Străzile din Tallinn au fost văzute goale joi, deoarece au fost introduse restricții mai dure din cauza COVID-19, acestea au intrat în vigoare pe marginea răspândirii în creștere a coronavirusului în Estonia.
Piața Primăriei și alte străzi centrale erau aproape pustii.
Potrivit autorităților, primblările în aer liber sunt permise pentru cel mult două persoane, păstrând o distanță de cel puțin doi metri de alte persoane din jurul lor.
Sistemul de învățare la distanță este acum în vigoare atât pentru elevii din clasele 1-4, cât și pentru cei care susțin examenele de absolvire.
Toate activitățile culturale și de agrement au fost interzise, inclusiv cinematografele, teatrele și muzeele.
La moment activează doar magazinele care vând produse de primă necesitate precum și unitățile de servicii alimentare ce vând produse alimentare livrate la domiciliu
Pe lângă restricțiile impuse, guvernul îndeamnă, de asemenea, estonienii să nu organizeze petreceri private și să reducă la minimum contactul cu alți oameni.
Noile măsuri vor fi în vigoare cel puțin până pe 11 aprilie.
Potrivit Comitetului pentru Sănătate din Estonia, în ultimele 24 de ore au fost raportat un număr record de 1.957 de cazuri de coronavirus. Țara are în prezent una dintre cele mai mari rate de incidență a COVID din Europa.
Au zburat într-atât de aproape, încât rușii au fost nevoiți să ridice în cer avioane de vânătoare și să alunge aviația Alianței. Ce încearcă să descopere avioanele NATO pe coasta peninsulei Kamceatka și pe coasta Mării Negre? Și de ce monitorizează linia de demarcație dintre Ucraina și republicile nerecunoscute din Donbas?
Sancțiunile antirusești ale SUA au fost numite "măsuri ale hegemonului". Așa a comentat China noul pachet de restricții la adresa Moscovei.
Beijingul a remarcat că aceasta este nu doar opinia lor, ci și a comunității mondiale. Și a îndemnat Rusia și America să discute, în loc să facă schimb de restricții reciproce.
De altfel, Ministerul rus de Externe a anunțat deja măsuri inevitabile de răspuns la adresa Washingtonului. "Pentru care servicii spionaj" trebuie să lucrezi ca să nu fii inclus în lista de sancțiuni ale SUA? Și ce i-a propus Biden lui Putin să discute în această vară? - despre toate acestea, în materialul video.
BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Creștinii ortodocși mai au de așteptat puțin timp până când se vor putea bucura de Învierea Domnului. Însă, din pricina pandemiei de coronavirus, slujba de Paște va fi diferită și în acest an.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a explicat că există deja o Hotărâre de Guvern, prin care au fost stabilite măsurile și regulile pentru organizarea slujbelor religioase, iar la acest moment, din punctul său de vedere, nu există un motiv ca acestea să fie modificate.
În documentul respectiv, spune Bănescu, se precizează foarte limpede că slujbele se vor desfășura conform regulilor liturgice, atât în interiorul, cât și în exteriorul bisericii.
De asemenea, acolo unde există posibilitatea, unde există altare de vară, unde spațiul o permite, toate aceste slujbe din perioada Săptămânii Patimilor se vor desfășura preponderent afară.
”În ceea ce privește slujba de Înviere, acolo unde numărul de credincioși ar putea fi foarte mare și locul, spațiul, dotarea bisericii respective va permite, acolo slujba va putea fi continuată afară. Nu se pune problema obligativității desfășurării slujbei exclusiv afară”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
Vasile Bănescu a adăugat că toți trebuie să știe că se păstrează o tradiție, la slujba de Înviere. Și anume că la această slujbă participă majoritatea credincioșilor, iar ea se desfășoară afară.
Apoi, clericii se retrag în biserică pentru a continua slujba, până la ora 04.00, și vor fi însoțiți doar de un număr de credincioși. Credincioșii care îi însoțesc pot sta în biserică păstrând distanța de 2 metri și purtând masca de protecție.
Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a dat asigurări că nu se pune problema unei aglomerări, întrucât în biserică se va putea intra într-un număr limitat.
Mâine, 21 aprilie 2021, premierul Florin Cîțu se va întâlni cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului de Interne și cu cei ai Bisericii Ortodoxe, pentru a lua o decizie cu privire la regulile legate de slujba de Înviere.