Imagini VIDEO din 7 aprilie 2009 - Parlamentul și Președinția Moldovei, devastate

475
(reînnoit 11:16 07.04.2021)
Sediile Președinției și Parlamentului devastate și incendiate, o mulțime furioasă și neputința autorităților - toate acestea au devenit un simbol al „democrației” moldovenești.

„Revoluția Twitter”, „lovitura de stat” sau pur și simplu „pogrom” - evenimentele din 7 aprilie 2009 de la Chișinău au multe interpretări. Dar nimeni nu știe tot adevărul despre acea zi.

Un singur lucru se poate spune cu siguranță: 7 aprilie a devenit un jalon pentru parcursul Moldova, care a determinat plecarea Partidului Comuniștilor de pe scena politică moldovenească și întoarcerea țării către un „curs pro-european”. Cursul care a condus Republica Moldova către un „stat capturat”, adâncirea sărăciei, emigrarea populației și criză politică permanentă.

475
Tagurile:
Moldova, 7 aprilie 2009

Video cu DRONA: Cum s-a văzut de sus incendiul puternic de miercuri dimineață din Chișinău

330
Un incendiu extrem de puternic s-a produs în dimineața zilei de miercuri la un depozit cu vopsea din strada Calea Basarabiei. IGSU a acționat cu 15 autospeciale și 60 de pompieri.

Incendiul a izbucnit în dimineața de miercuri, în jurul orei 07:20, la un depozit cu vopsea amplasat în strada Calea Basarabiei, 30 din Capitală.

Pentru a lichida flăcările, la fața locului au fost îndreptate 15 unități de tehnică și 60 de pompieri, conform nivelului sporit de intervenție, de gradul III. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, suprafața depozitului afectat de flăcări este de 2 000 de metri pătrați. Totodată, salvatorii anunță că nu au fost raportate victime.

Ofițerul de presă al IGSU Liliana Pușcașu a declarat pentru Sputnik Moldova că incendiu a fost localizat la ora 08:57 și că flăcările deja nu se mai răspândesc. Totodată, pompierii continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea arderii. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

330
Tagurile:
chișinău, Drona, video

Загрузка...

Diplomații cehi expulzați din Rusia - la Aeroportul Șeremetievo

281
(reînnoit 20:07 20.04.2021)
Diplomații cehi și familiile lor, expulzați din Rusia, au ajuns la Aeroportul Șeremetievo din Moscova.

Diplomații cehi și membrii familiilor lor au ajuns luni, la Aeroportul Internațional Șeremetievo din Moscova, după ce a fost anunțată expulzarea lor de către Ministerul de Externe al Federației Ruse.

În acest film sunt surprinse cadre cu diplomații care fac check-in la ghișeele de înregistrare înainte de a trece la controlul pașapoartelor.

Moscova i-a declarat pe respectivii diplomați persoane non grata ca răspuns la decizia Republicii Cehe de a expulza 18 diplomați ruși care erau bănuiți a fi agenți ai serviciilor de informații rusești și că ar fi avut legătură cu exploziile din 2014, dintr-un depozit de muniții.

281
Tagurile:
Cehia, Rusia, Diplomați

Загрузка...