaj surpriză - "Pretențiile pentru cetățenii UE sunt ridicol de mari"
Sondaj: două treimi dintre ruși ar vota pentru Putin
Sondaj pentru monarhie în România: rezultat zdrobitor
SONDAJ: Trebuie România să accepte cotele de refugiați impuse de CE?
SONDAJ: Cine este vinovat de divorțul dintre Anișoara Loghin și Dorin Chirtoacă
Căderea principalilor actori politici - sondaj pus sub semnul dubiului
SONDAJ: Sunteți de acord cu un referendum pentru monarhie?
O femeie ține o fotografie cu Liviu Dragnea

Sondaj: Este doar o coincidență trimiterea lui Dragnea în judecată în pragul eliberării?

2095
(reînnoit 14:48 18.05.2021)
Un sondaj menit să arate părerea dumneavoastră despre o aparentă coincidență între decizia instanței care îl apropie pe Dragnea de eliberarea condiționată – și decizia DNA de a-l trimite în judecată într-un nou dosar

BUCUREȘTI, 18 mai – Sputnik. După cum se știe, ieri au fost transmise două decizii extrem de importante pentru Liviu Dragnea.

Prima dată, Judecătoria Sectorului 5 a decis să respingă contestațiile la cererea de liberare a fostului șef al PSD – iar la numai câteva ore, DNA anunță că l-a trimis în judecată pentru un alt dosar, bizara ”afacere” a vizitei la înscăunarea lui Donald Trump.

Să fie doar o coincidență? Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, spune deschis: NU cred!

”Nu este o coincidenta, eu personal, ca avocat, așa cred”, a declarat cunoscuta avocată. ”Mi se pare că e o trimitere în judecata așa… ca om, ca percepție, eu așa o privesc, înainte cu doua zile de judecarea contestației...”.

Reamintim că, mâine, Tribunalul Bucureşti va stabili dacă Liviu Dragnea poate fi eliberat condiționat din Penitenciarul Rahova.

sondaj

Este o coincidență trimiterea lui Dragnea în judecată ACUM, în pragul eliberării?
 • DA – este o coincidență, justiția este independentă
  0% (0)
 • NU – nu este o coincidență, nu doresc ca Dragnea să fie liberat, din motive politice sau de teamă să nu vorbească
  0% (0)
 • Nu știu, nu mă pronunț
  0% (0)
au votat: 4

Reamintim și de controversatele decizii din cele două condamnări pe baza cărora a fost trimis Dragnea după gratii – controverse majore fiind atât în dosarul ”Referendumul”, cât și în dosarul angajărilor de la CJ Teleorman.

În fine, reamintim și că procedura trimiterilor în judecată și condamnărilor ”în cascadă” se practică în România, cazuri notorii fiind al lui Sorin Vîntu, sau al foștilor baroni PSD Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

În aceste condiții, este interesant de aflat opinia cititorilor noștri, pe care dorim să le aflăm printr-un sondaj cu o singură întrebare:

Este doar o coincidență trimiterea lui Dragnea în judecată ACUM, în pragul eliberării?

 • DA – este o coincidență, justiția este independentă
 • NU – nu este o coincidență, nu doresc ca Dragnea să fie liberat, din motive politice sau de teamă să nu vorbească
 • Nu știu, nu mă pronunț
2095
Tagurile:
Judecată, Dosar, Liviu Dragnea

Загрузка...

Este o coincidență trimiterea lui Dragnea în judecată ACUM, în pragul eliberării?

0
0

Загрузка...
Vaccin anti-COVID și Pașaport

UK: pașapoartele de vaccinare, transformate în cărţi naționale de identitate?

0
(reînnoit 16:47 21.06.2021)
Guvernul britanic a fost acuzat că intenţionează să implementeze în secret un program național de identificare, după ce a intrat în parteneriat cu o companie care a susținut transformarea pașapoartelor de vaccinare într-un document multifuncțional.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Entrust, o firmă IT care se declară a fi „lider global în [documente] de identitate, plăți și protecție a datelor”, a primit luna trecută un contract de la Departamentul de Sănătate și Asistență Socială din Marea Britanie pentru a lucra la sistemul de certificate de vaccinare Covid-19.

