Rusia a acordat Minskului ajutor umanitar pentru diagnosticarea coronavirusului

72
(reînnoit 08:53 07.01.2021)
Miercuri, Rusia a transmis Ministerului Ocrotirii Sănătății din Belarus sisteme de testare și reagenți pentru diagnosticarea coronavirusului.

În total, Belarus a primit 300 de complete de sisteme de testare produse de Centrul de Cercetare "Vektor", dar și reagenți care sunt suficienți pentru efectuarea a 30 de mii de teste.

La evenimentul de transmitere a ajutorului umanitar a participat ambasadorul rus Dmitrii Mezențev și ministrul belarus al Sănătății, Igor Pinevici.

"Este un nou pas în sprijinul sistemului Ministerului Ocrotirii Sănătății a Republicii Belarus, de susținere a enormului volum de lucru pe care îl desfășoară această țară, presupun, ținând cont, în mare, și de experiența Federației Ruse în lupta cu infecția de coronavirus. Este important să menționăm că aceste 30 de mii de teste sunt rezultatul inclusiv al acelei practici care s-a creat la etapa nouă între medicii sanitari, infecționiști", a declarat Mezențev.  

Rusia mai intenționează să ofere Belarusului vaccinul împotriva coronavirusului "Sputnik V" în următoarele luni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

72
Tagurile:
Belarus, Rusia

Aurora boreală, filmată din spațiu de un cosmonaut rus

119
Aurora boreală, filmată din spațiu de un cosmonaut rus. Imagini impresionante. Vedeți video pe site-ul Sputnik
119

Загрузка...

În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19

63
Săptămâna viitoare, va începe vaccinarea în masă împotriva coronavirusului. Președintele Vladimir Putin a ordonat deja guvernului să pregătească toată infrastructura necesară.

În Rusia, începând cu săptămâna viitoare, va începe vaccinarea în masă împotriva coronavirusului. Președintele Vladimir Putin a ordonat deja guvernului să pregătească toată infrastructura necesară. Vor salva oare vaccinurile în cel de-al doilea an, mai ”complicat” al pandemiei? Care țări din fosta URSS au început deja vaccinarea cu ”Sputnik V”? Și există vreo speranță în legătură cu preparatul din scoarță de mesteacăn al cercetătorilor din Iakutsk?

63
Tagurile:
COVID-19, Vaccinare

Загрузка...
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

0
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

0
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...