Debarcarea în Normandia, celebrată printr-un show aerian de Patrouille de France

64
(reînnoit 16:26 07.06.2021)
Cei 77 de ani de la bătălia pentru Normadia au fost marcați printr-un show aviatic deasupra memorialului britanic din Ver-sur-Mer.

Cea de-a 77-a aniversare a aterizărilor din Normandia a fost sărbătorită duminică cu un spectacol aerian Patrouille de France deasupra nou inauguratului memorial britanic din Ver-sur-Mer.

Avioanele au zburat deasupra zonei lăsând fâșii în culorile drapelului francez.

Pentru al doilea an consecutiv la eveniment s-a permis accesul unui număr limitat de persoane din cauza pandemiei COVID-19 și a regulilor de distanțare socială care împiedică adunările în masă.

64

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

27
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

27
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...

Spania: O navă cu migranți s-a scufundat în largul coastei Lanzarote

37
(reînnoit 14:51 18.06.2021)
Cel puțin doi migranți au murit după ce nava gonflabilă în care se aflau s-a răsturnat în largul coastei Lanzarote, în Insulele Canare.

Oamenii care au fost salvați au primit îngrijiri medicale. Potrivit rapoartelor, din 38 de persoane care au supraviețuit, 20 erau bărbați, 10 - femei și opt copii.

37
Tagurile:
navă, Spania

Загрузка...

Vaccin-gumă de mestecat

0
(reînnoit 17:55 18.06.2021)
Pe surse: Ministerul Apărării al Rusiei dezvoltă un preparat împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a început să creeze un nou preparat antiviral împotriva COVID-19 sub formă de gumă de mestecat, a declarat pentru RIA Novosti o sursă, apropiată de instituția militară.

Lucrările se desfășoară la cel de-al "48-lea Institut Central de Cercetare", a adăugat aceasta.

"Combinarea unei forme accesibile de utilizare cu proprietățile benefice ale preparatului va asigura un efect pozitiv în lupta împotriva răspândirii noii infecții cu coronavirus", a declarat interlocutorul agenției.

De asemenea, institutul creează un vaccin mucozal împotriva coronavirusului sub formă de pastilă.

"La finalizarea studiilor, acest vaccin va fi inclus în diferite scheme de tratament și va fi utilizat în calitate de supliment la mecanismele existente de utilizare a medicamentelor profilactice", a spus sursa.

Anul trecut, cel de-al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării, împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ʺGamaleiaʺ, a dezvoltat preparatul recombinat împotriva SARS-CoV-2 "Sputnik V".

0
Tagurile:
Vaccinare

Загрузка...