A 300-a aniversare a sistemului de fântâni a fost sărbătorită la Peterhof - Video

78
(reînnoit 14:00 23.05.2021)
Sistemului de fântâni de la Palatul Peterhof a împlinit 300 de ani de la înființare - aniversarea a fost sărbătorită în cadrul sărbătorii fântânilor.

Mii de oameni au participat la marea deschidere a sezonului estival la Marea Cascadă. Aceasta a fost prima sărbătoare de masă din septembrie 2019, ținută de Muzeul Rezervație.

Oaspeții evenimentului au putut urmări un spectacol teatral în care artiștii au arătat toate etapele din viața sistemului de fântâni din secolul al XVIII-lea până în prezent. În timpul sărbătorii, publicului i s-au prezentat desene ale „Planului de apă” nerealizat al lui Leblond și desene ale primelor fântâni ale lui Peterhof.

Eroul principal al sărbătorii a fost Petru I, la inițiativa căruia a apărut primul sistem de fântâni în Rusia. Din 1721, toate fântânile din Peterhof funcționează fără pompe - apa curge prin gravitație din Munții Ropsha și, crescând în fântâni datorită diferenței de înălțime, merge în Golful Finlandei.

78
Tagurile:
sărbătoare, sistem

Berlin: Poliția a folosit tunuri de apă pentru a stinge baricadele extremei stângi

59
(reînnoit 18:50 16.06.2021)
Polițiștii au utilizat în Berlin tunuri de apă pentru a stinge baricadele incendiate de extremiștii de stânga.

Forțele de ordine au fost nevoite să folosească tunurile de apă pentru a stinge baricadele incendiate de activiștii de extrema stângă, care luptă pentru păstrarea clădirii acaparate pe Rigaer Strasse 94, un simbol și un centru al stângii și anarhiștilor.

59

Загрузка...

SUA: Incendiu masiv la o uzină chimică din Illinois este de neoprit

85
(reînnoit 15:43 16.06.2021)
Statele Unite: un incendiu masiv la o uzină chimică continuă și acum, emanând straturi dense de fum negru în cerul din orașul Rockton, Illinois.

Un incendiu masiv la o uzină chimică, declanșat luni, continuă și acum, trimițând straturi dense de fum negru în cerul din Illinois, deasupra orașului Rockton.

Autoritățile au ordonat anterior locuitorilor să evacueze în urma incendiului chimic izbucnit la uzina Chemtool Inc. din Rockton.

85

Загрузка...
Joe Biden

Biden: Agenda mea nu este împotriva Rusiei, ci în favoarea poporului american

0
(reînnoit 21:19 16.06.2021)
Mult aşteptatul summit între președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA Joe Biden a durat aproximativ trei ore și jumătate. Ce a declarat Biden reporterilor în urma întrunirii cu preşedintele rus.

BUCUREŞTI, 16 iun – Sputnik. În urma summitului cu Putin de miercuri, președintele SUA, Joe Biden, a declarat reporterilor că agenda administrației sale este orientată către poporul american, subliniind că „nu este împotriva Rusiei”.

„I-am spus președintelui Putin că agenda mea nu este împotriva Rusiei sau a altcuiva. Ea este în favoarea poporului american”, a declarat Biden, adăugând că eforturile sale se concentrează asupra combaterii COVID-19, reconstruirii economiei SUA și consolidării legăturilor cu aliații.

„I-am spus, de asemenea, că niciun președinte al Statelor Unite nu ar putea menţine încrederea poporului american dacă acesta nu ar vorbi în apărarea valorilor noastre democratice”, a adăugat Biden, citat de Sputnik News.

„Drepturile omului vor fi întotdeauna pe agendă, i-am mai spus lui [Putin]. Nu este vorba doar de a atrage atenţia Rusiei când încalcă drepturile omului, ci de cine suntem. Cum aș putea fi președintele Statelor Unite și să nu vorbesc împotriva încălcării drepturilor omului?”, a adăugat preşedintele SUA.

Alte subiecte ale discuţiei au fost Siria, Iranul, Belarusul și eforturile de a împiedica reapariția militanților teroristi în Afganistan, în timp ce trupele americane își continuă retragerea, care se așteaptă să se încheie până la a 20-a comemorare a atacurilor din 11 septembrie.

0
Tagurile:
Joe Biden
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Ce a spus Iohannis în timp ce Putin discuta cu Biden
Biden: “clar că nu e momentul pentru un alt război rece”
Putin a convenit cu Biden întoarcerea ambasadorilor rus și american

Загрузка...