„Bunica de oțel” Maria Denisovna Koltakova, participantă la bătălia de la Kursk și la operațiunile de eliberare a Ucrainei, Poloniei și Cehoslovaciei în timpul Marelui Război Patriotic, la vârsta de 99 de ani a preluat profesia de navigator militar. În această privință a fost ajutată de Eroul Rusiei, pilotul Andrei Dyachenko și un simulator de zbor modern al bombardierului Su-34 cu efect de imersiune completă.
Pentru a înțelege ce înseamnă Su - 34, trebuie să știm că acest avion supersonic de bombardament avansat lansat în 1990 este folosit și astăzi... având următoarele caracteristici: viteza maximă 2200 km/h și Mach 2; greutate 22,5 tone gol și maxima la decolare de 45 de tone; raza de acțiune 4.000 km, o lungime de 23 de metri, cabina de pilotaj cot a cot, bimotor, și al cărui cost estimat este de doar 36 de milioane de dolari americani!
Zborul de simulare a durat o oră și jumătate. În acest timp, împreună cu un pilot profesionist, Maria Denisovna a efectuat mai multe acrobații de pilotaj și a nimicit câteva aeronave ale presupusului inamic cu rachete.
Maria Denisovna este înscrisă de 14 ori în Cartea Recordurilor din Rusia din 2015 și până în prezent.
După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.
Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.
"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.
Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).
"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.
De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Multe companii s-au baricadat de teama unor eventuale demonstrații.
Chauvin a fost găsit vinovat pe toate capetele de acuzare, inclusiv crimă de gradul II, crimă de gradul III și omor de gradul II în cazul morții lui George Floyd, un bărbat de culoare care a murit după ce Chauvin i-a pus genunchiul pe gât și pe spate și l-a ținut așa mai mult de nouă minute. Sentința pe acest caz este de așteptat în aproximativ opt săptămâni, iar Chauvin riscă până la 75 de ani de închisoare.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.
Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.
La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.
Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.