Kozak: Pentru Ucraina ar fi fost sinucigaș reînceapă acțiunile militare în Donbas

138
Adjunctul șefului administrației președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak, care a reprezentat Rusia la întâlnirea consilierilor politici în cadrul "formatului Normand" în Berlin, a povestit jurnaliștilor care sunt totalurile negocierilor.

Potrivit lui Kozak, a avut loc un schimb de opinii sincer pe toate chestiunile ce țin de realizarea înțelegerilor de la Minsk. În primul rând, ce țin de realizarea părții politice.

Dar deocamdată nu a fost găsit o soluție definitivă pentru componenta politică.

Kozak a spus că părțile au elaborat noi principii și abordări în realizarea hărții de parcurs privind reglementarea generală în cadrul grupului de contact. Potrivit adjunctul șefului administrației președintelui Federației Ruse, regimul e încetare a focului în Donbas, din vară, de bine de rău, este respectat și, pentru Ucraina, reluarea acțiunilor militare ar fi sinucigaș. El a spus că astăzi nu există percepția că acțiunile militare ar putea fi reluate de către Ucraina.

Kozak a mai spus că Germania și Franța ar trebuie să aibă o preocupare serioasă privind constructivismul în dialogul cu Kievul privind reglementarea pașnică a conflictului din Donbas. Anterior, reprezentatul diplomației franceze a declarat la un briefing că Franța și Germania continue eforturilor în cadrul formatului Normand pentru obținerea unei păci sigure în Ucraina.   

"Franța împreună cu Germania continuă eforturile în formatul Normand cu scopul obținerii unei păci corecte și durabile în estul Ucrainei. În acest context, noi lucrăm la realizarea acestor concluzii aprobate la summit-ul formatului Normand, care s-a desfășurat la Paris, în data de 9 decembrie 2019, și a permis procesului e negocieri să reia reglementarea conflictului", a declarat Kozak.     

Consilierii politicii ai liderilor țărilor din formatul Normand și reprezentanții diplomațiilor celor patru membrii ai formatului au convenit să se întâlnească din nou peste două săptămâni, care se va desfășura în format online.   

Ultima dată participanții la formatul Normand s-au adunat în această componență în data de 9 decembrie 2019, în Paris. Formatul Normand este un grup format de conducătorii ai patru țări: Germania, Rusia, Ucraina și Franța. El a fost constituit pentru a reglementarea situației din estul Ucrainei în 2014, în Normandia, de aici și denumirea.   

 

138
Tagurile:
Dmitri Kozak

Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri

212
Ministrul rus al Afacerilor Externe consideră inacceptabile amestecul în problemele interne a statelor suverane și impunerea anumitor scheme ideologice.

Serghei Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri. Șeful diplomației ruse s-a referit la imixtiunea Washingtonului în problemele interne ale altor state. Cum se reflectă acest lucru asupra Irakului, Libiei și Siriei, aflați din materialul video Sputnik.

212

Загрузка...

Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

151
(reînnoit 02:29 17.01.2021)
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis. Pe 15 ianuarie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că Moscova demarează procedurile interne pentru retragerea din înțelegere.

Potrivit comunicatului diplomației ruse, decizia este legată de lipsa unor progrese în păstrarea documentului.

Acordul Cer Deschis a fost semnat în 1992. 34 de state au fost parte a acestui document, însă în noiembrie 2020, SUA s-au retras oficial din acord, acuzând Rusia de nerespectarea condițiilor lui. Moscova a declarat că Washingtonul a părăsit înțelegerea sub pretexte false. Vor mai exista zboruri de observare și cum se va schimba securitatea globală – urmăriți în materialul video realizat de Sputnik.

151

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu spune cât timp vor primi profesorii bani în plus

0
(reînnoit 20:53 17.01.2021)
Ministrul Educației a declarat că profesorilor le vor fi plătite orele remediale timp de 16 săptămâni, mai exact aproape tot semestrul al doilea din actualul an școlar, 2020-2021. Măsurile nu au fost încă propuse Guvernului.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Promisiuni fără acoperire? Așa ar putea fi considerate promisiunile ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, referitoare la plata orelor remediale din cel de-al doilea semestru al anului școlar în curs.

Deocamdată nu se știe exact nici câți bani vor primi în plus profesorii pentru orele remediale, deși Cîmpeanu înaintase valoarea de 100 de lei în spațiul public. Demnitarul a dat asigurări că vom avea câte de curând o decizie prin care să fie clar câți bani vor primi profesorii care predau ore remediale.

”Încă nu am făcut această propunere în Guvern, dar voi iniția o Ordonanță de Urgență prin care aceste lucruri la care lucrăm să fie propuse și sunt convins că vor putea fi aprobate”, a spus Cîmpeanu la hotnews.ro.

De asemenea, ministrul Educației a precizat că există acoperirea financiară identificată, fiind vorba despre un pachet mediu, de cinci ore remediale pe săptămână, vreme de 16 săptămâni.

Reamintim că semestrul al doilea debutează în data de 8 februarie 2021 și durează 17 săptămâni. Acesta se încheie pe data de 18 iunie 2021. Sunt două săptămâni de vacanță de Paște.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a subliniat că este nevoie urgentă de recuperare de către elevi a acestor pierderi înainte de examenele naționale.

În acest caz, se pune întrebarea dacă elevii vor fi chemați sâmbăta la școală pentru orele remediale.

Cîmpeanu a explicat că decizia îi va aparține profesorului, însă a precizat că se poate face o oră în plus în fiecare zi, de luni până vineri.

Programul va fi făcut de profesor numai după ce a identificat pierderile și necesarul de ore ca să acopere pierderile suferite pe parcursul procesului de predare online, împreună cu elevii, prin consultarea părinților.

Este evident că Sorin Cîmpeanu are încrede în bunele intenții ale profesorilor, însă nimeni nu poate garanta că acele ore chiar se vor derula așa cum trebuie și că profesorii se vor ține de treabă, nu vor chema copiii la școală doar pentru a încasa banii pe orele remediale…

0
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Cîmpeanu cere devotament din partea profesorilor
Refuză profesorii vaccinarea? Cîmpeanu dă explicații
Moraru: ”E liniște peste tot. Nu se mai aud abuzurile profesorilor”

Загрузка...