Rusia a găsit o alternativă la Canalul Suez. Ce perspective are Calea Maritimă de Nord?

435
Rusia a nominalizat ruta de transport alternativă pentru Canalul Suez. Potrivit vicepremierului rus, Iurii Trutnev, singura opțiune de rezervă este Calea Maritimă de Nord.

Ea este principala magistrală navigabilă arctică a Rusiei. Se întinde de la Strâmtoarea Kara până la Capul Dejnev de pe peninsula Ciukotka.

Discuțiile referitoare la găsirea unei alternative pentru  Canalul Suez, una dintre cele mai importante și încărcate rute comerciale maritime din lume, au apărut după incidentul cu portcontainerul Ever Given.

La 26 martie, nava maritimă s-a blocat la cel de-al 151-lea kilometru al canalului, blocând traficul naval pentru mai multe zile. Potrivit mai multor estimări, blocarea Canalului Suez a costat economia mondială mai multe miliarde de dolari. Este oare cu adevărat Calea Maritimă de Nord o alternativă mai bună la Canalul Suez și ce perspective are ea – urmăriți în videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

435

VIDEO: Nava spațială Soyuz acostează la ISS după ce l-a onorat pe Gagarin

79
Sonda cu echipajul Soyuz MS-18, numită în cinstea lui Iuri Gagarin, a acostat vineri la modulul Rassvet al Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Nava spațială a adus trei membri ai Expediției 65 a stației: cosmonauții Oleg Novitsky, inginerul de zbor Peter Dubrov și astronautul NASA Mark Vande Hei.

Zborul a avut loc înainte de aniversarea primului zbor spațial efectuat de Gagarin la 12 aprilie 1961.

79

Загрузка...

Italia: o hoardă de meduze roz au invadat apa din Trieste

88
(reînnoit 15:50 09.04.2021)
O mulțime de meduze roz a invadat joi apele adiacente debarcaderului Audace din Trieste, captând atenția oamenilor cu niște imagini uluitoare.

Câțiva spectatori s-au oprit să facă poze cu meduzele care au format un covor roz pe apă.

Meduzele de apă caldă aparțin familiei „Rhizostoma Pulmo”, cunoscueă în mod obișnuit sub numele de meduză cu butoi.

Roiurile de meduze de butoaie devin din ce în ce mai frecvente în toată Marea Adriatică.

Experții consideră că meduzele au ajuns la debarcader din cauza vânturilor și curenților, care i-au împins spre el.

88
Tagurile:
video, Italia

Загрузка...
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

0
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

0
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...