Israel: Mii de evrei ortodocși au sfidat restricțiile împotriva COVID-19

132
(reînnoit 12:06 08.02.2021)
Mii de evrei ortodocși s-au adunat duminică în orașul israelian Bnei Brak pentru a participa la înmormântarea rabinului Chaim Meir Wosner, care a murit din cauza COVID-19.

Participanții la înmormântare s-au adunat în număr mare, fără a purta măști de protecție sau a respecta regulile de distanțare socială. Ei s-au îmbrâncit cu poliția și personalul de securitate.

Conform datelor Universității Johns Hopkins, Israel are peste 686.000 de cazuri înregistrate de infectare cu COVID-19 și 5.113 decese asociate.

132
Tagurile:
Israel, proteste

Spania: Distrugerea armele confiscate de la organizații militante

8
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a participat la o ceremonie în care armele confiscate de la grupări militante au fost distruse, simbolic, joi.

Evenimentul a avut loc la Colegio de Guardias Jovenes „Duque de Ahumada”, în Valdemoro, Madrid.

În actul simbolic, au fost distruse aproximativ 1 377 de arme, confiscate în anii '80 și '90 de la grupări militante, majoritatea de la ETA.

Agenți ai Poliției Naționale, Guardia Civil, Erzaintza, Mossos și Policia Foral au putut fi văzuți descoperind o prelată albă mare pe care zăceau armele de foc.

"Importanța acestui act este că oricine predă armele acceptă înfrângerea", a declarat Sanchez în timpul discursului său.

În timpul ceremoniei, premierul a amintit de victimele terorismului spaniol, spunând că "nu putem recupera viețile pe care le-am pierdut. Dar este în puterea noastră să luptăm împotriva uitării acestor momente".

8
Tagurile:
Spania, Arme, video

Загрузка...

Grecia: sute de persoane au protestat în semn de solidaritate cu Koufontinas

101
Sute de persoane au protestat ieri în Atena în sprijinul lui Dimitris Koufontinas, aflat în greva foamei.

O mulțime mare de protestatari a mărșăluit ieri în Atena în sprijinul lui Dimitris Koufontinas, asasin de extrema stângă aflat în închisoare, unde face greva foamei de 55 de zile.

Protestatarii s-au adunat în fața Parlamentului înainte de a merge pe străzile Atenei.

Fostul asasin a început să facă greva foamei pe 8 ianuarie, după ce i s-a refuzat transferul într-o altă închisoare.

Koufontinas a fost membrul unei grupări de extremă stângă intitulată 17 Noiembrie care a fost activă în Grecia din anii 1970 până la începutul anilor 2000.

Fostul membru al grupului desființat acum a fost condamnat la 11 sentințe pe viață pentru assassinate multiple și atacuri cu bombă în 2003.

101
Tagurile:
Atena

Загрузка...