Pentagonul este îngrijorat în special de submarinele rusești, care „apar din ce în ce mai des în largul coastei Statelor Unite”, și de noua rachetă hipersonică „Zircon”, care va intra în serviciul Marinei Ruse anul viitor.
Militarii americani se tem că cu ajutorul acestei rachete submarinele vor putea atinge ținte terestre ale Statelor Unite. În același timp, „Zircon” va fi invulnerabil pentru ei. Prin urmare, Statele Unite și NATO încearcă să găsească o modalitate de a împiedica navele militare rusești să se apropie de țărmurile Statelor Unite și ale aliaților săi.
Una dintre ideile care i-au vizitat pe militarii SUA și NATO este blocada. Printre altele, această opțiune echivalează cu o declarație de război.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
După cum s-a menționat anterior, programul întâlnirii include o discuție cu privire la relațiile bilaterale, pașii pentru restabilirea legăturilor de transport, problemele uniunii (a fost inclus în lista subiectelor prioritare), răspunsul comun la provocările și amenințările actuale, precum și lupta pandemia COVID-19.
Președintele rus a declarat la întâlnirea cu liderul belarus că relațiile dintre cele două țări se dezvoltă cu succes. Vladimir Putin și-a exprimat încrederea în restabilirea comerțului bilateral.
"Sunt sigur că totul va fi restabilit în același volum, există totul pentru asta", a spus Putin.
Alexander Lukashenko, la rândul său, a remarcat progrese serioase în programele unionale (Uniunea Rusia-Belarus).
"Programe foarte serioase. Probabil, am căzut deja de acord asupra a 26 sau 27 de programe la nivel guvernamental. Au mai rămas doar câteva: 2-3 programe foarte serioase de natură economică. Inclusiv perceperea impozitului", a spus el.
De asemenea, interlocutorii au subliniat importanța discutării problemelor de securitate.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Multe companii s-au baricadat de teama unor eventuale demonstrații.
Chauvin a fost găsit vinovat pe toate capetele de acuzare, inclusiv crimă de gradul II, crimă de gradul III și omor de gradul II în cazul morții lui George Floyd, un bărbat de culoare care a murit după ce Chauvin i-a pus genunchiul pe gât și pe spate și l-a ținut așa mai mult de nouă minute. Sentința pe acest caz este de așteptat în aproximativ opt săptămâni, iar Chauvin riscă până la 75 de ani de închisoare.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit, astăzi, 23 aprilie 2021 și a făcut câteva declarații de presă de interes major pentru toți românii.
Șeful statului a atins două subiecte sensibile la care toți românii doresc să afle un răspuns ferm cât mai curând. Este vorba despre problema stării de alertă și despre carantina pe timp de noapte.
Klaus Iohannis a explicat, cu referire la renunțarea la starea de alertă și la carantina pe timp de noapte că lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine și că, pe măsură ce pandemia se reduce, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.
”Comitetul Naţional evaluează permanent, împreună cu INSP fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, până când în final ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a precizat Klaus Iohannis.
Referitor la renunțarea la starea de alertă, Klaus Iohannis a declarat că, în măsura în care se reduce pandemia şi se reduce numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunţa la prelungirea stării de alertă.
”Eu personal îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a punctat Iohannis.