Au făcut nunta după o lună de la prima întâlnire

93
(reînnoit 06:43 14.02.2021)
Luna februarie este considerată luna dragostei, dat fiind faptul că îndrăgostiții din întreaga lume sărbătoresc iubirea pe 14 februarie. Echipa Sputnik Moldova a cunoscut istoria a doi oameni deosebiți care sunt împreună deja de 50 de ani.

Soții Dănilă au peste cinci decenii de când s-au cunoscut și de atunci nu s-au mai despărțit. A fost o dragoste la prima vedere care îi ține alături până în prezent. Cei doi s-au cunoscut într-o seară la Casa de Cultură din satul Sireți, raionul Strășeni. Povestea lor de dragoste a început când Vasile Dănilă s-a întors de la armată și a decis să meargă să se distreze la clubul din sat.

Deși sunt din aceiași localitate, cei doi nu se cunoșteau. Vasile Dănilă a mărturisit că deja se întâlnea cu o fată, dar când a văzut-o pe Vasilisa inima sa i-a șoptit că anume ea trebuie să-i fie soție. După o lună de plimbări și întâlniri, îndrăgostiții au făcut nunta, iar la aproape un an după – pe lume a apărut primul lor copil. 

Și-au jurat dragoste veșnică și au crescut cinci copii împreună, educându-i în ei credința, bunăvoința și dragostea față de aproapele său. Deși au peste 70 de ani, nu ezită și acum să se dezmierde cu cuvinte tantre și să se ajute reciproc la treburile casei.

Viața i-a pus la grele încercări, atunci când și-au pierdut un fiu și un nepot, dar au rezistat împreună provocărilor și s-au susținut în toate. În acest an, în data de 1 mai, soții Dănilă vor sărbători nunta de aur și speră să ajungă împreună și la nunta de diamant, adică la 75 de ani de căsnicie.

 

93
Tagurile:
Dragostea, Nuntă

Spania: Distrugerea armelor confiscate de la organizații militante

53
(reînnoit 16:34 05.03.2021)
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a participat la o ceremonie în care armele confiscate de la grupări militante au fost distruse, simbolic, joi.

Evenimentul a avut loc la Colegio de Guardias Jovenes „Duque de Ahumada”, în Valdemoro, Madrid.

În actul simbolic, au fost distruse aproximativ 1 377 de arme, confiscate în anii '80 și '90 de la grupări militante, majoritatea de la ETA.

Agenți ai Poliției Naționale, Guardia Civil, Erzaintza, Mossos și Policia Foral au putut fi văzuți descoperind o prelată albă mare pe care zăceau armele de foc.

"Importanța acestui act este că oricine predă armele acceptă înfrângerea", a declarat Sanchez în timpul discursului său.

În timpul ceremoniei, premierul a amintit de victimele terorismului spaniol, spunând că "nu putem recupera viețile pe care le-am pierdut. Dar este în puterea noastră să luptăm împotriva uitării acestor momente".

53
Tagurile:
Spania, Arme, video

Загрузка...

Grecia: sute de persoane au protestat în semn de solidaritate cu Koufontinas

105
Sute de persoane au protestat ieri în Atena în sprijinul lui Dimitris Koufontinas, aflat în greva foamei.

O mulțime mare de protestatari a mărșăluit ieri în Atena în sprijinul lui Dimitris Koufontinas, asasin de extrema stângă aflat în închisoare, unde face greva foamei de 55 de zile.

Protestatarii s-au adunat în fața Parlamentului înainte de a merge pe străzile Atenei.

Fostul asasin a început să facă greva foamei pe 8 ianuarie, după ce i s-a refuzat transferul într-o altă închisoare.

Koufontinas a fost membrul unei grupări de extremă stângă intitulată 17 Noiembrie care a fost activă în Grecia din anii 1970 până la începutul anilor 2000.

Fostul membru al grupului desființat acum a fost condamnat la 11 sentințe pe viață pentru assassinate multiple și atacuri cu bombă în 2003.

105
Tagurile:
Atena

Загрузка...

CNSU, undă verde pentru elevii din ani terminali

0
În seara zilei de astăzi, 5 martie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre ce vizează elevii din anii terminali ai ciclurilor de învățământ. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre potrivit căreia se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2.

El se modifică în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

În cursul zilei de astăzi, 5 martie 2021, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar – anunța, referitor la dorința Ministerului Educației de a continua școala față în față, în scenariul roșu, și pentru anii terminali, că Federația este de acord cu acest punct de vedere dacă ceilalți ani de studiu rămân online. 

Dacă se dorește neapărat prezența copiilor din preșcolar și primar, atunci este obligatorie posibilitatea opțiunii familiei.

”Faptul că vorbim de o rată a incidenței mai mare de 3 la mie – teoretic, în realitate este mult mai mare – riscurile sunt crescute”, a scris Iulian Cristache pe Facebook.

Reamintim că municipiul București a intrat din nou în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,5, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică.

0

Загрузка...