Cum are loc cererea în căsătorie la rușii staroveri din Moldova

162
(reînnoit 17:13 02.01.2021)
Majoritatea staroverilor nu fac concesii atunci când vine vorba de cererea în căsătorie - aici sunt păstrate cu sfințenie tradițiile seculare. 

Satul Cunicea din raionul Florești este leagănul spiritual al ortodocșilor de rit vechi din Republica Moldova sau al staroverilor, cum li se mai spune în popor. 

Aici rușii care au fugit de prigoană acum mai bine de trei secole își păstrează cu sfințenie tradițiile. 

Cererea în căsătorie la staroveri are loc în mai multe etape, iar dacă unul dintre miri se răzgândește după logodnă - nu are parte de fericire. Ba chiar se spune că toată viața îl urmăresc necazurile.

În rare cazuri la staroveri se acceptă divorțurile. A doua căsătorie este permisă doar cu binecuvântarea mitropolitului. 

„Un cunoscut de-al meu s-a însurat și a descoperit după că femeia e bolnavă. Și părinții știau. Ei nu au spus asta, dar sunt obligați să o facă. Ea suferea de tulburări psihice. După ce a născut, aceste tulburări s-au acutizat. Și Mitropolitul Cornilii l-a binecuvântat pentru a doua căsătorie.  Și dacă cineva moare tot se permite a doua căsătorie. Dacă femeia nu poate să aibă copii, obligatoriu trebuie să spună acest lucru preotului înainte de cununie”, a declarat pentru Sputnik scriitorul Ivan Pridorojnov din satul Cunicea.

Cum decurge întreg procesul de cerere în căsătorie - aflați din materialul Sputnik. 

162
Tagurile:
Ruși, Moldova
(1:45 / 13.99Mb / просмотров видео: 2208)

Noul avion rusesc Iliuşin IL-114-300 caracteristici, VIDEO

108
(reînnoit 17:19 26.01.2021)
Il-114-300 este un avion cu motor turbopropulsor pentru distanță medie dezvoltat de producătorul rusesc de aeronave Iliuşin, destinat zborurilor regionale și potrivit pentru regiunile din nordul îndepărtat.

Noul avion rusesc Iliuşin IL-114-300 a trecut primul test de zbor în Regiunea Moscova, la aerodromul Zhukovski, pe 16 decembrie 2020. Conceput pentru a înlocui Antonov An-24, este destinat zborurilor regionale, potrivit Sputnik France

Poate transporta până la 68 de pasageri, poate zbura la o distanță maximă de 1.400 de kilometri, cu un plafon de 7.600 de metri. Aeronava poate ateriza pe piste scurte, pe aerodromuri neasfaltate, precum și pe piste de gheață din Arctica.

Prezentarea oficială a aeronavei este programată la Salonul Internațional Aerospațial din Moscova (MAKS) în iulie 2021.

Caracteristicile tehnice ale acestei noi aeronave sunt prezentate în video.

108
Tagurile:
Avion

Загрузка...

Parada pinguinilor regali

53
Videoclipul a fost filmat în orașul american Cincinnati, ai cărui rezidenți au asistat la o un spectacol rar.

Aceste păsări nu sunt parte a unei specii simple, ci pot fi considerate adevărați „monarhi”.

Nu în zadar sunt considerați pinguini regali, pentru postură și maniere. Angajații de la grădina zoologică au încercat să le alinieze într-o coloană, dar păsările nu au dorit să meargă în grup. În fracurile și gulerele lor elegante, ele preferă atmosfera relaxată a evenimentelor sociale, cu libertatea de a se mișca și de a comunica.

53
Tagurile:
pinguini

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start

94
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică, în cadrul căreia au convenit asupra prelungirii tratatului New Start.

BUCUREȘTI, 26 ian – Sputnik. Președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden au convenit în timpul unei discuții telefonice asupra prelungirii tratatului New Start, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

Sistemul de rachetă Topol
© Sputnik / Александр Кряжев

În următoarele zile Rusia și SUA vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura continuitatea Tratatului cu privire la măsurile pentru reducerea și limitarea în continuare a armelor ofensive strategice (New Start), anunță serviciul de presă al Kremlinului.

“În următoarele zile părțile vor încheia toate procedurile necesare pentru a asigura funcționarea în continuare a acestui mecanism internațional pentru reducerea reciprocă a arsenalelor rachetelor nucleare”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

94
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
SUA au reacționat oficial la oferta lui Putin de prelungire a New Start
Rusia îndeamnă SUA să semneze extinderea tratatului New START
SUA vor să negocieze prelungirea tratatului New Start cu Moscova

Загрузка...