Video din Paris: Tunuri cu apă și lacrimogene pentru a dispersa protestul pro-Palestina

157
Poliția franceză a folosit sâmbătă tunuri de apă și gaze lacrimogene la Paris, pentru a dispersa un protest neautorizat în sprijinul Palestinei și împotriva atacurilor aeriene israeliene.

Autoritățile pariziene au interzis protestul spunând că va „deranja ordinea publică”, mai mulți oficiali și susținători ai guvernului spunând că este „antisemit” și „care provoacă ură”.

Protestatarii au denunțat interdicția, spunând că li se încalcă libertatea de exprimare.

Tensiunile dintre Israel și Palestina au început să se intensifice din cauza evacuării planificate a familiilor palestiniene din cartierul Sheikh Jarrah. În ultimele zile, violența, inclusiv rachete lansate din Gaza, a ucis 10 civili în Israel, în timp ce o campanie de atacuri aeriene israeliene a ucis cel puțin 139 de persoane, inclusiv peste 30 de copii.

157
Tagurile:
Palestina, Israel

China: operațiune de salvare în desfășurare în mina Shanxi - 13 persoane au rămas blocate

32
(reînnoit 16:39 12.06.2021)
Operațiunea de salvare în mina Shanxi din China unde, în urma inundațiilor, au rămas blocate 13 persoane.

O operațiune de salvare este în desfășurare în regiunea Daixian la o mină de fier în nordul Provinciei Shanxi din China

Se crede că 13 persoane au fost blocate în interiorul minei din cauza inundațiilor din zonă. Au fost văzute mașini de intervenție sosind pentru a sprijini operațiunile de salvare.

32
Tagurile:
China

Загрузка...

Marea Britanie: liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7 în Cornwall

130
(reînnoit 13:46 12.06.2021)
Liderii lumii pozează pentru o fotografie de grup înaintea dineului G7, care a avut loc vineri la Poriectul Eden din Cornwall.

Liderii lumii pozează pentru o fotografie de grup înaintea dineului G7, care a avut loc vineri la Poriectul Eden din Cornwall, o locație eco-turistică. Liderii au stat la distanță de siguranță, iar după fotografie, ei s-au îndepărtat de podium pe rând.

Cele trei zile ale summit-ului G7 au început oficial vineri.

130
Tagurile:
Summitul G7

Загрузка...

NBC: Biden îi va transmite lui Putin „semnal dur”

61
(reînnoit 08:34 13.06.2021)
Joe Biden îi va transmite lui Putin un „semnal dur” la întâlnire de la Geneva, informează postul american de televiziune NBC.

BUCUREȘTI, 13 iun - Sputnik. Statele Unite intenționează să transmită un „semnal dur” liderului rus la întâlnirea dintre președinții ruș și american Vladimir Putin și Joe Biden la Geneva , a informat NBC, citând o sursă informată.

Potrivit interlocutorului canalului, Biden intenționează să demonstreze o abordare care este fundamental diferită de „relațiile de prietenie pe care fostul președinte american Donald Trump le-a anunțat după prima sa întâlnire cu Putin.

Vladimir Putin și Joe Biden se vor întâlni pe 16 iunie. Summitul va include o sesiune de lucru și o altă întâlnire într-un format mai mic. Anterior s-a anunțat că, după discuțiile de la Geneva, liderii celor două țări vor susține conferințe de presă separate. Casa Albă a declarat că consideră acest format „cel mai potrivit”.

Kremlinul a subliniat că nu se așteptă la prea "multe" în urma negocierilor din cauza dezacordurilor existente între Rusia și Statele Unite. Întâlnirea dintre Putin și Biden va avea loc pe 16 iunie la Geneva. Kremlinul a spus că președinții intenționează să discute relațiile ruso-americane, stabilitatea strategică, precum și lupta împotriva COVID-19 și soluționarea conflictelor regionale.

În cadrul summit-ului precedent Rusia-SUA în 2018, Trump, șeful statului de atunci, a pus sub semnul întrebării rezultatele unei investigații efectuate de serviciile secrete americane despre amestecul Moscovei în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA și astfel „i-a dat lui Putin posibilitatea de a răspândi minciuni”.Acest lucru a provocat o reacție violentă în cercurile politice din Statele Unite. Potrivit senatorului John McCain, acesta a fost „unul dintre cele mai rușinoase discursuri ale unui președinte american” din câte ține minte.

61
Tagurile:
Rusia, SUA, Joe Biden, Geneva, Vladimir Putin, NBC

Загрузка...