Armenia: Imagini video cu drona surprind protestele pro și anti-Pașinean în Erevan

103
(reînnoit 15:33 02.03.2021)
Filmările cu drone au prezintă protestele în curs în capitala Erevan, în timp ce susținătorii și oponenții prim-ministrului armean Nikol Pașinean au ieșit luni în stradă.

Premierul armean Pașinean și soția sa, Anna Hakobyan, s-au alăturat miilor de protestatari în piața Republicii Erevan, unde prim-ministrul s-a adresat apoi susținătorilor săi.

La rândul lor, protestatarii opoziției au mărșăluit în diferite părți ale orașului, începând de pe bulevardul Baghramyan.

Protestele împotriva premierului au izbucnit din nou joi, după ce un grup de ofițeri militari au scris o scrisoare prin care îi cer prim-ministrului să demisioneze.

În ciuda presiunilor reînnoite, Pașinean a refuzat să-și dea demisia, a numit scrisoarea armatei „o tentativă de lovitură de stat” și a încercat să îl scoată din funcție pe șeful Statului Major General.

Potrivit serviciului de presă prezidențial, președintele Republicii Armene, Armen Sarkissian, nu a semnat ordinul lui Pașinean și a returnat documentul prim-ministrului.

Protestele anti-pașinene au început inițial în noiembrie anul trecut, după ce a semnat acordul intermediat de Rusia pentru a pune capăt luptelor dintre forțele azerbaidjaniene și armene asupra regiunii disputate Nagorno-Karabakh.

Conform condițiilor acordului trilateral, o serie de regiuni din Nagorno-Karabakh au predat oficial controlul asupra Azerbaidjanului.

103
Tagurile:
video, Dronă, Erevan, Armenia

VIDEO: Nava spațială Soyuz acostează la ISS după ce l-a onorat pe Gagarin

79
Sonda cu echipajul Soyuz MS-18, numită în cinstea lui Iuri Gagarin, a acostat vineri la modulul Rassvet al Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Nava spațială a adus trei membri ai Expediției 65 a stației: cosmonauții Oleg Novitsky, inginerul de zbor Peter Dubrov și astronautul NASA Mark Vande Hei.

Zborul a avut loc înainte de aniversarea primului zbor spațial efectuat de Gagarin la 12 aprilie 1961.

79

Загрузка...

Italia: o hoardă de meduze roz au invadat apa din Trieste

88
(reînnoit 15:50 09.04.2021)
O mulțime de meduze roz a invadat joi apele adiacente debarcaderului Audace din Trieste, captând atenția oamenilor cu niște imagini uluitoare.

Câțiva spectatori s-au oprit să facă poze cu meduzele care au format un covor roz pe apă.

Meduzele de apă caldă aparțin familiei „Rhizostoma Pulmo”, cunoscueă în mod obișnuit sub numele de meduză cu butoi.

Roiurile de meduze de butoaie devin din ce în ce mai frecvente în toată Marea Adriatică.

Experții consideră că meduzele au ajuns la debarcader din cauza vânturilor și curenților, care i-au împins spre el.

88
Tagurile:
video, Italia

Загрузка...
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

0
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

0
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...