SUA: urme de gloanțe și sânge rămasa în urma atacului armat în Miami-Dade

96
Două persoane au fost ucise, iar altele 25 au fost rănite în urma unui atac în statul Florida. În imagini video sunt vizibile pete de sânge și găuri lăsate de gloanțe.

Pete de sânge și urme lăsate de gloanțe sunt vizibile în afara sălii de festivități din Florica, Miami-Dade, după un focuri de arme în urma cărora două persoane au decedat, iar 25 au fost rănite.

Duminică, atacatorii au tras focuri de arme asupra persoanelor care se afla în afara sălii de banchete El Muta, în Hialeah.

Departamentul local de poliție a anunțat în căutare trei persoane, care au ieșit dintr-un SUV cu arme de asalt și pistoale, purtând măști și hanoroace.

96

Italia: Bărbat acuzat în legătură cu morții din camionul descoperit în Essex

48
(reînnoit 17:58 13.06.2021)
Un bărbat de 27 de ani a fost reținut lângă Milano în legătură cu moartea a 39 de migranți găsiți în Essex, Marea Britanie, în 2019.

Filmarea prezentată public azi dimineață arată suspectul reținut de poliția italiană.

Suspectul, Dragoș Damian, a fost acuzat de conspirație în a asista imigrarea ilegală, printre alte capete de acuzare.

Un total de 31 de bărbați și 8 femei, care aveau cetățenie vietnameză, și despre care se crede că erau muncitori migranți fără acte, au fost găsiți decedați într-un container din Essex în octombrie 2019.

48
Tagurile:
Morți, Camion, Italia

Загрузка...

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climaterice” în timpul unui protest

112
(reînnoit 11:52 13.06.2021)
Activiștii de mediu din Revolta Extincției s-au îmbrăcat ca liderii G7 în timpul unui protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zi a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climaterice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru a rezolva criza climaterică.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climaterice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Al 47-lea summit G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, cu președintele SUA având prima sa vizită internațională de când și-a ocupat funcția în ianuarie.

112
Tagurile:
UK, G7

Загрузка...
Jens Stoltenberg

La summitul NATO nu va fi anunțat termenul de aderare a noilor membri

0
(reînnoit 13:15 14.06.2021)
La summitul NATO de la Bruxelles nu vor fi anunțate termenii de aderare a unor noi membri la organizație, a declarat Jens Stoltenberg.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a confirmat că la summitul de la Bruxelles nu vor fi anunțați termenii de aderare a unor noi state.

Summitul NATO se va desfășura luni la Bruxelles, cu prezență fizică a liderilor statelor membre. La reuniunea la cel mai înalt nivel se va discuta despre noua concepție strategică a alianței până în anul 2030, Rusia, China, consolidarea dezvoltării tehnice, combaterea schimbării climatice și amenințările în spațiul virtual și cosmic.

“Mă aștept ca liderii să confirme astăzi deciziile care au fost adoptate anterior în ceea ce privește aderarea unor noi membri, inclusiv declarația cu privire la obținerea calității de membru a NATO de către Georgia, însă nu vom anunța niciun fel de termene, nu vom prezenta astăzi nicio dată”, a declarat oficialul, fiind întrebat când Tbilisi ar putea obține o “foaie de parcurs” de aderare la organizație.

El a subliniat că NATO “se va concentra pe reforme, pe acordarea asistenței Georgiei, modernizarea instituțiilor militare și structurilor de securitate. Mesajul este că porțile NATO sunt deschise… Decizia cu privire extinderea alianței noastre va fi luată de Georgia și cele 30 de state aliate”.

La summitul Alianței nu au fost invitați reprezentanții Ucrainei și Georgiei, fapt care a nemulțumit Kievul și Tbilisi, care sperau că în viitorul apropiat vor putea primi un „plan de acțiuni” de aderare la organizație. Așa cum a anunțat în ajunul reuniunii secretarul general Stoltenberg, aliații au decis să desfășoare negocierile fără participarea statelor-partenere, pentru că întrevedere va fi una scurtă. Totodată, susținerea Ucrainei și Georgiei nu figurează pe agendă, însă liderii se vor conentra în continuare pe sprijinirea reformelor în aceste țări.

În afara de aceasta, la summit se planifică confirmarea politicii “porților deschise” ale alianței.

0
Tagurile:
NATO, Jens Stoltenberg
Tematic
Germania: aderarea Ucrainei la NATO nu este pe ordinea de zi
Iohannis participă la Summitul NATO de la Bruxelles
Secretarul general al NATO a vorbit despre principalele subiecte ale summitului Alianței

Загрузка...