Rusia: Echipa națională de fotbal se antrenează înainte de meciul cu Belgia

97
(reînnoit 14:32 11.06.2021)
Russia: National football team trains before upcoming Euro 2020 match against Belgium Russia: National football team trains before upcoming Euro 2020 match against Belgium

Au fost prezenți toți jucătorii de fotbal care au făcut echipa finală pentru meciurile Cupei Euro.

"Ne-am comparat înainte și după cantonament - toți indicatorii s-au îmbunătățit", a declarat membru al echipei Yuri Dyupin la conferința de presă.

Rusia va juca Grupa B în prima etapă a campionatului. Meciul său cu Belgia va avea loc pe 12 iunie la Sankt Petersburg.

Cupa UEFA Euro 2020 va începe pe 11 iunie, la un an după ce a fost amânată din cauza pandemiei COVID-19. Meciurile vor avea loc în 12 orașe, inclusiv Saint Petersburg, Baku, Londra, Roma și Amsterdam.

97
Tagurile:
fotbal, Rusia
Tematic
UEFA Festival la EURO 2020: covrigi și sarmale, recomandate în București
EURO 2020: Doar cei vaccinați anti-COVID au acces pe Arena Națională din București
Toate stadioanele Euro-2020
Starea de alertă, prelungită. Măsuri pentru EURO 2020
Fotbal, EURO 2020: Grupele și calendarul meciurilor
(13:11 / 103.61Mb / просмотров видео: 7924)

Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut

56
(reînnoit 19:54 22.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin a depus flori la Mormântul soldatului necunoscut din grădina Alexandrovsk din Moscova. La ceremonie au participat veterani de război.

Pe 22 iunie, Rusia marchează Ziua Memoriei și Durerii - ziua de începere a Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Anul acesta sunt marcați 80 de ani de la atacul Germaniei naziste asupra URSS. Evenimente comemorative au avut loc în toată Rusia și în afara ei.

În Ziua Memoriei și Durerii, care este marcată pe 22 iunie, președintele rus Vladimir Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut de lângă zidurile Kremlinului.

De asemenea, liderul rus a mers de-a lungul aleii orașelor erou și orașelor gloriei militară din Grădina Alexandru, unde a depus flori la fiecare stelă.

În discursul său ținut după ceremonia de depunere de florilor, Putin a menționat că istoria nu a cunoscut un genocid atât de brutal înainte de începerea celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Nu a fost suficient ca inamicul cucerească un pământ străin. El a venit să extermine poporul nostru și să-i transforme pe cei care au rămas în sclavi, lipsindu-i de limba maternă, tradițiile strămoșilor, cultura noastră ... Și astăzi îți îngheață sângele în vine de la metodele cu care națiștii și complicii lor își puneau în aplicare planurile lor aducătoare de moarte, de atrocitățile săvârșite de ei asupra populației pașnice - bătrâni, femei, copii", a spus Putin.

Potrivit lui, unitatea spirituală, solidaritatea și eroismul de masă al poporului sovietic au constituit rezistența opusă acestui rău.

Președintele rus Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

„Credința oamenilor în triumful dreptății, în Victoria noastră avea o putere de neînțeles și, de dragul eliberării Patriei, ei au îndurat totul: au trecut prin durere, suferință, moarte în frontului și pe linia frontului, au atins culmile de curaj și sacrificiu de sine în focul bătăliilor și în schimburile grele din fabrici și uzine și au obținut o victorie cu adevărat mare", a subliniat liderul Rusiei.

El și-a exprimat încrederea că oamenii vor păstra această amintire și adevărul despre război.

„Facem și vom face totul pentru ca țara noastră, Patria noastră să fie întotdeauna o putere mare și puternică și vom fi întotdeauna recunoscători învingătorilor care au pășit în nemurire - cei care ne-au dat nou, generațiilor viitoare, viață și pace. Slavă veșnică celor căzuți pentru libertate și independența Patrie! Veșnică pomenire!", a conchis Putin.

La sfârșitul discursului, președintele rus a anunțat un minut de tăcere.

56
Tagurile:
Vladimir Putin

Загрузка...

Italia: râuri de lava și nori de cenușă Etna continua erupă

43
(reînnoit 18:05 22.06.2021)
Cele mai recente imagini cu erupția spectaculoasă a vulcanului Etna au fost făcute în seara zilei luni, activitatea vulcanică continuă.

Vulcanul este surprins aruncând în aer o cantitate imensă de lavă și norii de cenușă.

Situat pe insula Sicilia din Italia, în apropiere de orașele Messina și Catania, vulcanul Etna are înălțimea de 3.329 m, fiind cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa. Se estimează că vulcanul erupe la fiecare 3 luni, și că la fiecare aproximativ 150 de ani sunt distruse și localități.

Înălțimea sa este controversată, datorită distrugerii parțiale a conului vulcanic la erupții, care au format până la 400 de cratere secundare. Aria de acțiune distrugătoare a vulcanului se întinde pe o suprafață de 1.250 km².

Cu toate acestea, poalele vulcanului sunt dens populate; acest fapt se explică prin fertilitatea deosebită a solului. Cenușa vulcanică adusă de erupții a creat un sol adecvat pentru cultivarea viței de vie, a pomilor fructiferi și a măslinilor.

43
Tagurile:
Etna

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin: Se intensifică turbulențele geopolitice

0
Există anumite semnale pozitive însă are loc o intensificare a turbulențelor geopolitice, a declarat Putin.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că în pofida anumitor semnale pozitive, are loc o intensificare a “turbulenței proceselor geopolitice”.

Vladimir Putin
© Sputnik / Евгений Биятов

“Continuă erodarea dreptului internațional. Nu încetează tentativele de a utiliza forța pentru a impune propriile interese, pentru consolida propria securitate în dauna securității altor”, a declarat el într-un mesaj adresat participanților la cea de-a 9-a ediție a Conferinței Internaționale de Securitate de la Moscova.

Șeful statului a menționat că evenimentul este dedicat celor mai importante probleme de pe actuala agenda politico-militară.

Potrivit lui, de deciziile lor și “de căutările rezultative ale unor răspunsuri comune la provocările comune”, depinde securitatea și dezvoltarea durabilă a civilizației.

0
Tagurile:
Vladimir Putin
Tematic
Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut
Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse
Rusia nu-și dictează niciodată voința altor state - Putin

Загрузка...