CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Vloggerul britanic alias Bald And Bankrupt, care explorează locurile mai puțin populare pentru turiști, a vizitat de această dată un sat moldovenesc. Acesta s-a întâlnit cu trei pensionare care l-au invitat în gospodărie, l-au servit cu vin și rachiu de casă și s-au oferit să-i găsească o nevastă moldoveancă „care se pricepe la toate”.
Urmăriți cu ce s-a terminat toată aventura.
BUCUREȘTI, 19 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Belgianul a speriat, cu zgomotul motocicletei sale, doi cai, iar ciobanii au sărit la bătaie.
Animalele s-au speriat și au răsturnat căruța ciobanilor. Deși motociclistul s-a oferit să achite pagubele făcute, ciobanii nu au stat la discuții și l-au luat la bătaie.
Un martor a filmat momentul în care motociclistul primește o ”corecție” de la bacii bistrițeni, cu bate, pumni și picioare.
După incident, cetățeanul belgian, care locuiește de ceva ani la Baia Mare a ajuns la spital, informează libertatea.ro.
Deocamdată, omul nu a depus o plângere la Poliție.
Un video postat pe Twitter arată cum mai multe maşini se opresc în mijlocul autostrăzii Interstate 285, iar şoferii se grăbesc să culeagă banii împrăştiaţi. Un altul arată o linie de mașini oprite, ale căror şoferi culeg banii care zboară prin aer. În mod surprinzător, nu au fost raportate accidente, vătămări sau violenţe.
În momentul când şoferul camionului serviciului de securitate si-a dat seama că uşa laterală s-a deschis, aproape toţi banii dispăruseră, iar personalul a reuşit să mai adune doar câteva sute de dolari, potrivit presei locale.
Yesterday a LARGE amount of money spilled on I-285. 🤑💸💰 pic.twitter.com/wcul2ghiMl
— Everything Georgia (@GAFollowers) 10 июля 2019 г.
Departamentul de Poliție Dunwoody a avertizat că va folosi înregistrările video cu incidentul de marți seară pentru a-i identifica pe şoferii „norocoşi” după numărul plăcuțelor de înmatriculare și a cerut beneficiarilor „furtunii cu numerar” să returneze banii.
„Cerem populaţiei să aducă banii înapoi, nu ne determinaţi să vă căutăm, pentru că, dacă vom face asta, veţi fi traşi la răspundere”, a declarat sergentul de poliţie Robert Parsons, potrivit RT. Miercuri s-a relatat că cel puțin două persoane au venit să returneze banii sau cel puțin o parte dintre aceştia.
Honesty is the best policy. Some people have been returning the money that fell from an armored car on I-285 last night. We salute you for doing the right thing. @DunwoodyPolice #Dunwoody pic.twitter.com/twHRAdtA1l
— City of Dunwoody, GA (@DunwoodyGA) 10 июля 2019 г.
BUCUREȘTI, 15 apr – Sputnik. La un an de la debutul pandemiei de coronavirus, sistemul medical românesc, care a trecut prin multiple schimbări, unele de la o oră la alta, a ajuns în situația cumplită în care eroii din linia întâi să fie jigniți, umiliți și transformați, efectiv, în dușmani ai societății. Acest lucru s-a făcut, desigur, cu participarea generoasă a unei game întregi de cetățeni care, folosindu-se fie de influența lor dată de funcție, fie de rețelele sociale, au transformat, în ochii unei părți a opiniei publice din România, medicii, asistentele, infirmierele în ”asasini”, ”criminali”, iar spitalele, în locuri ale groazei.
Care este adevărul și cum a schimbat pandemia de coronavirus viața angajaților din sistemul sanitar? Iată o întrebare la care corespondentul Sputnik Georgiana Arsene a încercat să afle răspunsuri de la câțiva angajați ai mai multor spitale importante din București.
Gina Vochin este asistent medical la Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino din București, lider de sindicat și secretar general la Uninea Sindicală SANITAS București. Inițial, unitatea spitalicească a fost una non COVID, cu zone tampon, unde pacienții erau testați și apoi trimiși în secțiile unde era cazul.
Numărul de paturi s-a redus, astfel încât unele saloane au rămas doar cu un pat. Vorbim de zona tampon.
La un an de zile, nemulțumirea este că lucrurile din sistem nu sunt puse la punct.
”În această perioadă, s-a acumulat nemulțumire la nivelul pacienților și la nivelul nostru, pentru că s-a muncit fără concedii, s-a muncit fără libere. Fiind spital non-COVID, sporul acela de COVID nu s-a dat, deși colegele mele, și eu am intrat pe zona roșie și am tratat COVID”, spune Gina Vochin.
Aceasta a adăugat că sporul s-a dat, în spitalele non COVID, strict pe numărul de ore cât s-a lucrat la pacient.
În spațiul public s-a vehiculat ideea că pacienții nu mai primesc îngrijiri pentru afecțiunile de care suferă – cancer, spre exemplu – și că toată atenția este ocupată de coronavirus.
Gina Vochin a vorbit despre acest aspect controversat. Explicațiile le puteți urmări în materialul video de mai jos.