VIDEO: Pe schiuri în Berlin - ninsori abundente în Germania

79
În Germania a nins abundent, luni, străzile fiind acoperite de zăpadă, iar în noaptea spre marți temperaturile au scăzut până sub -15 grade celsius.

Capitala Germaniei a fost cuprinsă de zăpadă, luni, acoperind străzile Berlinului cu o pătură groasă albă.

Un schior a fost văzut alunecând pe lângă Reichstag, în timp ce ninsoarea abundentă a continuat pe tot parcursul zilei, lăsând străzile acoperite de zăpadă, forțând mașinile să circule cu viteză redusă.

Serviciul meteorologic german DWD a avertizat cu privire la înghețuri, căderi de zăpadă ușoare variind de la 5 la 10 cm și condiții alunecoase pe scară largă. Locuitorii au fost sfătuiți să rămână în case și să evite călătoriile la începutul săptămânii din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

După cum informează DWD, vor fi temperaturi de îngheţ și zăpadă aproape în întreaga Bavarie în zilele următoare. Până la -16 grade sunt posibile noaptea în unele zone la sfârșitul săptămânii şi este posibil îngheţ în timpul zilei. În zonele înalte ale Alpilor se pot depune până la 15 centimetri de zăpadă. Astfel, pericolul de avalanșă este răspândit în regiunea alpină bavareză, fiind clasificat ca moderat, a declarat luni serviciul de avertizare împotriva avalanșelor.

În Renania de Nord-Westfalia, transportul cu autobuzele a fost întrerupt în mai multe orașe și districte, printre care Essen, Recklinghausen și Dortmund.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din Renania de Nord-Westfalia, au fost efectuate un total de 720 de misiuni ale serviciilor de intervenție în 24 de ore. De duminică de la 6 dimineața până luni la 6 dimineața, poliția a fost chemată în urma a 507 accidente provocate de vremea rea. Daunele se ridică în total la 1,7 milioane de euro, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

De asemenea, pe lângă 37 de persoane ușor rănite, a existat și un deces. La Duisburg o mașină a ieșit de pe carosabil și a ajuns într-un râu. În centrul orașului Bielefeld, o persoană a decedat din cauza frigului.

După ninsori abundente în nordul și estul landului Hessa, în multe zone, camioanele și mașinile au fost blocate în trafic timp de șase ore, iar circulaţia nu a mai fost posibilă pe niciun sens, îndeosebi autostrăzile A7 și A4 fiind foarte afectate. „Totul în jurul triunghiului Kirchheim este blocat”, a declarat luni dimineaţă purtătorul de cuvânt al poliției din Fulda.

În ceea ce priveşte şcolile, cursurile sunt anulate luni în unele districte din Bavaria, Saxonia Inferioară și Turingia. Furtuna de zăpadă a oprit și vaccinările în anumite zone. Şi Berlinul a fost afectat puternic de vremea extremă duminică, având loc întârzieri și curse suspendate în ceea ce priveşte transportul cu metroul.

Potrivit serviciului meteo DWD, în Germania centrală temperaturile pot coborî la -10 grade, iar noaptea sunt așteptate temperaturi sub -15 grade. Miercuri vor fi temperaturi de îngheţ în multe zone, cele mai mici valori în noaptea de joi urmând a fi cuprinse între -8 și -15 grade, iar în centru și în est ele ar putea coborî chiar până la -20 grade, potrivit merkur.de.

 

79
Tagurile:
Ninsoare, Berlin, Germania

VIDEO: Biden și-a uitat masca în timp ce pleacă de la tribună

90
Președintele SUA, Joe Biden, și-a uitat masca medicinală pe tribună, imediat după conferința de presă de joi pe tema vaccinărilor COVID-19 la Washington DC.

Oficialii, inclusiv vicepreședintele Kamala Harris, pot fi văzuți amintindu-i lui Joe Biden de mască înainte ca acesta să se întoarcă și să o ridice.

90
Tagurile:
video, mască, Joe Biden

Загрузка...

