China: Laboratoare mobile de testare COVID-19 în Guangzhou

75
Înregistrările video în format time-lapse, de miercuri, a arată laboratoare mobile de testare COVID-19, fiind deschise în gimnaziul din Guangzhou.

Facilitățile au fost instalate după confirmarea a 70 de cazuri în provincia Guangdong și părți ale orașului au fost închise.

Ca răspuns, autoritățile au lansat o campanie de testare în masă pentru cei peste 18 milioane de locuitori din Guangzhou. Se așteaptă ca cele patru laboratoare mobile umflate cu aer să crească capacitatea până la 120 000 de teste de acid nucleic pe zi.

75
Tagurile:
coronavirus, Testare, China

Berlin: Poliția a folosit tunuri de apă pentru a stinge baricadele extremei stângi

107
(reînnoit 18:50 16.06.2021)
Polițiștii au utilizat în Berlin tunuri de apă pentru a stinge baricadele incendiate de extremiștii de stânga.

Forțele de ordine au fost nevoite să folosească tunurile de apă pentru a stinge baricadele incendiate de activiștii de extrema stângă, care luptă pentru păstrarea clădirii acaparate pe Rigaer Strasse 94, un simbol și un centru al stângii și anarhiștilor.

107

Загрузка...

SUA: Incendiu masiv la o uzină chimică din Illinois este de neoprit

118
(reînnoit 15:43 16.06.2021)
Statele Unite: un incendiu masiv la o uzină chimică continuă și acum, emanând straturi dense de fum negru în cerul din orașul Rockton, Illinois.

Un incendiu masiv la o uzină chimică, declanșat luni, continuă și acum, trimițând straturi dense de fum negru în cerul din Illinois, deasupra orașului Rockton.

Autoritățile au ordonat anterior locuitorilor să evacueze în urma incendiului chimic izbucnit la uzina Chemtool Inc. din Rockton.

118

Загрузка...
Protestele transportatorilor, București

Transportatorii români de marfă, protest față de ”hărțuirea” ANAF

0
Transportatorii de marfă din mai multe centre economice ale României vor face un protest inedit astăzi. Și anume, ei vor circula cu o viteză redusă pe cele mai importante artere de trafic din România, protestând, astfel, contra ”hărțuirii” autorităților fiscale.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Oamenii care lucrează în industria transporturilor au decis ca astăzi, 18 iunie 2021, să protesteze. Ei acuză faptul că industria transporturilor ”este hărţuită de autorităţile de control fiscale, care au decis reîncadrarea diurnelor acordate şoferilor ca venituri de natură salarială şi impozitarea acestora cu impozit pe venit şi contribuţii sociale”.

Mai exact, transportatorii spun că aceste controale se fac, în cele mai multe cazuri, pe ultimii cinci ani, astfel că valoarea deciziilor de impunere rezultate se ridică la câteva milioane de euro la firmele cu parcuri în jur de 100 de camioane, depăşind cu mult cifra de afaceri pe 2-3 ani a acestor firme.

Ce înseamnă, mai exact, toate acestea? Ei bine, transportatorii susțin că este vorba, practic, de sume imense, pe care în majoritatea cazurilor firmele sancţionate nu au fonduri din care să le achite.

Aceasta nu este, însă, unica nemulțumire a transportatorilor. Ei mai doresc, de asemenea, eliminarea tratamentului fiscal discriminatoriu de care beneficiază angajaţii la stat faţă de privaţi.

Practic, vorbim despre prevederile HG 714/2018, care oferă bugetarilor posibilitatea de a deconta, fără documente justificative, 230 de lei pe noapte pentru cheltuieli de cazare.

Transportatorii de marfă sunt preocupaţi şi de intenţia actualului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de a introduce vinieta pe kilometru, după principiul ”poluatorul plăteşte”, promovată intens de Comisia Europeană de ani de zile, dar neintrodusă în practică de nici o ţară europeană, ca urmare a taxelor de drum care ar creşte exponenţial pentru transportatorii de mărfuri, informează stiripesurse.ro.

Creșterile de care vorbesc transportatorii ar urma să se reflecte în prețul de la raft al produselor.

Ei spun că Guvernul României se gândește să penalizeze suplimentar firmele românești prin supraimpozitare și suprataxare, în timp ce alte state est-europene caută soluţii să menţină competitivitatea propriilor companii de transport pe piaţa comunitară, competitivitate redusă prin reglementările protecţioniste impuse de vest-europeni prin Pachetul Mobilitate, care va intra în vigoare complet în februarie 2022.

Firmele de transport internaţional contribuie masiv la reducerea deficitului balanţei comerciale a României, care în 2020 a ajuns la peste 16 miliarde de euro, mai spun transportatorii.

În opinia lor, pare de neînţeles hotărârea cu care instituţiile statului român acţionează în direcţia punerii pe butuci a unui segment economic care angajează aproape 400.000 de oameni direct şi indirect.

Tocmai de aceea, transportatorii români solicită Guvernului să fie consultaţi înainte de introducerea de noi reglementări care le vizează activitatea, aşa cum se cuvine unui sector economic care contribuie cu peste 7% la PIB-ul României.

Potrivit Preşedintelui Federaţiei Operatorilor Români de Transport -FORT, Augustin Hagiu, acţiunile de protest vor consta în informare cu afişe, cu bannere şi circulaţie în coloană a autovehiculelor de transport marfă.
0
Tagurile:
Romania, protest, transportatori

Загрузка...