Madrid: Mii de oameni sărbătoresc pe străzi victoria în alegeri a Partidului Popular

196
Mii de susținători ai Partidului Popular din Spania au ieșit marți pe străzile din Madrid pentru a sărbători victoria în alegerilor locale alături de candidata câștigătoare Isabel Diaz Ayuso.

Popularitatea lui Ayuso a crescut din cauza succesului ei în menținerea Madridului deschis cu orice preț în timpul pandemiei. Candidatul Partidului Popular conservator a fost marele câștigător la alegerile de la marți de la Madrid, obținând mai multe locuri în adunarea regională decât toate cele trei partide de stânga laolaltă.

"Acest lucru va fi atât de benefic pentru Madrid, deoarece toate locurile vor fi deschise. Antreprenorii vor putea câștiga bani și vor continua să lucreze și va fi atât de bine pentru noi toți", a declarat Lucia, susținătoare a Partidului Popular.

Cu 99 la sută din voturi numărate, Ayuso a obținut deja 65 de locuri, la doar patru locuri de o majoritate absolută de 69. Combinate cu cele 13 locuri pe care le-a câștigat partidul de extremă dreapta Vox, cele două partide au obținut 77 de deputați în total, cu 18 mai mult decât cele 59 de locuri asigurate de partidele de stânga.

196

VIDEO: Protestatar palestinian ucis în ciocniri cu soldați israelieni în Jenin

45
(reînnoit 13:22 15.05.2021)
Cel puțin un protestatar palestinian a fost ucis și mai mulți răniți în ciocnirile cu soldații israelieni din Jenin, în Cisiordania, vineri.

Filmările arată înmormântarea bărbatului la care au participat sute de oameni care purtau steaguri cu Palestina și Hamas. Ultima escaladare israeliano-palestiniană s-a răspândit în Cisiordania, unde au avut loc proteste violente împotriva atacurilor israeliene asupra Fâșiei Gaza.

45
Tagurile:
Israel, Gaza, Palestina

Загрузка...

Noi atacuri și victime: Ce se întâmplă acum în Fâșia Gaza

144
Numărul victimelor ca urmare a atacurilor aeriene israeliene asupra Fâșiei Gaza continuă să crească. Potrivit cifrelor oficiale, 119 persoane au murit și câteva sute au fost rănite. 

Există femei și copii printre morți. Conflictul dintre Israel și Palestina a escaladat brusc în seara de 10 mai. Atacurile cu rachete din ambele părți aproape că nu mai contenesc. 

Peste 1.500 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza pe teritoriul israelian. La rândul său, Israelul a ripostat, lovind țintele mișcării Hamas.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

144

Загрузка...
Protest în Piața Universității din București

Acum, Live: Protest în Capitală parte a ”Marșului mondial pentru Libertate”

53
(reînnoit 16:10 15.05.2021)
,
Un protest se desfășoară acum în centrul Capitalei – protestatarii români s-au alăturat celor din alte țări în acțiunea internațională lansată de Alianța Mondială pentru Libertate

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. La ora aceasta a început în Piața Universității din București protestul intitulat ”Libertate și pământ”. Prin această manifestare, România s-a alăturat altor zeci de țări în acțiunea internațională lansată de Alianța Mondială pentru Libertate.

Participanții subliniază că este cel de-al doilea protest mondial la care participă România, după cel din 30 martie 2021.

Protestul era anunțat pentru ora 15.00 de Dan Chitic și alte câteva figuri centrale ale protestului – Iulian Capsali, Pompiliu Diplan – dar bucureștenii s-au adunat ceva mai încet.

Manifestarea este asumată de 3 organizații, care au colaborat la organizare: ”Stare de Libertate”, ”Calea Neamului” și ”NEAMUNIT”.

După protestul din Piața Universității, manifestanții se vor deplasa în Piața Victoriei, unde vor protesta contra celor 12 luni de stare de alertă, a ”obligativității vaccinării” dar, atenție – și contra proiectului de lege pentru vânzarea pământurilor către străini. În lume, iese în evidență protestul omolog din Melbourne, Australia, unde participă câteva mii de participanți.

Sputnik va transmite Live secvențe de manifestare.

53
Tagurile:
Proteste

Загрузка...