Cum au întâmpinat locuitorii Moldovei sfânta sărbătoare a Învierii Domnului

56
Credincioșii s-au pregătit de Paște timp de șapte săptămâni, în care ai ținut post, s-au rugat și au făcut milostenii. Urmăriți în videoclipul nostru cum a fost întâmpinat Focul Sfânt în Moldova, cum au fost ținute slujbele și au sfințite bucatele de Paște.

Duminică, 2 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc una dintre cele mai importante și mai mari sărbători ale creștinătății - Paștele.

Anul acesta, restricțiile anti-epidemice au fost relaxate și oamenii au putut participa la slujba de sărbătoare. Cu o zi înainte, pentru a nouăsprezecea oară, Focul Sfânt  de la Ierusalim a ajuns în Moldova.

Anul acesta, preoții moldoveni nu au putut participa personal la pogorâre Sfintei Lumini la Biserica Sfântului Mormânt. Din cauza restricțiilor impuse de Israel în legătură cu situația pandemiei de COVID-19, doar reprezentanții corpului diplomatic au avut acces acolo. Focul Sfânt a fost primit de ambasadorul Moldovei în Israel Gabriela Moraru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56

SUA: Pompierii continuă lupte împotriva incendiilor de vegetație în LA County

36
Elicopterele au zburat peste zona cuprinsă de flăcări din Los Angeles, aruncând peste ele ignifug roșu ca să le potolească.

Nori denși de fum s-au ridicat în sus, acoperind o suprafață de 1.325 de acri, lângă Parcul de Stat Topanga. Potrivit presei locale, peste 500 de gospodării au fost evacuate.

La sol, pompierii cu furtunuri au încercat să stingă limbile de foc. Datorită topologiei peisajului, aeronavele au zburat, aruncând ignifug roșu peste zona afectată.

36
Tagurile:
Pompieri, SUA

Загрузка...

Arde taigaua - Iată cum pompierii ruși luptă cu flăcările

68
Luni pompierii au continuat să lupte cu flăcările care au cuprins o suprafață de peste 18.000 de hectare în regiunea Tiumen din vestul Siberiei, Federația Rusă.

Peste 1.500 de pompieri, care au în dotare 300 de echipaje, încearcă să stingă cele 23 de incendii active din regiune, au anunțat oficialii.

În Tiumen a fost declarată stare de urgență pe 11 mai, pe măsură ce incendiile forestiere s-au extins în zonă.

Siberia și Ural au cunoscut o vreme anormal de caldă pentru luna mai, mercurul din termometre ridicându-se peste 30 de grade în multe locuri.

68
Tagurile:
Incendiu

Загрузка...

Moscova promite răspundă după ce Macedonia de Nord a expulzat un diplomat rus

0
Macedonia de Nord a decis expulzarea unui diplomat rus, a confirmat marți ambasada. Moscova ia în calcul contramăsuri.

BUCUREŞTI, 18 mai – Sputnik. „Confirmăm expulzarea unui diplomat rus de către autoritățile Macedoniei de Nord. Partea rusă are în vedere contramăsuri”, a declarat misiunea diplomatică rusă.

Ambasadorul rus Serghei Bazdikin a fost convocat săptămâna trecută la Ministerul macedonean de Externe, unde a fost informat că diplomatul trebuie să părăsească țara în termen de șapte zile, potrivit site-ului de știri MKD, citat de Sputnik News

„În conformitate cu articolul 9 din Convenția de la Viena, Ministerul de Externe a luat decizia de a declara un diplomat de la ambasada rusă persona non grata în Republica Macedonia de Nord”, a declarat ministerul într-un comunicat.

Cauzele din spatele acestei măsuri din partea Skopje rămân neclare.

0

Загрузка...