Incendii forestiere în Japonia în imagini VIDEO

46
Incendii de pădure s-au declanșat în apropiere de Ashikaga, iar guvernul local a emis un ordin de evacuare a zeci de gospodării din oraș.

Incendii de pădure s-au declanșat în apropiere de Ashikaga, iar guvernul local a emis un ordin de evacuare a zeci de gospodării din oraș.

Pompierii au reluat eforturile de combatere a focului cu asistență aeriană.

Flacăra, care a început duminică lângă vârful muntelui Ryogai, a mistuit cel puțin 76,5 hectare (765.000 de metri pătrați) de teren.

46
Tagurile:
video, Japonia, Incendiu

Загрузка...
Bogdan Aurescu

NUCLEARA: Aurescu gafă totală în cazul ambasadorului în SUA! (Video)

0
(reînnoit 21:00 26.02.2021)
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a demonstrat că NU își cunoaște atribuțiile – și că propunerea ambasadorului la Washington s-a făcut neprocedural și neconstituțional

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Propunerea unui personaj controversat, un diletant care NU are nicio legătură cu diplomația, în cel mai important post diplomatic, cel de ambasador la Washington, a fost criticată de multă lume.

Aberație numirii unui diletant într-ale diplomației, un personaj obscur ca Andrei Muraru, într-un asemenea post este o dovadă de inconștiență crasă – sau chiar de trădare a intereselor naționale! 

Ei bine, bomboana pe coliva acestei decizii poartă înfățișarea lui Bogdan Aurescu, care face o declarație halucinantă despre această numire, dovedind că nu își cunoaște propriile obligații – în speță NU cunoaște procedura numirii ambasadorilor!

Iată ce a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, consemnat de agenția națională Agerpres

”Este o alegere excelentă, este o alegere foarte bună a preşedintelui României, o susţin în mod deplin. Îl cunosc personal pe domnul Muraru în calitate de consilier prezidenţial. Am lucrat îndeaproape cu dânsul şi sunt absolut convins că va face o treabă excepţională în Statele Unite în calitate de ambasador”.

Cum adică ”este alegerea Președintelui”?! Păi procedura este ca ministrul de Externe să facă propunerea, Premierul o avizează și se pune de acord cu Președintele (se face memorandumul de către ministru, avizat de Premier și aprobat în final de Președinte) care numește/acreditează ambasadorul! Deci NU președintele ”alege”!

De altfel, în Constituție scrie clar, la Art. 91 – ”Atribuţii în domeniul politicii externe”.

 (2) Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.

Mai mult, dacă vă gândiți că Aurescu i-a făcut mai multe propuneri președintelui, iar acesta a ales (demers neoficial, atenție!), NU, nu reiese din ceea ce spune ministrul! E clar din ceea ce declară presei (vezi video mai jos): el, ministrul, doar ”susține” ce a ales/decis președintele! Aurescu nu a spus nicio clipă că a fost propunerea sa! De ce?

Dacă l-ar fi propus el pe Muraru, așa cum era legal, de ce nu ar fi spus presei?! Simplu: pentru că NU el l-a propus! Oricum, nu cred că un diplomat de carieră propunea un diletant la Washington!

De ce a declarat făcut Aurescu acea gafă în fața presei? Fie pentru că l-a scăpat gura fără să se gândească, fie pentru că NU își cunoaște atribuțiile  - și pentru că i-a intrat în reflex, ca în slujba lui Iohannis să nu aibă el ”alegeri”, ci doar susțineri! În legătură cu ”îl susțin”, cred că Aurescu s-a dat în vileag: se uită prea mult la Mircea Badea!

În plus, din ceea ce spune Aurescu, reiese că până și opțiunea confirmării publice i-a aparținut lui Muraru, diletantul, nu ministrului! Rușine pentru un șef al diplomației!

Proba video, de la minutul 03.30.

0
Tagurile:
Bogdan Aurescu
Tematic
Aurescu se acuză singur în scandalul Mexic – PROBA că i-a lăsat pe români acolo 3 zile!
Aurescu aruncă România într-o aventură periculoasă
Beijing: ”Ministrul-dronă Aurescu face liste cu… oficiali de la Moscova!?”

Загрузка...