Spuma toxică pe râul Tiete din Sao Paulo

71
(reînnoit 12:07 05.06.2021)
Un strat alb de spumă toxică a ieșit din râul Tiete în timpul debitului scăzut lângă Salto, la nord-vest de Sao Paolo, joi.

Locuitorii puteau vedea stâncile și pietrele acoperite de obicei de apă, deoarece nivelul apei era substanțial mai scăzut decât de obicei, iar poluarea se remarca sub formă de spumă albă.

Potrivit apărării civile a Braziliei, debitul mediu zilnic variază de la 150 la 180 de metri cubi (39.625 la 47.550 galoane de lichide). Cu toate acestea, luni, debitul râului se ridica la 59 de metri cubi (15586 galoane lichide).

Recentele secete îndelungate din Brazilia au afectat mai multe râuri, fără a le lăsa suficientă apă pentru a curăța poluanții, cum ar fi această spumă toxică.

71

ISS: Astronauții instalează noi panouri solare pe Stația Spațială

4
(reînnoit 18:26 21.06.2021)
Noi rețele de panouri solare au fost instalate duminică pe Stația Spațială Internațională... lucrarile de montaj au durat apreape 6 ore.

Astronauții NASA Shane Kimbrough și Thoma Pesce, de la Agenția Spațială Europeană (ESA), au efectuat un pasaj spațial pentru instalare.

Panourile a fost instalate pe segmentul de fermă P6. Lucrul a durat aproape șase ore.

În timpul ieșirii anterioare în spațiu, pe 16 iunie, astronauții instalaseră parțial prima matrice solară, dar din cauza unor probleme tehnice, nu au reușit să finalizeze lucrarea.

Potrivit NASA, actualele opt panouri solare ale Stației Spațiale Internațonale instalate acum aproximativ 20 de ani au arătat semne de epuizare.

4
Tagurile:
ISS, NASA

Загрузка...

Italia: Muntele Etna aruncă râuri de lavă pe măsură ce erupția continuă

49
(reînnoit 14:33 21.06.2021)
Cea mai recentă erupție a Muntelui Etna din Sicilia a fost filmată duminică, pe măsură ce activitatea vulcanică continuă.

Vulcanul a fost văzut aruncând în aer cantități uriașe de lavă și cenușă. Erupția anterioară a Etnei a împus autoritățile să închidă aeroportul din Catania pe 16 iunie.

Vulcanul din vârful sicilian Etna, care are o înălțime de 3.329 metri, este considerat unul dintre cei mai activi din lume.

49
Tagurile:
lavă, Etna

Загрузка...