Islanda: Vulcanul Fagradalsfjall a erupt din nou

52
(reînnoit 16:10 20.05.2021)
Vulcanul Fagradalsfjall de pe peninsula Reykjanes rămâne activ. El a aruncat lavă prin orificiile de fisură, așa cum se vede în acest video.

O activitate crescută a acestui vulcan a putut fi observată în ultimele zile, cu cicluri regulate de erupție. Fagradalsfjall a fost inactiv de aproape 6.000 de ani. Peninsula Reykjanes, unde se află vulcanul, nu a văzut o erupție vulcanică de aproximativ 800 de ani.

52
Tagurile:
Vulcan, Islanda

Grecia: un vas de croazieră oferă servicii doar celor vaccinați

29
(reînnoit 20:09 19.06.2021)
După o suspendare a activității timp de un an din cauza restricțiilor COVID-19, nava Silversea Silver Moon își va deschide ușile pentru pasagerii complet vaccinați care pleacă din portul Pireu din Atena, după cum s-a văzut vineri.

Pasagerii au fost văzuți urcând pe nava ancorată după ce au trecut prin verificarea la terminalul.

Toți pasagerii și echipajul de îmbarcare trebuie să fie complet vaccinați împotriva COVID-19, în timp ce sub 18 ani trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului.

Navigările inaugurale se vor îndrepta către destinațiile grecești Santorini, Paros, Mykonos și Creta pe itinerarii de 10 zile.

29

Загрузка...

Canicula îi adună pe berlinezi la lacul Krumme Lanke

42
Un număr mare de berlinezi s-au adunat vineri la lacul Krumme Lanke din sud-vestul Berlinului, în timp ce temperatura aerului a ajuns la 34 de grade Celsius a două zi consecutiv.

Oamenii pot fi observați înotând, jucându-se cu mingea în lac.

Primul val de căldură al verii germane a atins apogeul joi, cu temperaturi de până la 37 Celsius (98,6 Fahrenheit) în părți ale țării. Unda de căldură timpurie este cauzată de vânturile sahariene care vin peste vestul Mediteranei către coastele germane.

De obicei, cea mai fierbinte perioadă a verii în Germania este între mijlocul lunii iulie și mijlocul lunii august, în așa-numitele „zile ale câinilor”.

42

Загрузка...
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului

0
Fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a povestit cum țara lui să facă ineficiente sancțiunile Occidentului.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Iranul ar putea face sancțiunile Occidentului ineficiente dacă își va utilizarea propriile resurse economice și naturale, a declarat într-un interviu fostul președinte al Iranului, Mahmud Ahmadinejad, într-un interviu oferit RIA Novosti.

“Iran este o țară cu resurse umane, economice și naturale imense. Dacă le vom utiliza, sancțiunile vor deveni un instrument ineficient, situația se va schimba”, a declarat fostul președinte al Iranului.

Acesta a mai menționat că economia Iranului se poate descurca și fără venituri din vânzarea producției petrochimice.

“Noi (Iranul) suntem o economie endogen[. Are nevoie de multă muncă și eforturi. Statul are suficiente resurse și trebuie să le folosească. Toate sondele, energetica, pământurile și pădurile se află în mâinele statului. Unele dintre acestea sunt utilizate, prin urmare guvernul nu are nevoie de bugete alimentate din petrol”, a adăugat fostul lider.

SUA au restabilit sancțiunile dure împotriva Teheranului în mai 2018, când administrația Donald Trump a anunțat în mod unilateral retragerea din Planul Comun Cuprinzător de Acțiuni, încheiat în 2015 între „grupul celor șase” (Marea Britanie, Germania, China, Rusia, SUA și Franța) și Iran. Documentul prevedea anularea sancțiunilor în schimbul limitării programului nuclear al Iranului.

0
Tagurile:
Mahmoud Ahmadinejad, Iran
Tematic
Ex-președintele iranian Ahmadinejad, arestat pentru incitare la dezordini
Informația despre arestarea lui Ahmadinejad, eronată

Загрузка...