Ultimul grup de diplomați ruși a părăsit Praga - Video

190
(reînnoit 13:21 01.06.2021)
Czech Republic: More expelled Russian diplomats depart Prague amid ammo depot explosion row Czech Republic: More expelled Russian diplomats depart Prague amid ammo depot explosion row

Ultimul grup de 60 de angajați ai ambasadei Rusiei de la Praga au părăsit teritoriul ceh, în cadrul procedurii de echivalare a numărului personalului de la misiunile diplomatice ale celor două țări, transmite RIA Novosti.

Potrivit înțelegerilor, la Moscova și Praga urmează să rămână șapte diplomați, 25 de angajați administrativi și tehnici și 19 angajați locali.

Potrivit agenției, ultimul grup din 60 de angajați ai ambasadei ruse a părăsit teritoriul ambasadei la ora 14:00 și s-a deplasat cu autocarele la aeroport. Avionul sosit de la Moscova a plecat din Praga la 16:00.

Pe 17 aprilie, Cehia a acuzat serviciile rusești de implicare în explozia la depozitul de muniții din Vrbetice, în anul 2014, în urma căreia au decedat două persoane. Primul viceprim-ministrul al Cehiei și Ministrul de Externe al țării, Jan Hamáček, a anunțat expulzarea a 18 diplomați ruși.

În replica, MAE al Rusiei și-a exprimat un protest. Rusia a anunțat personae non gratae 20 de angajați ai ambasadei cehe de la Moscova.

 

190

Măsuri sporite de securitate în ajunul summitului NATO la Bruxelles - Video

11
Sârmă ghimpată și un număr mare a reprezentanților forțelor de ordine au fost observați în jurul capitalei Belgiei, Bruxelles, în ajunul pregătirilor pentru primul summit NATO pe viu de la începutul pandemiei.

În imaginile video arată situația de la consulatul SUA, sediul Comisiei Europene și un hotel în care este cazat personalul diplomatic și de securitate.

Summitul liderilor statelor membre ale NATO va avea loc luni, la Bruxelles. Prezidat de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, reuniunea va marca cea de-a 31-a reuniune formală a șefilor de stat și șefilor guvernelor NATO și primul summit pe viu de la începutul pandemiei.

11

Загрузка...

Italia: Bărbat acuzat în legătură cu morții din camionul descoperit în Essex

48
(reînnoit 17:58 13.06.2021)
Un bărbat de 27 de ani a fost reținut lângă Milano în legătură cu moartea a 39 de migranți găsiți în Essex, Marea Britanie, în 2019.

Filmarea prezentată public azi dimineață arată suspectul reținut de poliția italiană.

Suspectul, Dragoș Damian, a fost acuzat de conspirație în a asista imigrarea ilegală, printre alte capete de acuzare.

Un total de 31 de bărbați și 8 femei, care aveau cetățenie vietnameză, și despre care se crede că erau muncitori migranți fără acte, au fost găsiți decedați într-un container din Essex în octombrie 2019.

48
Tagurile:
Morți, Camion, Italia

Загрузка...