Azerbaidjan: Exerciții militare de amploare

169
(reînnoit 08:42 18.03.2021)
Armata Azerbaidjanului a început marți exerciții militare la scară largă, după cum se vede în filmările lansate de Ministerul Apărării al acestei țări.

Potrivit Ministerului Apărării azer, exercițiile se desfășoară într-o zonă montană și implică în jur de 10.000 de soldați, 100 de tancuri, până la 200 de rachete, precum și 30 de avioane și drone. Exercițiile au ca scop instruirea trupelor în operațiuni de combatere a terorismului.

Vecina Azerbaidjanului, Armenia, va desfășura, de asemenea, exerciții militare în perioada 16-20 martie.

Ministerul Apărării al Armeniei a declarat că 7.500 de militari, 200 de piese de artilerie, peste 150 de arme antitanc, aproximativ 100 de vehicule blindate și peste 90 de avioane și de arme de apărare aeriană vor lua parte la exerciții.

Anul trecut, Baku și Erevan au fost implicate într-un conflict de șase săptămâni în care au disputat regiunea Nagorno-Karabah. Cele două țări au semnat un acord intermediat de Rusia pentru a pune capăt luptelor în noiembrie 2020, în baza căruia părți majore ale regiunii disputate au trecut sub controlul azerilor.

169
Tagurile:
exerciții miltiare, Azerbaidjan
Tematic
Turcia trimite militari în Azerbaidjan
Armenia și Azerbaidjan, acord de încetare a focului în Karabah
ACORDUL de încetare a focului în Karabah între Rusia, Armenia și Azerbaidjan

De ce SUA vor fi nevoite dea explicații talibanilor în Afganistan?

27
(reînnoit 17:56 16.04.2021)
Populația Afganistanului este într-o stare de neliniște după ce președintele Biden a anunțat retragerea trupelor americane, fără a se ajunge însă la pace în țară - negocierile cu talibanii au ajuns în impas.

Populația Afganistanului este indignată de decizia lui Biden de a retrage din țara lor trupele americane. Președintele american a declarat că a venit timpul ca soldații "să se întoarcă acasă". Doar ei așa și nu au reușit, în timp de 20 de ani în care au încercat, să ajungă la o înțelegere cu talibanii și să instaureze pacea. Când trupele americane vor pleca definitiv din Afganistan? Și pentru ce SUA, potrivit Ministerului de Externe al Rusiei, vor fi nevoite să dea explicații militanților?

27
Tagurile:
Afganistan
Tematic
Trump a declarat că SUA vor reduce contingentul din Afganistan
Trump a decis să retragă o parte din trupele din Irak și Afganistan
SUA amână retragerea trupelor din Afganistan

Загрузка...

Flagrant organizat contrabandiștilor de țigarete în Portul Constanța

37
Echipa de control constituită la nivelul Gărzii de Coastă Constanța a organizat un flagrant pentru identificarea și reținerea unor marinari egipteni care încercau să comercializeze țigarete de contrabandă în Portul Constanța.

În data de 15.04.2021, în jurul orei 17.00, în urma unui denunț, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat activități specifice, deplasându-se în dana 37 a Portului Constanța, unde era acostată o navă străină, sub pavilionul Egiptului. La fața locului, a fost identificat un grup de marinari care a încercat să ofere spre comercializare lucrătorilor poliției de frontieră, 1.370 de pachete cu țigări de contrabandă, anunță un comunicat al Poliției de Frontieră.

Totodată, echipa de control a desfășurat activități de identificare și reținere a celor în cauză, însă aceștia nu s-au supus somațiilor legale și au fost executate cu respectarea prevederilor legale cinci focuri de avertisment în plan vertical, nefiind înregistrate victime sau pagube materiale. În urma flagrantului organizat au fost identificate și reținute patru persoane, marinari egipteni îmbarcați pe nava amintită anterior.

În urma efectuării controlului amănunțit asupra navei, a fost depistată, ascunsă și nedeclarată, cantitatea de 790 de pachete cu țigări. 

Întreaga cantitate de țigări, 2160 de pachete, în valoare de aproximativ 39.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și continuării cercetărilor .

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, iar la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

37
Tagurile:
Contrabandă cu țigări, Portul Constanța

Загрузка...