Cu motocicleta pe lacul înghețat: Distracția periculoasă a unui tânăr la Ghidighici

50
Un tânăr moldovean, care muncește în Germania, s-a întors pentru două zile în țară doar pentru a face drifturi pe lacul înghețat de la Ghidighici.

Motociclistul ne-a spus că această cursă i-a adus multă satisfacție și adrenalină și nu îi este frică că ar putea să se prăbușească în apă.

”Am așteptat foarte mulți ani de zile să fie minus afară și să ne putem plimba cu motocicleta.- Și nu vă temeți? - Deloc”, a spus motociclistul. 

Prietenii tânărului spun că acesta s-a pregătit minuțios pentru a tura motorul motocicletei la maxim.

”E o motocicletă sport, echipată cu șuruburi, luate din construcție, înșurubate în cauciucuri. A înșurubat în cauciucuri să se țină bine pe gheață, altfel nu faci un pas”, susține un prieten de-al motociclistului. 

Distracția tânărului însă i-a revoltat pe pescarii care erau pe lacul Ghidighici.

”Nu-i sănătos. - De ce spuneți așa? -E gheață, în mișcare se poate ucide. Îi trebuie tare?! Pe gheață nu se poate”, a declarat un pescar. 
”E strașnic. Nu peste tot este înghețat. Când vii cu motocicleta e foarte periculos. Și nu doar cu motocicleta, cu mașina sau alt transport, trebuie să te asiguri, trebuie să știi grosimea gheții. El riscă! Dar sunt chestiile lui și viața lui personală, ce vrea aceea face. Poate este om amfibie, cine știe?!”, a spus alt pescar.  

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a precizat pentru Sputnik Moldova că salvatorii nu pot aplica amenzi pescarilor sau motocicliștilor care merg pe gheața lacurilor, însă îi avertizează că este prea subțire și ar putea cădea în apă.

50
Tagurile:
Motocicletă

VIDEO: Biden și-a uitat masca în timp ce pleacă de la tribună

90
Președintele SUA, Joe Biden, și-a uitat masca medicinală pe tribună, imediat după conferința de presă de joi pe tema vaccinărilor COVID-19 la Washington DC.

Oficialii, inclusiv vicepreședintele Kamala Harris, pot fi văzuți amintindu-i lui Joe Biden de mască înainte ca acesta să se întoarcă și să o ridice.

90
Tagurile:
video, mască, Joe Biden

Загрузка...

Incendii forestiere în Japonia în imagini VIDEO

46
Incendii de pădure s-au declanșat în apropiere de Ashikaga, iar guvernul local a emis un ordin de evacuare a zeci de gospodării din oraș.

Incendii de pădure s-au declanșat în apropiere de Ashikaga, iar guvernul local a emis un ordin de evacuare a zeci de gospodării din oraș.

Pompierii au reluat eforturile de combatere a focului cu asistență aeriană.

Flacăra, care a început duminică lângă vârful muntelui Ryogai, a mistuit cel puțin 76,5 hectare (765.000 de metri pătrați) de teren.

46
Tagurile:
video, Japonia, Incendiu

Загрузка...
Bogdan Aurescu

NUCLEARA: Aurescu gafă totală în cazul ambasadorului în SUA! (Video)

0
(reînnoit 21:00 26.02.2021)
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a demonstrat că NU își cunoaște atribuțiile – și că propunerea ambasadorului la Washington s-a făcut neprocedural și neconstituțional

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Propunerea unui personaj controversat, un diletant care NU are nicio legătură cu diplomația, în cel mai important post diplomatic, cel de ambasador la Washington, a fost criticată de multă lume.

Aberație numirii unui diletant într-ale diplomației, un personaj obscur ca Andrei Muraru, într-un asemenea post este o dovadă de inconștiență crasă – sau chiar de trădare a intereselor naționale! 

Ei bine, bomboana pe coliva acestei decizii poartă înfățișarea lui Bogdan Aurescu, care face o declarație halucinantă despre această numire, dovedind că nu își cunoaște propriile obligații – în speță NU cunoaște procedura numirii ambasadorilor!

Iată ce a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, consemnat de agenția națională Agerpres

”Este o alegere excelentă, este o alegere foarte bună a preşedintelui României, o susţin în mod deplin. Îl cunosc personal pe domnul Muraru în calitate de consilier prezidenţial. Am lucrat îndeaproape cu dânsul şi sunt absolut convins că va face o treabă excepţională în Statele Unite în calitate de ambasador”.

Cum adică ”este alegerea Președintelui”?! Păi procedura este ca ministrul de Externe să facă propunerea, Premierul o avizează și se pune de acord cu Președintele (se face memorandumul de către ministru, avizat de Premier și aprobat în final de Președinte) care numește/acreditează ambasadorul! Deci NU președintele ”alege”!

De altfel, în Constituție scrie clar, la Art. 91 – ”Atribuţii în domeniul politicii externe”.

 (2) Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.

Mai mult, dacă vă gândiți că Aurescu i-a făcut mai multe propuneri președintelui, iar acesta a ales (demers neoficial, atenție!), NU, nu reiese din ceea ce spune ministrul! E clar din ceea ce declară presei (vezi video mai jos): el, ministrul, doar ”susține” ce a ales/decis președintele! Aurescu nu a spus nicio clipă că a fost propunerea sa! De ce?

Dacă l-ar fi propus el pe Muraru, așa cum era legal, de ce nu ar fi spus presei?! Simplu: pentru că NU el l-a propus! Oricum, nu cred că un diplomat de carieră propunea un diletant la Washington!

De ce a declarat făcut Aurescu acea gafă în fața presei? Fie pentru că l-a scăpat gura fără să se gândească, fie pentru că NU își cunoaște atribuțiile  - și pentru că i-a intrat în reflex, ca în slujba lui Iohannis să nu aibă el ”alegeri”, ci doar susțineri! În legătură cu ”îl susțin”, cred că Aurescu s-a dat în vileag: se uită prea mult la Mircea Badea!

În plus, din ceea ce spune Aurescu, reiese că până și opțiunea confirmării publice i-a aparținut lui Muraru, diletantul, nu ministrului! Rușine pentru un șef al diplomației!

Proba video, de la minutul 03.30.

0
Tagurile:
Bogdan Aurescu
Tematic
Aurescu se acuză singur în scandalul Mexic – PROBA că i-a lăsat pe români acolo 3 zile!
Aurescu aruncă România într-o aventură periculoasă
Beijing: ”Ministrul-dronă Aurescu face liste cu… oficiali de la Moscova!?”

Загрузка...