Kozak: Pentru Ucraina ar fi fost sinucigaș reînceapă acțiunile militare în Donbas

281
Adjunctul șefului administrației președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak, care a reprezentat Rusia la întâlnirea consilierilor politici în cadrul "formatului Normand" în Berlin, a povestit jurnaliștilor care sunt totalurile negocierilor.

Potrivit lui Kozak, a avut loc un schimb de opinii sincer pe toate chestiunile ce țin de realizarea înțelegerilor de la Minsk. În primul rând, ce țin de realizarea părții politice.

Dar deocamdată nu a fost găsit o soluție definitivă pentru componenta politică.

Kozak a spus că părțile au elaborat noi principii și abordări în realizarea hărții de parcurs privind reglementarea generală în cadrul grupului de contact. Potrivit adjunctul șefului administrației președintelui Federației Ruse, regimul e încetare a focului în Donbas, din vară, de bine de rău, este respectat și, pentru Ucraina, reluarea acțiunilor militare ar fi sinucigaș. El a spus că astăzi nu există percepția că acțiunile militare ar putea fi reluate de către Ucraina.

Kozak a mai spus că Germania și Franța ar trebuie să aibă o preocupare serioasă privind constructivismul în dialogul cu Kievul privind reglementarea pașnică a conflictului din Donbas. Anterior, reprezentatul diplomației franceze a declarat la un briefing că Franța și Germania continue eforturilor în cadrul formatului Normand pentru obținerea unei păci sigure în Ucraina.   

"Franța împreună cu Germania continuă eforturile în formatul Normand cu scopul obținerii unei păci corecte și durabile în estul Ucrainei. În acest context, noi lucrăm la realizarea acestor concluzii aprobate la summit-ul formatului Normand, care s-a desfășurat la Paris, în data de 9 decembrie 2019, și a permis procesului e negocieri să reia reglementarea conflictului", a declarat Kozak.     

Consilierii politicii ai liderilor țărilor din formatul Normand și reprezentanții diplomațiilor celor patru membrii ai formatului au convenit să se întâlnească din nou peste două săptămâni, care se va desfășura în format online.   

Ultima dată participanții la formatul Normand s-au adunat în această componență în data de 9 decembrie 2019, în Paris. Formatul Normand este un grup format de conducătorii ai patru țări: Germania, Rusia, Ucraina și Franța. El a fost constituit pentru a reglementarea situației din estul Ucrainei în 2014, în Normandia, de aici și denumirea.   

 

281
Tagurile:
Dmitri Kozak

Grecia: un vas de croazieră oferă servicii doar celor vaccinați

68
(reînnoit 20:09 19.06.2021)
După o suspendare a activității timp de un an din cauza restricțiilor COVID-19, nava Silversea Silver Moon își va deschide ușile pentru pasagerii complet vaccinați care pleacă din portul Pireu din Atena, după cum s-a văzut vineri.

Pasagerii au fost văzuți urcând pe nava ancorată după ce au trecut prin verificarea la terminalul.

Toți pasagerii și echipajul de îmbarcare trebuie să fie complet vaccinați împotriva COVID-19, în timp ce sub 18 ani trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului.

Navigările inaugurale se vor îndrepta către destinațiile grecești Santorini, Paros, Mykonos și Creta pe itinerarii de 10 zile.

68

Загрузка...

Canicula îi adună pe berlinezi la lacul Krumme Lanke

56
Un număr mare de berlinezi s-au adunat vineri la lacul Krumme Lanke din sud-vestul Berlinului, în timp ce temperatura aerului a ajuns la 34 de grade Celsius a două zi consecutiv.

Oamenii pot fi observați înotând, jucându-se cu mingea în lac.

Primul val de căldură al verii germane a atins apogeul joi, cu temperaturi de până la 37 Celsius (98,6 Fahrenheit) în părți ale țării. Unda de căldură timpurie este cauzată de vânturile sahariene care vin peste vestul Mediteranei către coastele germane.

De obicei, cea mai fierbinte perioadă a verii în Germania este între mijlocul lunii iulie și mijlocul lunii august, în așa-numitele „zile ale câinilor”.

56

Загрузка...

Efectele vremii în România: oameni și animale evacuate

0
Departamentul pentru Situații de Urgență informează că ploile și vijeliile din ultimele 24 de ore au produs pagube însemnate la nivel național, iar oamenii și-au văzut agoniseala de-o viață afectată de ape. Meteorologii spun căă încă nu scăpăm de vremea rea.

BUCUREȘTI, 20 iun – Spuntik. Ploile și vijeliile care au afectat România în ultimele 24 de ore au făcut pagube însemnate la nivelul României.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență spun că, de ieri, 19 iunie 2021, ora 7.00 și până astăzi, la aceeași oră, s-au înregistrat efecte ale vremii nefavorabile în 36 de localități din 16 județe. Este vorba despre Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, precum și municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 case, 85 curți, 9 anexe, 6 subsoluri/beciuri, de pe 6 străzi, precum și pentru degajarea a 17 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 19 autoturisme.

Oameni evacuați sau luați de ape

Totodată, în localitatea Mănăstirea Cașin din județul Bacău s-a intervenit pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani care a fost luat de apă vineri, 18 iunie 2021, după ce podețul pe care se afla s-a rupt.

Căutările au fost suspendate și vor fi reluate astăzi, 20 iunie 2021, iar alte 7 persoane din aceeași localitate sunt în continuare evacuate preventiv din 6 case aflate în pericol de inundație.

În localitatea Nereju din județul Vrancea s-a intervenit pentru salvarea a 12 muncitori care efectuau lucrări în zonă și au fost surprinși de creșterea râului din localitate. Aceștia s-au refugiat într-un vagon remorcă. Echipajele de intervenție au reușit extragerea celor 12 persoane - 9 bărbați și 3 femei - care nu au necesitat îngrijiri medicale.

În localitatea Poiana Sărată din județul Bacău, un autoturism care participa la un concurs de off-road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz. În autoturism se aflau 2 persoane, o persoană a reușit să se autosalveze, iar cealaltă a decedat.

În localitatea Piatra Șoimului din județul Neamț, un pod a fost avariat de apă, iar 4 familii, în total 10 persoane sunt izolate rutier și pietonal. Persoanele izolate nu necesită îngrijiri medicale.

Traficul rutier este blocat pe DJ 119/BC datorita unei alunecări de teren, carosabilul fiind surpat pe o lungime de aproximativ 50m, informează Departamentul pentru Situații de Urgență.

Avertizări cod roșu la nivel național

A intrat în vigoare o avertizare meteorologică cod roșu de averse torențiale care vor depăși 35-40 l/mp. Avertizarea este valabilă în data de 20 iunie 2021, în intervalul orar 9.30 – 10.30. Sunt vizate localitățile Vădeni, Siliștea din județul Brăila și localitățile Braniștea, Șendreni din județul Galați.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență sfătuiesc populația să descarce aplicația DSU și să se informeze în timp real cu privire la avertizările trimise de Administrația Națională de Meteorologie.

0
Тема:
Prognoza meteo

Загрузка...