Germania: Poliția inspectează avionul Ryanair după aterizarea neprogramată la Berlin

138
Vehicule ale poliției, precum și alte servicii de urgență au fost văzute inspectând un avion Ryanair în urma aterizării sale neprogramate pe aeroportul Berlin BER.

Luni, vehicule ale poliției, precum și alte servicii de urgență au fost văzute inspectând un avion Ryanair în urma aterizării sale neprogramate pe aeroportul Berlin BER. Avionul se afla în drum de la Dublin la Cracovia înainte de aterizare.

Bagajele au fost inspectate de un câine al poliției, în timp ce erau aliniate la pământ.

Avionul a aterizat duminică în jurul orei 20:00, ora locală, motivul aterizării și percheziția ulterioară fiind neclare. Potrivit rapoartelor, toți cei 160 de pasageri rămân în clădirea aeroportului.

138
Tagurile:
Ryanair, Berlin

Palestina: Protestaterii au aprins anvelope la mitingul împotriva amplasării în Beita

71
(reînnoit 17:40 23.06.2021)
Protestatarii au aprins anvelopele și au purtat torțe în timpul unui miting din orașul Beita din Cisiordania.

Mitingul face parte din demonstrațiile în curs de desfășurare împotriva activității de amplasare a Israelului în zonă.

"Această debandadă nocturnă o facem non-stop împotriva coloniștilor, armatei și susținătorilor coloniștilor. Vă vom expulza, dacă vrea Dumnezeu", a declarat Mahmoud Hamayel, un protestatar.

Mai mulți protestatari ar fi fost răniți în confruntările cu soldații israelieni.

Manifestanții protestează împotriva construcției așezării Givat Eviatar pe Jabal Sbeih (Muntele Sbeih) din apropiere.

Săptămâna trecută, un grup de coloniști au adus mai mult de 20 de rulote către locație.

Protestatarii spun că mișcarea este primul pas către preluarea întregii zone.

71
Tagurile:
Palestina

Загрузка...

Convoiul SUA ajunge la Biroul Federal de Externe în tipul vizitei lui Blinken la Berlin

69
(reînnoit 15:52 23.06.2021)
Convoiu, care l-ar fi transportat pe secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a ajuns miercuri la Biroul Federal de Externe al Republicii Federale Germania, la Berlin.

Blinken se va întâlni cu ministrul de externe Heiko Maas și cu cancelarul Angela Merkel în capitala Germaniei, în timp ce își începe turul de o săptămână în Europa. Secretarul de stat al SUA va participa, de asemenea, miercuri la Conferința Libiei la Biroul Federal de Externe de la Berlin.

Conferința vine la inițiativa lui Heiko Maas și a secretarului general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, pentru a urmări evoluțiile politice din țara nord-africană, cum ar fi viitoarele alegeri stabilite pentru 24 decembrie și problema mercenarilor străini.

69
Tagurile:
Berlin, SUA

Загрузка...
Bogdan Aurescu

Aurescu reprezintă UE într-un turneu prin Caucazul de Sud

0
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, efectuează, în perioada 24-26 iunie, un turneu regional în Azerbaidjan, Armenia și Georgia

BRUXELLES, 25 iun – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, efectuează în această perioadă un turneu regional în Azerbaidjan, Armenia și Georgia. El este însoţit de şefii diplomaţiilor din Austria, Alexander Schallenberg, şi Lituania, Gabrielius Landsbergis, informează MAE, iar scopul vizitei este acela de a întări profilul geopolitic al UE în propria vecinătate, de a creşte implicarea şi rolul UE în soluţionarea conflictelor prelungite din regiune.

Potrivit MAE, cei trei miniştri de Externe vor pleca împreună în deplasarea efectuată în baza mandatului încredinţat de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell, de la Bucureşti, cu o aeronavă asigurată de partea română, iar turneul cuprinde vizite în Republica Azerbaidjan, Republica Armenia şi Georgia.

Delegaţia formată din cei trei miniştri de Externe europeni va fi completată de Reprezentantul Special al Uniunii Europene pentru Caucazul de Sud şi criza din Georgia, Toivo Klaar, precum şi de alţi diplomaţi din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă.

Cei trei miniştri vor avea un program consistent de întrevederi la Baku, Erevan şi Tbilisi, care va include primiri la cel mai înalt nivel (preşedinte, premier) şi consultări extinse cu omologii din cele trei state vizitate.

"Scopul vizitei este de a întări profilul geopolitic al UE în propria vecinătate, de a creşte implicarea şi rolul UE în soluţionarea conflictelor prelungite din regiune, precum şi de a eficientiza şi creşte coeziunea Politicii Externe şi de Securitate Comune şi de a asigura o implicare mai activă, directă, a statelor membre şi a instituţiilor europene, inclusiv prin acţiuni comune”, se arată în comunicatul MAE.

De asemenea, cei trei miniştri vor arăta că UE îşi propune să promoveze soluţionarea cuprinzătoare şi durabilă a conflictelor prelungite, inclusiv prin sprijin pentru stabilizarea situaţiei din teren, reconstrucţia post-conflict şi implementarea de măsuri pentru creşterea încrederii, mai arată MAE român.

Sursa citată precizează totodată că demersul celor trei şefi ai diplomaţiilor va contribui, astfel, la consolidarea unei agende pozitive a UE în regiune şi exprimarea unui sprijin clar, al UE şi al statelor membre, pentru stabilitatea şi securitatea acesteia.

MAE subliniază că acest turneu prezintă un interes crescut pentru România, pentru care Caucazul de Sud este o zonă de interes geopolitic prioritar, iar soluţionarea conflictelor prelungite din regiunea Mării Negre reprezintă un obiectiv strategic.

Demersul, se mai arată în comunicat, reprezintă un prim rezultat concret al propunerilor avansate de ministrul Bogdan Aurescu la reuniunea informală a miniştrilor Afacerilor Externe (format Gymnich) de la Lisabona (27 mai), când au fost discutate, la iniţiativa ministrului român, susţinută de alţi 10 omologi (Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Suedia), situaţia conflictelor prelungite din Vecinătatea Estică, precum şi instrumentele concrete prin care UE poate să fie mai eficientă şi mai activă în rezolvarea acestora.

0
Tagurile:
Bogdan Aurescu

Загрузка...