VIDEO: Confruntări stradale între studenți și poliție în Turcia

119
(reînnoit 06:43 06.01.2021)
Luni au avut loc ciocniri între poliția turcă și sute de studenți în afara campusului Universității Bogazici din Istanbul, în timpul unui protest în masă împotriva noului său rector care a fost numit sâmbătă de președintele turc Tayyip Erdogan.

Mulțimea mare de studenți a mărșăluit prin campus ținând pancarte și scandând lozinci, cerând demisia noului rector, în timp ce aceștia au calificat numirea acestuia ca fiind nedemocratică și dăunătoare libertății academice, din cauza legăturilor sale cu Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP).

Noul rector, Melih Bulu, deține un doctorat în managementul afacerilor și, de asemenea, ar fi aplicat să candideze la parlament în calitate de candidat AKP la alegerile din 2015.

Academicienii instituției, care este considerată una dintre cele mai importante universități din Turcia, au atacat, de asemenea, numirea lui Bulu, într-o declarație în care au subliniat că a fost prima dată când cineva care nu era încă membru al facultății a fost numit rector, de la Lovitura militară turcă din 1980.

Un reprezentant al AKP Omer Celik a apărat numirea lui Bulu după o întâlnire de partid luni după-amiază, spunând că „nu este o crimă pentru o persoană să aibă o identitate politică”.

Studenții sunt pregătiți să boicoteze cursurile marți, de asemenea, se așteaptă ca protestele să continue.

119
Tagurile:
Turcia, Studenți, Proteste

Aurora boreală, filmată din spațiu de un cosmonaut rus

125
Aurora boreală, filmată din spațiu de un cosmonaut rus. Imagini impresionante. Vedeți video pe site-ul Sputnik
125

Загрузка...

În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19

64
Săptămâna viitoare, va începe vaccinarea în masă împotriva coronavirusului. Președintele Vladimir Putin a ordonat deja guvernului să pregătească toată infrastructura necesară.

În Rusia, începând cu săptămâna viitoare, va începe vaccinarea în masă împotriva coronavirusului. Președintele Vladimir Putin a ordonat deja guvernului să pregătească toată infrastructura necesară. Vor salva oare vaccinurile în cel de-al doilea an, mai ”complicat” al pandemiei? Care țări din fosta URSS au început deja vaccinarea cu ”Sputnik V”? Și există vreo speranță în legătură cu preparatul din scoarță de mesteacăn al cercetătorilor din Iakutsk?

64
Tagurile:
COVID-19, Vaccinare

Загрузка...
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

0
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

0
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...