Companiei i s-au acordat 250.000 de lire sterline pentru a furniza servicii de cloud computing pentru sistemul guvernamental de certificare a statutului privind Covid, relatează iNews. Contractul urmează să expire în martie 2022, dar guvernul are opțiunea de a-l prelungi pentru încă un an.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat luna trecută că dovada vaccinării va fi „necesară” pentru călătoriile internaționale și, în ultimele săptămâni, au apărut rapoarte care susțin că guvernul britanic ar putea cere documentul persoanelor care participă la evenimente sportive sau la alte adunări mari.

Judecând după poziția companiei Entrust cu privire la această chestiune, este posibil ca guvernul să aibă planuri și mai ambițioase privind certificatul digital. Într-o postare publicată în februarie pe site-ul companiei, Jann Markey, directorul de marketing al Entrust, a susținut că pașapoartele de vaccinare ar putea fi folosite ca o oportunitate de a lansa un card național de identitate ca parte a „infrastructurii noii normalităţi”.

„Să ne gândim la o strategie națională de identificare: cu infrastructura și investițiile necesare pentru a furniza un pașaport viabil de vaccinare, de ce nu am converti acest efort în [implementarea unui] program național de identificare a cetățenilor, care poate fi utilizat în mai multe scopuri, inclusiv în furnizarea sigură a serviciilor guvernamentale, securizarea călătoriilor transfrontaliere și documentația pentru [dovada] vaccinării”, se precizează pe blog, într-o postare care se referă la pașapoartele de vaccin în „lumea post-pandemică”.

În special, compania cu sediul în SUA a ajutat deja Albania, Ghana și Malaezia să implementeze sisteme naționale de identificare, potrivit iNews.

Întâlnirea șefului MAE al Rusiei , Serghei Lavrov cu mareșalul libian Khalifa
© Sputnik / Владимир Астапкович

Însă parteneriatul Entrust cu guvernul britanic a cauzat tragerea unor semnale de alarmă din partea organizațiilor pentru libertăți civile și din partea parlamentarilor.

Deputatul conservator David Davis, membru al grupului Covid Recovery împotriva lockdown-ului, a cerut explicații guvernului. Acesta a declarat pentru iNews că este „uimitor” faptul că Departamentul de Sănătate poate încheia contracte cu astfel de companii fără a obține mai întâi permisiunea din partea Parlamentului, adăugând că este deosebit de îngrijorător faptul că se poate acorda un contract unei firme care are „această atitudine sinistră cu privire la supravegherea cetățenilor”.

De asemenea, fostul lider conservator Sir Iain Duncan Smith şi-a exprimat aceeaşi nemulţumire, susținând că contractul este în contradicție cu „poziția declarată a guvernului” și ar trebui anulat.

După cum a spus şi Big Brother Watch, un grup care militează pentru protejarea confidențialităţii și a libertăților civile, contractul cu Entrust ar reprezenta o încercare a guvernului de a elibera cărți de identitate „pe uşa din dos”.

„Faptul că guvernul a încheiat un acord cu Entrust, o companie care plănuieşte în mod deschis tranziţia de la pașapoartele de vaccinare la cărțile de identitate digitale, evidenţiază că paşapoartele Covid reprezintă o amenințare serioasă la adresa libertăților noastre civile și a confidențialităţii”, a avertizat șeful de cercetări al organizaţiei, Jake Hurfurt, potrivit RT.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate a declarat că aplicația NHS utilizată pentru certificarea statutului de vaccinare nu va fi utilizată ca un sistem național de identificare, descriind programul ca un „mijloc simplu și sigur” pentru permiterea călătoriilor internaționale. Contactată de iNews, Entrust a refuzat să comenteze.

0
Tagurile:
Pașaport
Tematic
Consilierul pentru Securitate Națională al UK se află la Moscova
UK: Sute bărci ale migranților, abandonate în depozitul Dover
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climaterice” în timpul unui protest

Загрузка...