CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Alegerile parlamentare s-au încheiat, s-au calmat nițel și spiritele în societate. A fost o campanie obositoare și plină de declarații belicoase. Cu toate acestea, moldovenii nu se pierd cu firea, iar simțul umorului de care dau dovadă demonstrează că bătălia dintre partide nu poate să-i împiedice pe oamenii simpli să se încingă într-o horă moldovenească, chiar dacă au viziuni politice diferite.
Pe rețelele de socializare au fost postate imagini video în care au fost surprinși câțiva activiști, din diferite partide, care au încins o horă moldovenească.
Duminica, 24 februarie, în Moldova au avut loc alegeri parlamentare. Pentru prima dată, deputații au fost aleși conform sistemului electoral mixt: 50 de persoane pe liste de partid și 51 pe circumscripții uninominale. Prezența la urne, potrivit datelor preliminare, a fost de circa 50%. Un prag minim de participare la vot nu a existat la actualul scrutin.
După procesarea a 100% dintre procesele verbale pe circumscripții proporționale, lider este PSRM, cu 31,15% pe liste de partid; Blocul ACUM a acumulat 26,84%; PDM - 23,62%; Partidul ”Șor” - 8,32%. Astfel, niciun partid nu dispune de numărul suficient de voturi pentru a putea crea o majoritate parlamentară.
Pe circumscripțiile uninominale, democrații au 17 mandate, socialiștii - 17, blocul ACUM – 12, PP ”Șor” – 2.
BUCUREȘTI, 19 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Belgianul a speriat, cu zgomotul motocicletei sale, doi cai, iar ciobanii au sărit la bătaie.
Animalele s-au speriat și au răsturnat căruța ciobanilor. Deși motociclistul s-a oferit să achite pagubele făcute, ciobanii nu au stat la discuții și l-au luat la bătaie.
Un martor a filmat momentul în care motociclistul primește o ”corecție” de la bacii bistrițeni, cu bate, pumni și picioare.
După incident, cetățeanul belgian, care locuiește de ceva ani la Baia Mare a ajuns la spital, informează libertatea.ro.
Deocamdată, omul nu a depus o plângere la Poliție.
Un video postat pe Twitter arată cum mai multe maşini se opresc în mijlocul autostrăzii Interstate 285, iar şoferii se grăbesc să culeagă banii împrăştiaţi. Un altul arată o linie de mașini oprite, ale căror şoferi culeg banii care zboară prin aer. În mod surprinzător, nu au fost raportate accidente, vătămări sau violenţe.
În momentul când şoferul camionului serviciului de securitate si-a dat seama că uşa laterală s-a deschis, aproape toţi banii dispăruseră, iar personalul a reuşit să mai adune doar câteva sute de dolari, potrivit presei locale.
Yesterday a LARGE amount of money spilled on I-285. 🤑💸💰 pic.twitter.com/wcul2ghiMl
— Everything Georgia (@GAFollowers) 10 июля 2019 г.
Departamentul de Poliție Dunwoody a avertizat că va folosi înregistrările video cu incidentul de marți seară pentru a-i identifica pe şoferii „norocoşi” după numărul plăcuțelor de înmatriculare și a cerut beneficiarilor „furtunii cu numerar” să returneze banii.
„Cerem populaţiei să aducă banii înapoi, nu ne determinaţi să vă căutăm, pentru că, dacă vom face asta, veţi fi traşi la răspundere”, a declarat sergentul de poliţie Robert Parsons, potrivit RT. Miercuri s-a relatat că cel puțin două persoane au venit să returneze banii sau cel puțin o parte dintre aceştia.
Honesty is the best policy. Some people have been returning the money that fell from an armored car on I-285 last night. We salute you for doing the right thing. @DunwoodyPolice #Dunwoody pic.twitter.com/twHRAdtA1l
— City of Dunwoody, GA (@DunwoodyGA) 10 июля 2019 г.
Utilizate eficient, rețelele de socializare ne ajută să vindem un produs, să facem mai mulți bani sau să devenim renumiți. Pentru aceasta este suficient să aplicăm simple tehnici de marketing, să transmitem mesaje coerente și ingenioase și să avem răbdare. Despre pașii care trebuie urmați, în acest scop, a vorbit în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, Vadim Cușnir, manager al comunității Social Media în Culise.
Persoanele care încep afaceri mici sunt încurajate să facă, periodic, live-uri pe rețelele de socializare. Această tehnică atrage atenția publicului care, ulterior, va solicita sau va recomanda produsul sau serviciul promovat.
”Există așa o persoană care se numește Corina. Ea face cursuri de engleză. În decurs de jumătate de an a devenit cunoscută în Chișinău datorită live-rilor pe rețeaua de socializare. O dată în săptămână ea făcea un live și vorbea despre activitatea ei. În prezent, ea este tăguită de fiecare dată când cineva se interesează despre cursuri de limba engleză. Ce a ajutat-o pe ea? Faptul că făcea constant live și vorbea despre activitatea ei”, a povestit Vadim Cușnir.
Storytelling este o altă tehnică de promovare eficientă a unei activități pentru rețelele de socializare. Aceasta reprezintă o poveste despre activitatea unei persoane sau instituții, relatată simplu și captivant.
”Povestești de ce ești implicat în această activitate. Vorbești despre dificultățile prin care ai trecut, cu ce provocări te confrunți și care este feedback-ul clienților. Este cea mai ușoară metodă de a atrage atenția. Textul trebuie să fie scurt și să respecte acea structură predată în școală: introducere, cuprins și încheiere. Începutul unui storytelling trebuie să fie captivant. Fie începem cu un citat, fie cu o întrebare. Iar în text trebuie să se regăsească mesajul din citat sau răspunsul la întrebare”, a precizat Vadim Cușnir.
Ce greșeli trebuie evitate în procesul de promovare a unei afaceri pe rețelele de socializare aflați din interviu.
Autor: Maria Dimineț