VIDEO: Chișinăul post-COVID - fără măști și restricții

91
Capitala revine încet-încet la viața de până la pandemie. În oraș nu mai este obligatorie purtarea măști în spațiile publice deschise. Iată care este atmosfera în Chișinău după anularea mai multor restricții.

Pe străzile Capitalei sunt din ce în ce mai puțini oameni care poartă măști. După anularea mai multor restricții de către Comisia Sănătate Publică a municipiului Chișinău, oamenii au început să se simtă mai liber.

Comisia Sănătate Publică a municipiului Chișinău a mai decis ca restaurantele, cafenelele și hotelurile să revină la regimul obișnuit de muncă, cu respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19. Rămân închise însă cluburile de noapte.

91

Avionul rusesc și o dronă au filmat distrugătorul UK Defender - Video

78
Filmările realizate de o aeronavă rusă și o dronă arată distrugătorul britanic HMS Defender în Marea Neagră miercuri.

Potrivit Ministerului Apărării din Rusia, drumul navei britanice a Marii Regale a încălcat frontiera de stat. Filmările arată Su-24M rusesc însoțind distrugătorul de tip 45.

Ministerul rus al Apărării a susținut într-o declarație că una dintre navele sale de patrulare și un avion de vânătoare au tras focuri de avertizare după ce distrugătorul britanic HMS Defender a intrat în apele teritoriale ale țării.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a negat că ar fi fost trasă vreo armă de avertizare asupra navei de război într-o declarație, spunând că Apărătorul HMS a efectuat „trecere nevinovată prin apele teritoriale ucrainene în conformitate cu dreptul internațional”, iar împușcăturile rusești au făcut parte din exerciții planificate în prealabil .

În legătură cu incidentul, Ministerul Apărării din Rusia a declarat că nava britanică a intrat în apele teritoriale ale Rusiei și a parcurs 3 kilometri în interiorul frontierei, lângă Capul Fiolent din Crimeea. Rusia a solicitat Regatului Unit să efectueze o investigație amănunțită a acțiunilor echipajului distrugătorului „Defender”, pentru a preveni incidente similare în viitor.

78

Загрузка...

Palestina: Protestaterii au aprins anvelope la mitingul împotriva amplasării în Beita

81
(reînnoit 17:40 23.06.2021)
Protestatarii au aprins anvelopele și au purtat torțe în timpul unui miting din orașul Beita din Cisiordania.

Mitingul face parte din demonstrațiile în curs de desfășurare împotriva activității de amplasare a Israelului în zonă.

"Această debandadă nocturnă o facem non-stop împotriva coloniștilor, armatei și susținătorilor coloniștilor. Vă vom expulza, dacă vrea Dumnezeu", a declarat Mahmoud Hamayel, un protestatar.

Mai mulți protestatari ar fi fost răniți în confruntările cu soldații israelieni.

Manifestanții protestează împotriva construcției așezării Givat Eviatar pe Jabal Sbeih (Muntele Sbeih) din apropiere.

Săptămâna trecută, un grup de coloniști au adus mai mult de 20 de rulote către locație.

Protestatarii spun că mișcarea este primul pas către preluarea întregii zone.

81
Tagurile:
Palestina

Загрузка...