Nagorno-Karabah: Trupele ruse de menținere a păcii continuă demineze orașul Stepanakert

84
(reînnoit 11:17 08.01.2021)
Specialiștii Centrului Internațional de Acțiune Antimină din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse continuă să lucreze la deminarea teritoriului orașului Stepanakert.

Acest lucru a fost anunțat marți de către serviciul de presă al instituției. În timpul lucrărilor, geniștii folosesc sistemele robotice moderne "Uran-6". "Principalul avantaj al acestui robot constă în faptul că poate fi controlat de la distanță. Adică, omul-genist nu se află nemijlocit în zona de pericol crescut. Distanța de la operator până la locul efectuării lucrărilor este de până la un kilometru, ceea ce îi garantează în consecință protecția și siguranța", a spus operatorul complexului roboto-tehnic Serghei Kuznețov.

Cum monitorizează pacificatorii ruși încetarea focului din Karabah
© Video : Ruptly / Минобороны России

Potrivit Ministerului Apărării, începând cu data de 23 noiembrie, forțele de menținere a păcii au curățat peste 414,6 de hectare cu muniții neexplodate. În total, aproximativ 19 mii de obiecte explozive au fost neutralizate. Elementele periculoase sunt ridicate și duse la un poligon special echipat pentru a fi distruse, iar cele care nu pot fi evacuate sunt distruse la fața locului, respectând toate măsurile de securitate necesare.

Rusia, Armenia și Azerbaidjanul au semnat o declarație trilaterală de încetare a focului în Nagorno-Karabah pe 9 noiembrie. În conformitate cu acordurile semnate, începând cu data de 10 noiembrie, de la miezul nopții, a intrat în vigoare regimul de încetare completă a focului și a tuturor ostilităților în zona de conflict, unde, conform documentului, este desfășurat un contingent rus de menținere a păcii de 1.960 de militari, 90 de transportatori blindați, 380 de unități de automobile și echipamente speciale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

84

Aurora boreală, filmată din spațiu de un cosmonaut rus

125
Aurora boreală, filmată din spațiu de un cosmonaut rus. Imagini impresionante. Vedeți video pe site-ul Sputnik
125

Загрузка...

În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19

64
Săptămâna viitoare, va începe vaccinarea în masă împotriva coronavirusului. Președintele Vladimir Putin a ordonat deja guvernului să pregătească toată infrastructura necesară.

În Rusia, începând cu săptămâna viitoare, va începe vaccinarea în masă împotriva coronavirusului. Președintele Vladimir Putin a ordonat deja guvernului să pregătească toată infrastructura necesară. Vor salva oare vaccinurile în cel de-al doilea an, mai ”complicat” al pandemiei? Care țări din fosta URSS au început deja vaccinarea cu ”Sputnik V”? Și există vreo speranță în legătură cu preparatul din scoarță de mesteacăn al cercetătorilor din Iakutsk?

64
Tagurile:
COVID-19, Vaccinare

Загрузка...
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

0
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

0
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...