Businessmanii protestează la Roma împotriva restricțiilor COVID - ciocniri cu poliția

88
Sute de proprietari de baruri și restaurante au protestat marți la Circo Massimo din Roma împotriva restricțiilor COVID care obligă în prezent afacerile lor să rămână închise.

"Trebuie să lucrăm, dar ei nu ne lasă să lucrăm. Ajutorul nu ajunge", a spus muncitorul Giuseppe Vasapolli.

„Încă trăim din puținii bani câștigați în timpul verii”, a spus proprietarul restaurantului Massimiliano Beppe. "Nu este posibil să lucrăm doar o lună pe an și să rămânem închiși pentru lunile rămase."

Protestatarii au fost, de asemenea, văzuți în ceartă cu ofițeri de poliție, precum și scandând „libertate” în fața lor.

Italia a înregistrat 3 793 033 de cazuri confirmate de COVID-19, și 115 088 decese asociate, potrivit datelor compilate de Universitatea John Hopkins.

Declarații din VIDEO

Massimiliano Beppe, proprietar al unui restaurant (italian): "Încă trăim din puținii bani câștigați în timpul verii. Nu este posibil să lucrezi doar o lună pe an și trebuie să rămâi închis pentru lunile rămase."

Francesco Lopresti, ospătar (italian): "Cu reguli de distanțare și să fie dure. Cine nu le respectă poate fi expulzat. Dar trebuie să lucrăm. Nu mai putem aștepta."

Giuseppe Vasapolli, muncitor (italian): "Trebuie să lucrăm, dar nu ne lasă să lucrăm. Ajutorul nu ajunge. Dar ei, în timpul stării de urgență, colectează banii în avans (din impozitele noastre). Și-au rezervat deja banii pentru ajutor".

Giovanni Gandolfo, asociația AIRCA (italiană): "Pentru că nu există turiști și, chiar dacă suntem deschiși, nu putem lucra. 2021 pare mai rău decât 2020. Pentru că în 2020 am avut un bonus pentru centrele istorice, acum nimic. Multe dintre companiile noastre sunt rupte și riscă să falimenteze în șase luni".

88
Tagurile:
Restricții, Proteste, Italia

Împușcături la o școală din Kazan

16
(reînnoit 13:45 11.05.2021)
Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan

Atacul la școala № 175 de pe str. Jaudat Faizi, 8, din Kazan, Republica Tatarstan din Rusia, a avut loc în timpul desfășurării orelor.

Unul dintre atacatori a fost reținut, al doilea, potrivit datelor preliminare, s-a refugiat în clădirea școlii, unde a fost lichidat. 11 persoane au murit, 16 sunt la spital.

"Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, sunt zvonuri că o profesoară de clase primare a fost împușcată în fața elevilor de clasa întâi", a spus o sursă citată de RIA Novosti.

La fața locului se află medici, polițiști, psihologi, sunt prezenți președintele Tatarstanului Rustam Minnihanov, ministrul Sănătății al republicii Marat Sadîkov și procurorul regiunii Ildus Nafikov.

În toate instituțiile de învățământ din oraș au fost consolidate măsurile de securitate. A fost deschis dosar penal.

 

16
Tagurile:
Kazan, Împușcături, Școală

Загрузка...

Un deputat german s-a vaccinat în Rusia cu „Sputnik V” împotriva COVID-19 - video

102
Membrul Bundestagului german Diether Dehm a primit luni la Moscova prima doză de vaccin „Sputnik V” împotriva COVID-19.

Înainte de injectare, lui Dehm i s-a făcut testul pentru coronavirus și, după încheierea procedurii de vaccinare, politicianului i s-a dat un certificat medical, care să demonstreze că a primit prima doză de vaccin.

„Vaccinarea a fost efectuată atât de bine încât pot lua chiar și două pahare de bere”, a remarcat Dehm.

Gluma a fost întreruptă de medic, care i-a recomandat că ar fi mai bine să nu-și asume riscuri și să se abțină de la alcool pentru o vreme.

Pe 8 aprilie, Fondul rus de investiții directe a început discuțiile cu guvernul german cu privire la acordul avansat de cumpărare a vaccinului „Sputnik V” pentru Germania. Pe 7 aprilie, prim-ministrul Bavariei, Markus Soeder, a declarat că statul federal este gata să achiziționeze 2,5 milioane de doze de vaccin după ce acesta va fi aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente.

102
Tagurile:
Bundestag, Deputat, Vaccinare, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Медведь

Cazul ursului Arthur a ajuns în atenția Comisiei Europene

0
(reînnoit 13:22 11.05.2021)
Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, a declarat ieri că analizează acuzațiile aduse de ONG-uri cu privire la uciderea unui urs într-o zonă protejată din România

BRUXELLES, 11 mai – Sputnik. Cazul ursului Arthur a ajuns și la urechile Comisiei Europene, după ce a făcut valuri nu doar în media din România, ci și din întreaga lume.

„Serviciile mele cercetează detaliile acestui caz, pe care îl urmărim foarte atent”, a declarat comisiarul pentru mediu în timpul unei audieri la Comitetul pentru mediu al Parlamentului European.

Interesant că interpelarea la adresa comisarului  venit din partea europarlamentarului român USR Nicolae Ștefănuță, deși cazul îl implică indirect și pe președintele Klaus Iohannis prin legăturile pe care acesta le are cu familia prințului de Lichtenstein care a ucis ursul.

„Am încredere că autoritățile române investighează acest incident în cele mai mici detalii”, a adăugat comisarul Virginijus Sinkevicius.

Vara trecută, Comisia Europeană a avertizat în mod oficial România - într-o etapă preliminară a procedurii de infringement - că trebuie să se conformeze directivelor europene în materie de mediu și să prezinte planuri de conservare pentru ariile sale protejate.

Pe de altă parte, Direcția Națională Anticorupție a început o anchetă penală în cazului ursului Arthur. Și anume, DNA a demarat o anchetă in rem cu privire la împușcarea ursului Arthur, considerat cel mai mare urs din Europa. Procurorii DNA au suspiciuni privind fapte de abuz în serviciu cu obținerea de foloase materiale pentru sine sau altul, dar dosarul nu vizează o persoană anume.

Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
© Photo : Agent Green
Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
0
Tagurile:
Urs

Загрузка...