Manifestații la Varșovia pentru libertatea presei

57
Sute de protestatari s-au adunat miercuri în fața sediului canalului de stat TVP din Varșovia, pentru a solicita libertatea presei și a protesta împotriva unei taxe publicitare recent propuse, care ar pune în pericol diversitatea în mass-media din Polonia.

Protestatarii au venit măști și bannere cu mesaje în sprijinul libertății presei. Ei au condamnat impozitul pe veniturile din publicitatea media ale canalelor private, argumentând că ar amenința mass-media independente din țară.

Multe instituții de presă poloneze s-au alăturat protestului.

Potrivit guvernului, impozitul care crește de la 2% până la 15% din veniturile din publicitate ar contribui la strângerea de fonduri publice pentru sectoarele afectate de pandemia de coronavirus, cum ar fi cultura și asistența medicală.

57

Violențe în Spania: Protestatarii aruncă sticle în poliție la Barcelona

109
Cel puțin o persoană a fost rănită marți în timpul ciocnirilor dintre polițiștii și protestatari la Barcelona. Unele persoane au aruncat sticle în poliție.

Protestul s-a desfășurat pentru a opta noapte consecutiv împotriva plasării în închisoare a rapperului Pablo Hasel.

Protestatarii au mutat coșurile de gunoi în drum pentru a crea baricade, așa cum făcuseră în câteva nopți anterioare, după închisoarea lui Hasel, ceea ce a provocat indignarea celor care cred că este un atac la libertatea de exprimare în Spania.

De asemenea, o persoană a fost văzută sângerând de la o tăietură pe frunte după ce a fost lovită și a căzut la pământ.

Hasel a fost arestat săptămâna trecută de poliția catalană la Universitatea din Lleida, unde se baricadase cu o zi înainte cu mai mulți susținători care doreau să împiedice arestarea sa.

El a fost condamnat la nouă luni și o zi de închisoare pentru publicarea „tweet-urilor care includeau videoclipuri ce incitau la violență”.

109
Tagurile:
Spania, Proteste
Tematic
Știrea nopții: Separatiștii câștigă detașat – Spania în pericol
Spania limitează vaccinul AstraZeneca la persoanele sub anumită vârstă
COVID-19: Record de infectări zilnice în Spania

Загрузка...

Spectacol de îmblânzire a taurilor în India

34
(reînnoit 12:47 24.02.2021)
Un spectacol de îmblânzire a taurilor plin de adrenalină în sudul statului indian Tamil Nadu. Evenimentul, care se desfășoară anual, a ajuns la cea de-a patra ediție.

Sportul de îmblânzire a taurilor este extrem de popular în statul Tamil Nadu. În timpul competiției, un taur este eliberat într-o mulțime de bărbați care încearcă să-l oprească și să-l țină. Taurii sunt de obicei crescuți special pentru eveniment.

"Datorită unor astfel de evenimente, copiii noștri înțeleg tradiția și cultura noastră și prezintă mult interes pentru tauri și vizitează astfel de evenimente. Este un semn bun, sper că și generațiile noastre viitoare vor urma acest lucru", a declarat un spectator.

Acest eveniment este în mod tradițional asociat cu putere și curaj și onorează proprietarii de tauri. Jocul se consideră prost dacă jucătorii apucă taurii de coarne sau coadă sau încearcă să oprească taurul să alerge, plasându-și picioarele între membrele anterioare ale animalului.

34
Tagurile:
India

Загрузка...
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров.

Moscova solicită administrației Biden reafirme inadmisibilitatea războiului nuclear

0
(reînnoit 18:47 24.02.2021)
Șeful diplomației ruse susține reafirmarea inadmisibilității războiului nuclear dintre Moscova și Washington. Potrivit acestuia, această propunere a fost adresată Statelor Unite pe 4 februarie.

BUCUREŞTI, 24 feb – Sputnik. Pe 24 februarie, într-o sesiune virtuală a Conferinței privind dezarmarea, susţinută la Geneva, Sergei Lavrov a declarat că, în timpul unei conversații telefonice din 4 februarie cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a propus reafirmarea angajamentului din partea Rusiei și a Statelor Unite cu privire la inadmisibilitatea războiului nuclear.

Sergueï Lavrov
© Sputnik / Le service de presse du ministère russe des Affaires étrangères

„Susținem în mod ferm reafirmarea formulării fundamentale de către Rusia și Statele Unite, precum și de către alți membri din cadrul celor cinci puteri nucleare, că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că nu ar trebui declanșat niciodată”, a spus şedul diplomaţiei ruse, reamintind despre propunerea sa către secretarul de stat al SUA.

Ministrul rus de Externe a menționat că asigurarea restricției în contextul denunțării Tratatului privind eliminarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acţiune (INF) a rămas o problemă prioritară.

„Propunerea noastră rămâne în vigoare: nu vom desfășura astfel de rachete terestre în regiuni în care nu vor fi desfăşurate aceleași dispozitive americane. Facem apel la țările NATO să ia măsuri reciproce similare. Propunerile noastre specifice privind măsurile de verificare reciprocă sunt cunoscute”, a adăugat ministrul, citat de Sputnik France.

O propunere deja făcută de Rusia

Anterior, Rusia a propus în mod repetat Washingtonului reafirmarea, în calitate de mari puteri nucleare, a tezei afirmate de Gorbaciov şi Reagan potrivit căreia războiul nuclear nu trebuie declanşat niciodată și că nu pot exista câștigători, dar administrația Trump nu a răspuns propunerii.

În 1985, acest concept de război nuclear care exclude noțiunea de învingător a fost aprobat de către președintele URSS de atunci Mihail Gorbaciov și de omologul său american, Ronald Reagan.

0
Tagurile:
Joe Biden, Moscova
Tematic
Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa
Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
Lavrov a numit condițiile de cooperare cu Uniunea Europeană

Загрузка...