Protestul, care nu a fost autorizat de administrația orașului, care precizaseră că evenimentul ar putea avea loc doar în Westerpark din apropiere, cu o limită de 500 de persoane, a fost dispersat de tunuri de apă și cu intervenția poliției, după ce manifestanții au refuzat să părăsească zona și au aruncat proiectile asupra poliției.
Demonstrația, care a avut loc la două zile după ce guvernul olandez a căzut în urma unui scandal al alocațiilor pentru copii, a avut loc după ce autoritățile olandeze au prelungit luni restricțiile de lockdown pentru încă trei săptămâni, guvernul anunțând, de asemenea, că are în vedere introducerea stării de asediu.
Potrivit forțelor de ordine din Amsterdam, aproximativ 100 de persoane au fost arestate în timpul demonstrației.
Restricțiile COVID-19 în Olanda includ închiderea școlilor și a centrelor de îngrijire a copiilor, precum și a cafenelelor și restaurantelor, rezidenții fiind îndemnați să rămână acasă și să iasă numai din motive esențiale, cum ar fi achiziționarea de alimente, vizite medicale sau exerciții fizice sau pentru a lucra.
Într-o declarație publicată luni, guvernul a justificat măsurile spunând că „următoarea sarcină este de a aduce reduceri mult mai mari și mai rapide ale ratelor zilnice de infecție, astfel încât numărul pacienților cu COVID-19 din spitale și unități de terapie intensivă să scadă, de asemenea".
Potrivit unei declarații emise de Comandamentul Central al SUA, zborul a fost a patra oară când bombardierele au fost dislocate în Orientul Mijlociu în 2021, operațiunea fiind caracterizată drept „o misiune de patrulare multinațională în Orientul Mijlociu”, care era destinată „descurajării agresiunii și asigurarea partenerilor și aliaților de angajamentul armatei SUA față de securitatea din regiune".
Operațiunea, care a fost a doua de acest gen de când e președinte Joe Biden în SUA, a venit pe măsură ce tensiunile continuă să fie mari între SUA și Iran, întrucât o posibilă revenire a SUA la acordul nuclear iranian rămâne blocată în legătură cu problema care parte va acționa prima.
În ajunul zilei de 8 martie, bărbații au luat cu asalt piețele de flori din Chișinău, pentru a-și surprinde femeile dragi din viața lor cu buchete alese.
Priviți în materialul video Sputnik forfota din această seară la piețele specializate.
BUCUREȘTI, 9 mar – Sputnik. Știrea zilei de ieri a fost modificarea orei de ”închidere”, de la 23.00, la 22.00. Mai multe surse mass media au transmis această informație – și, chiar dacă nu s-a confirmat încă, se știe că ”nu iese fum fără foc”.
Precizări au venit de la secretarul de stat Raed Arafat, care a declarat aseară la Antena 3, care a fost întrebat dacă s-ar putea introduce declarația pe propria răspundere începând cu ora 22.00.
”Circulația pe timp de noapte este limitată acum la ora 23.00”, a spus Arafat, completând că ”o să venim cu Hotărârea de prelungire a stării de alertă, clar vor fi niște discuții dacă e necesar să se umble la alte masuri”.
Arafat nu respinge informația, dar menționează că ”în grupul științific am discutat mai multe aspecte și până nu trece prin CNSU e mai bine sa nu speculăm”, a declarat Arafat.
De asemenea, Arafat a subliniat că în condițiile prelungirii stării de alertă cu încă 30 de zile s-ar putea lua și măsuri mai dure, dar nu s-a discutat despre ”lockdown”.
”Nu avem nicio discutie pe masa pentru lockdown, nici nu se pune problema, în niciun caz lockdown”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.