Mulțimea mare de studenți a mărșăluit prin campus ținând pancarte și scandând lozinci, cerând demisia noului rector, în timp ce aceștia au calificat numirea acestuia ca fiind nedemocratică și dăunătoare libertății academice, din cauza legăturilor sale cu Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP).
Noul rector, Melih Bulu, deține un doctorat în managementul afacerilor și, de asemenea, ar fi aplicat să candideze la parlament în calitate de candidat AKP la alegerile din 2015.
Academicienii instituției, care este considerată una dintre cele mai importante universități din Turcia, au atacat, de asemenea, numirea lui Bulu, într-o declarație în care au subliniat că a fost prima dată când cineva care nu era încă membru al facultății a fost numit rector, de la Lovitura militară turcă din 1980.
Un reprezentant al AKP Omer Celik a apărat numirea lui Bulu după o întâlnire de partid luni după-amiază, spunând că „nu este o crimă pentru o persoană să aibă o identitate politică”.
Studenții sunt pregătiți să boicoteze cursurile marți, de asemenea, se așteaptă ca protestele să continue.
În Rusia, începând cu săptămâna viitoare, va începe vaccinarea în masă împotriva coronavirusului. Președintele Vladimir Putin a ordonat deja guvernului să pregătească toată infrastructura necesară. Vor salva oare vaccinurile în cel de-al doilea an, mai ”complicat” al pandemiei? Care țări din fosta URSS au început deja vaccinarea cu ”Sputnik V”? Și există vreo speranță în legătură cu preparatul din scoarță de mesteacăn al cercetătorilor din Iakutsk?
BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.
“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.
Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.
Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.
Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.